Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   10 / 203
(#) botesz válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Nekem először nagyon fura volt az érvéghüvely fogó mert valahogy biztos hogy elakadt a kezemben.(Mi haupa -t használunk)aztán ugye kénytelen voltam használni mostmár egész jó kis dolognak tartom.Amúgy a KNIPEX dolgok mindig is jók voltak(fógókban van tapasztalatom) egyszerűen elnyűhetetlen és persze ugye német.
(#) rockersrac válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Énnekem az ixom már nem csavaros, hanem olyan megoldású, hogy a kivezetéseknél a motor végén van két vájat, és a markolatban belül van két-két kiálló pöcök, ami pont a motor hátsó részén lévő vájatba passzol. Nálam már nincs csavarhelynek nyoma.
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Nos, úgy néz ki találtam egy helyen 9000-ért skil alapgép+25 alaptartozék kombót, és ugyan ott az állványos-zseblámpás verzió az pedig 13000ft és két év gari van rá...
(#) rockersrac hozzászólása Nov 5, 2014 /

Valaki említette a ,,forgó dobos" ixo-t. Az nem ixo, hanem psr select.
(#) botesz válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Az én voltam és forgó tárasnak írtam.A pontos nevét nem tudom.
(#) rockersrac válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Psr select a neve. Én is azt hittem hogy egy új fajta ixo, de ennek ez a neve.
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Ja igen! A kisgép pontos típusa lemaradt: Skil1415AD
(#) Gery78 válasza botesz hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szívesen! Érdemes megnézni, mert ha letörik a kivezetés akkor az nem lesz nagy öröm. Az indítógomb előtt van csak egy matrica nekem sikerült úgy óvatosan leszednem, hogy nem sérült meg, és ugyanúgy vissza tudtam ragasztani. Csipesszel óvatosan eltávolítható. Így van az enyém is magyar gyártmány, ennek én is örülök. Igen a régebbiek nem olyan jók szerintem sokat javítottak a minőségén. Az egyik barátom is sokat panaszkodik rá, hogy nem jó, neki régebbi gépe van.
(#) Gery78 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Igen valahogy úgy van nekem is megoldva, hogy a moci végénél van egy vájat, amibe illeszkedik pontosan a moci kivezetése. Frankón arra van forrasztva a vezeték, és a kivezetés gátolja meg a motort az elfordulásban. Én is néztem egy darabig, hogy mi fogja a motort, de a kivezetésen kívül nem találtam mást. Aztán alaposabban szétszedve, láttam meg az áttételen és a motoron található két kis lyukat amibe kerestem két kis csavart ami passzol, és betekertem őket, megelőzve ezzel a csatlakozó kitörését a motorból. Ez a két kis lyuk csak akkor kerül elő, ha az áttételt is szétszeded, valami bajonett záras megoldás tartja össze ha jól emlékszem.
(#) 20sz Jófiú válasza Bakman hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Két fajtát is használok már lassan egy éve és meg vagyok ezzel a márkával elégedve. Először olyan gagyi műanyagnak néztem a fogóját és érzetre is olyan volt, de nem. Strapabíró szerszámok ezek!
(#) rockersrac válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Nekem a motor szintén vájatban ül, de nekem már nem a csatlakozók tartják a motort, hanem a motor testen van két bemélyedés, ami passzol a kiálló műanyag pöckökhöz. Az érintkezők a vájat közepében pihennek, köszönik jól vannak, tehermentes állapotban.
(#) Schnitt hozzászólása Nov 6, 2014 /

Nekem is volt IXO-m, szerettem is, de amikor egy megszűnő szerszámboltban megláttam 15000-ért ezt a GSR MX2Drive csavarozót, megszületett a döntés, itt bizony csere lesz.
Van egy gyorsbehajtó fokozata, ahol 0-580 közt fokozatmentesen lehet adagolni a sebességet, aztán ha tovább húzom a kart, bekapcsol egy mechanikus lassító áttételt, ami 150-es fordulaton maximum 10 Nm nyomatékkal elvégzi a meghúzás, vagy lazítást, forgásiránytól függően.
A munkatérvilágítás hasonló az IXO-hoz, csak fehér színű.
Méretre kb az ixo és a dobtáras tesója közt van.
(#) Bakman válasza botesz hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Eleinte én is idegenkedtem tőle, főleg hosz szemből kell etetni, de mint kiderült, még jobb is. A fogóik valóban jók, de a csavarhúzóik éppen annyira törnek, mint más gyártóké...
(#) botesz válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Ez az IXO tól öregebb vagy fiatalabb?(szerintem jobb tőle)Csak kíváncsiságból:Gyártási hely van rajta?
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) Schnitt válasza botesz hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

2012-es gyártási év van rajta, és maláj gyártmány.
(#) Szpisti hozzászólása Nov 9, 2014 /

Üdv Szakik!
Mai beszerzésem a zsibiről. Elsőre hajlítónak néztem messziről, de közelebbről kiderült hogy táblavágó (lemez daraboló) és egyéb hajlításokra meg nittszeg beütésre is alkalmas.
Valaki találkozott már ilyennel?
Úgy nézem megvan az alsó-felső vágóéle is épségben, de jusztírozni kell vagy élezni, mert egyenlőre a lemezt nem úgy viszi ahogy elvárnám tőle.
Jó lett volna ha hosszában hajlítónak is működne, de ahhoz át kéne alakítani kissé
(#) yulo5310 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Hali! Ez kizárt,hogy fémipari szerszám lenne,ahhoz túl gyenge a váz(alu,v, magnézium),szerintem valami papíripari kütyü lehet. Szélvágó,tömbnyeső
(#) peterpan válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 9, 2014 / 1

(#) Szpisti válasza peterpan hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Köszönöm a linket, ez sokat segített!
Mint kiderült ez egy tetőfedő célszerszám, pala és más cementkötésű vagy műanyag lemezek vágására, perforálására, és kisebb nútok bevágására kialakított kiegészítőkkel.
A késeit a leírás szerint (találtam a linkeden található elnevezés alapján videót és beállítási leírást is róla) újra fogom élezni és jusztírozni.
80 cm-es nyáklemezt is el fogja vágni mint a pinty, de max. 2-es alulemezzel is ki fogom próbálni. De bízom benne hogy a B1-es méretű 300-as műnyomót is elviszi, mert abból sok fogy (nem vasalgatásra!).
Gondolkodtam hogy továbbadom, de ahogy elnézem elég komoly értéket képvisel , és errefelé ritkaság.
(#) 20sz Jófiú válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Olcsón jutottál hozzá?
(#) Szpisti válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Ahhoz képest hogy az ebayon újonnan 800 Euro, használtan 150-250 közt mennek, elég olcsón
(#) 20sz Jófiú válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Jó lesz az! Én a helyedben nem élezném meg. A kések olyan kemény anyagból lehetnek, hogy felesleges élezni, inkább csak kárt okoznál vele. Állítsd be és kész.
(#) Szpisti válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 10, 2014 /

Lehet hogy igazad lesz, nagyon nem fenegetem akkor.
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 16, 2014 /

Sziasztok!

Olvastam, hogy régebben volt szó különféle szerszámgépekről (fúró, köszörű) ebben a topikban. Ekkor még "műhelyszerszámok bemutató topikja" volt a címe. Tehetek még fel itt szerszámmal kapcsolatos kérdést, vagy az efféléknek közben lett másik téma nyitva?
Google-ben kerestem, de más, ehhez hasonló témát nem találtam itt a he-n.

Üdv: István
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 20, 2014 /

Sziasztok.
Megér ez 4000 forintot?
Bővebben: Link
Van valami tapasztalat ezekkel az eszközökkel kapcsolaban?
(#) nedudgi válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Olvastad, hogy Windows 8 alatt nem működik?
(#) kocsgab002 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Elvagyok még egy pár évig a hetessel.
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Egyrészt azt írja hogy működik, másrészt ha a 7 alatt megy akkor kell neki a 8 alatt is. Nekem minden ugyanúgy működött a 8.1-el is mint a 7-el, ugyanazzal a driverrel.
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

"Q: Do u take returns? The camera doesn t work on my windows 8 computer... I have no use for it"
(#) qvasz2 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 20, 2014 /

Engem is érdekelne, ha valaki fogta már a kezében, mi a véleménye róla?
Következő: »»   10 / 203
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem