Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   996 / 1274
(#) kalmi.kalmi válasza djseed1 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Tedd bele a fetet !
(#) kalmi.kalmi válasza djseed1 hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Azért van 68V mert:
1. Valamilyen alkatrész (kondi) értékén változtattál.
2. Nem 1mH a tekercsed (ez valószínűbb).
Én sokat próbálkoztam a tekercseléssel, kompromisszumos megoldásnak bizonyult. Valahogyan mindig torzított a parabola áramköre. De hátha neked szerencséd lesz.
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Neked a megoldás egy videó magnóból kibontott tuner lehet. Amit Kisgeri is emleget, egy modulátor. Én ezzel a típussal találkoztam, ez pont jó a célra. Sikerült vele a tévémet (szintén olyan mint a tied, csak Merkur fantázianevű, ez nem exportált készülék) összekötnöm DVD lejátszóval a kompozit videojelet (sárga RCA) és az egyik hangkimenetet (fehér vagy piros RCA) használva. Emellett a modulnak csak 12V-ra van szüksége. Ez típusonként eltérhet szerintem. Nevesebb videomagnókban oda vannak szitázva a feliratok a panelre, hogy melyik láb micsoda. Meg kell nézni. Persze biztos lehet ilyet készen is kapni. Amott elfelejtettem írni, bár szerintem rájöttél, hogy ez csehszlovák export készülék. Bár hogy a TESLA feliratot miért nem tették rá (pedig a TESLÁ-nak volt exportjoga), illetve az a felirat is hiányzik a hátuljáról ami felsorolja melyik ESč szabványoknak felel meg. Erős a gyanúm ez egy koppintott készülék lesz. Sehol sem találtam utalást arra, hogy exportra más névvel, és a gyártó feltüntetése nélkül küldték volna.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
(#) batajohn válasza biji hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia!
Köszi a választ!
Sajnos kimérni nem tudom (multimétert is most veszek, de kapacitásmérés biztosan nem lesz rajta), az általad felsorolt két kondenzátor inkább cseréltetném, k-electro is azt írta hog kondik kiszáradása okozza többnyire.Esetleg akkor többet nem kell cserélni, csak ez a kettő szokta produkálni a jelenséget?
Bocs, hogy nem válaszoltam, nem voltam netközelben egy jó ideig.
(#) batajohn válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 5, 2014 /

Szia!
Nem, ha jól tudom 60hz-es.
(#) djseed1 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Na, beraktam a fetet (IRF640-et). Pontosan, pici elhajlással de beállt a kép középre. Ahogy írtad enyhén torzít a kézzell készült tekercs, de nagyjából be lehetett állítani a szervizmenüben. A feszültség a D611-en 27,6V-ra állt be. Enyhe torzítás van, de ezt már a tulaj nem vette észre. A tv már hazakerült, pont névnapja volt a tulajnak, jól be is rúgtunk a TV-re.
Érdekes hogy a tekercs kívülről ok, kb 50 menet letekerése után meglátszott a hiba. Sárgarézhuzal volt rajta, nekem pedig csak vörösrézhuzal volt olyan vastagságban, így ebből tekertem újra a 280 menetet.
Minden ment vissza, az eredményt a kép igazolja. Elég türhető lett.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Hogy ez szélesvásznú tévé. Az más! Szép munka!
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) Tar Istvan hozzászólása Nov 6, 2014 /

Jó napot Kívánok! Segítséget szeretnék kérni. Játszottam a neodimium mágnessel és most nem segít a televízió ki be kapcsolása (nem távirányítóra gondolok) pedig már biztos 50 szer is megtettem a ki be kapcsolását, konektorból való kihúzását. Most mit tegyek? A segítséget előre is köszönöm!
(#) fecameca válasza Tar Istvan hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Két lehetőséged van: 1.: Lemágnesezed ugyanazzal. Ellentétes polaritással tartva, megfelelő sebességgel melhúzva az elszíneződött folt előtt van rá esély, hogy sikerül. 2.: Szerzel, vagy készítesz lemágnesező tekercset. Nekem egy szétszedett trafó, az E_I vasak közül csak az E-k voltak betéve, 24 Voltos tekercsére a pákatrafóról 24 V-ot kötöttem, és gyorsan mozgatni kell a lemágnesezendő felület előtt. (Meg lehet oldani 230 Voltról is, de érintésvédelmi szemontból előnyösebbnek tartottam a törpe feszt.) Kérdés hogy a készülék lemágnesezője működik-e, de lehet, hogy az állandó mágnesed tényleg sokkal erősebb volt. Azért az sem ártana, ha működne. PTC ellenállásmérővel hidegen ellenőrizve néhány tíz ohm.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
(#) biji válasza Tar Istvan hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Szia! Legutóbb a haverom kis fia okozott ilyen hibát amit láttam .Ő 5 éves volt ! És te?
(#) granpa válasza djseed1 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Tekerhetted volna kicsit vékonyabból, mert a sárgaréznek nagyobb az ellenállása. Tehetnél sorba egy kis ellenállást, de ezért ne szedd már szét.
(#) kalmi.kalmi válasza djseed1 hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Örülök, hogy sikerült megjavítani
(#) djseed1 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 6, 2014 /

Köszönöm szépen a segítséget, mindenkinek.
Főként neked Kálmán.
Még most is szivatna, ha nem adsz pontos leírást mi mire szolgál.
Még pici finombeállítások lesznek, egyenlőre had kopjon össze a friss alkatrészháló.
(#) batajohn hozzászólása Nov 7, 2014 /

Sziasztok!
Egy régebben kérdezett problémámra válaszolt egy kolléga (Itt), hogy le kellene mérjem ezeket a kondikat.Sokáig nem vltam netközelben nem tudtam válaszolni.Lemérni viszont nem tudom, így cserélni szeretném.Egy másik fórumozó szerint a problémát (itt) a kondik kiszáradása okozza.Meg is értem, mivel 10 éve működik kifogástalanul.A probléma az lenne hogy a hestore-ban nem találok 250v/4.7uf-es kondit csak 1uf vagy 10uf-t.A 10-es elég?Illetve a másiknak 160v/47uf-ek kellene legyen, de csak 100uf-es van a hestore-ban.Jók lesznek ezek is?Azért szeretnék onnan rendelni, mivel tda ic, forrasztópákát illetve multimétert is veszek, legalább egyben eljönne minden.Előre is köszi!
(#) kalmi.kalmi válasza batajohn hozzászólására (») Nov 7, 2014 /

A hőfoktényezője számít az elkóknak. Minél nagyobb az értéke annál tovább és magasabb hőfokú környezetben üzemeltethetők.
(#) batajohn válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Köszi szépen!
Tehát akkor nyugodtan megvehetem a 250v/10 uf-t, és a 160v/100uf-t mivel ezek 105 fokra vannak hitelesítve, míg a gyári alakatrészek csak 85-re.Azért kérdeztem, nehogy változás legyen valamiben.(Mint például az erősítőkben a kimenetnél minél nagyobb a farád az elkón, annál nagyobb mélyátvitel.
(#) kalmi.kalmi válasza batajohn hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Jól gondolod
(#) djseed1 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Nov 8, 2014 /

Na csak szét kell vissza szedni a TV-t. Elment a magasfesz, hang van kép nincs. Ha a processzor 40-es lábát pillanatra földelem akkor beindul a magasfeszültség. Csak simán normál indítással nem jó.
De beindulás után van egy kis zavar a képben, jobb oldalán egy fekete csík meg ilyen vízszintes csíkok jönnek elő, és közben kicsit serceg is a sortrafó.
Én sorvégtranyóra gondolok, mert egy pár másodperc munka után furcsán forró. És lehet azért nem indul ő magától, csak megugrasztásra.
(#) bogumil13 hozzászólása Nov 9, 2014 /

sziasztok,egy Orion T2060MTX tipusu tv bekapcsoláskor viszintes vékony csik középen,kikapcsoláskor villanás a képernyön.Ezt müveli,rengeteg forrasztási hiba volt amit újra forrasztottam,de ez nem segitett.Hol keressem a hibát?
(#) kadarist válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Szia!
Természetesen itt is a függőleges eltérítés állt le. Azon a részen nézelődj, tápfeszültségek meg vannak az IC-n?
(#) oonam hozzászólása Nov 9, 2014 /

Sziasztok,

Van egy Samsung alaplaphibás led tv-m. Több szervízben azt mondták, hogy nem lehet javítani, mert nem lehet kapni hozzá alaplapot.
Ha vennék egy kijelzőhibás kb. hasonló típusú tv-t, vajon működhetne, hogy az alaphibásból a jó kijelzőt beletenném? Mennyire lehetnek különbözőek ezek a panelek?

Köszi szépen előre is!
(#) Lali24 hozzászólása Nov 9, 2014 /

Sziasztok!
Hoztak nekem egy Grundig XS 63 (cuc5360) tv-t. Az volt a hibája, hogy futott a kép oldalra(vagy hogy kell mondani) ezt megjavítottam. A kép a helyén csak kicsit ugrál le fel (rebeg). Meg a hang recseg mi lehet vele csinálni?
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Szia!
A sorszinkron-hibát hogyan javítottad meg?
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Szia!
Kicseréltem egy pár elkót.

Cserélgess még elkókat a TDA8214 környékén. A C512-t cserélted?
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

A C512-t igen ki cseréltem, mind ki van cserélve

Scart-ról is rossz a kép?
(#) bogumil13 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

szia,rajzom nincs amit mértem 1-7,5v
7-26v
11-18.8v
12-26v a lábakon.Nem tudom jok e ezek az értékek.
Viszont ha testelem egy pillanatra az ic 3-as lábát a hütöbordával akkor rendesen megjelenik a kép ami jó,addig mig ki nem kapcs.Aztán bekapcs kezdödik uaz.
(#) kadarist válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 9, 2014 /

Forrasztások rendben vannak? Mi az IC típusa?
(#) bogumil13 hozzászólása Nov 9, 2014 /

TA8445k a tipusa.Nézem a forrasztásokat.
Következő: »»   996 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem