Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én a gyorsmaratót úgy ismerem mint Vas-klorid és Sósav keveréke, mint ami be lett linkelve.
Akkor eddig rosszul tudtad
![]()
Te tudod rosszul ! A sósavas vasklorid oldatot forgalmazzák gyorsmarató név alatt
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
Gyorsmarató és a gyorsan marató nem ugyanaz, igaza van kaqkk kollégának
Biztonsági adatlap(TN150) A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2014
Köszi Fiúk, de nekem szólt az írás.
Az én emlékeimben a vasklorid egy lomha jószág. Ezért kérdeztem rá gernerakos kollégára. Természetesen igaza van pisti89-nek is meg kaqkk-nak is a maguk megközelítésében.
És én még mindig nem tudom mi is ez pontosan. (vasklorid, sósav és hidrogénperoxid, vagy vas klorid és sósav, vagy kóla
![]()
A TN150 az vasklorid és tartalmaz egy kevés sósavat is. A gyártó a "Gyorsmarató" nevet adta neki. Én nem adtam volna. A sósav + hidrogénperoxid sokkal gyorsabb. Ettől még persze bármelyik használható kinek-kinek az ízlése szerint.
Hát gyorsabb mintha a nyelveddel kéne lenyalogatni, úgyhogy a gyorsaság relatív.
Üdv! 1 éve elkészített NYÁK-ot mivel lehetne kezelni az oxidációt megelőzvén? Be vannak forrasztva az alkatrészek, csak épp hosszú távra terveznék, ezért ha van valami mód, tartósítanám.
5-6 perc, langyos, vagy meleg maratónál. De előnye, hogy nem kell kiönteni, valahányszor újra jó. Persze telítődésével egyre hosszabb lesz a maratási idő.
Ha nem rádió frekis dologról van szó akkor a színtelen akrillak megteszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2014
Gyakorlatilag bármivel, ami megtapad a forrasztási oldalon és egybefüggő réteget képez. Én használtam már több szert is. Tapasztalataim:
TN 180: Kimondottan védőlakk de egyszer sem tudtam szép felületet csinálni vele igaz, a feladatát ellátja, zöld színe van. Positiv 20: Fényérzékeny lakk, kifújva lilás színű, védőlakként is használható, bár annak drága. Maradékot használtam erre a célra, amikor áttértem az előre lakkozott panel használatára. Flux SK-10: Elvileg forrasztási segédanyag, védőlakként is jól funkcionál. Előnye, hogy színtelen, szebb a NYÁK. Plastik 70: Enyhén rugalmas száradás után, a legszebben terül el a felületen, színtelen. Forrasztó gyanta denaturált szeszben oldva: Nagyon vékonyan lehet csak felkenni, ideiglenes felületvédelemre jó, száradás után könnyen lemosható denaturált szesszel vagy hasonló oldószerrel. Festék: Csak akkor használd, ha tuti a NYÁK. Utólag forrasztani kb. lehetetlen, ellenben kellemes összahtást adhat a kész NYÁK-nak. Kb. ezeket próbáltam, az én ajánlásom a Plastik 70.
A TN180-at eddig rendszeresen használtam a nyák fúrása után mint forrasztást segítő lakk, és ha vékonyan fújtam nem is volt vele soha gond. Igaz nem a legesztétikusabb, mert kis zöldes fröcsekes felületet ad.
Legutóbb (mert épp nem volt kéznél a TN180) , a Plastic70-et használtam. Ugyanolyan kényelmesen forrasztható, és a szabadon maradt felületeket szép fényesen védi a későbbi oxidációtól (de ez is csak vékonyan fújva forrasztható!). Én is javaslom inkább az utóbbit hosszútávú védelemnek.
Köszönöm a válaszaitok, nagyon tartalmas lett!
![]() Csak egy akkutöltő nyákról van szó, semmi rádiófrekis dolog.
Sziasztok.
Látom hogy a szigetelősről van szó. Nekem is ez a problémám. Led panelt akarok szigetelni. És ezért nekem egy olyan kell ami teljesen átlátszó és idővel sem mattul el nagyon. És az ammónia sem okozzon neki gondot. Egy marhaistállóban lesz elhelyezve a lámpa. Tudtok tanácsot adni mi lenne jó? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Csak töltsd le az adatlapot Plastic 70
Színtelen lakk? Elvileg eléggé időtálló. Bár az is lehet, hogy érdemeseb lenne a lámpát egy villanyszerelési vízzáró dobozba tenni, aminek átlátszó fedele van, vagy vágni rá egy ablakot, oda pedig beleragasztani egy üveglapot.
Na jó, bevallom, utálom a vaskloridot.
Évekkel ezelőtt vettem egy kilónyit az Azúrban. Beraktam az akkori vegyszeres lemez szekrénybe, ahol idővel szépen szétfolyt és lassan megette a fél lemez szekrényt. ![]()
Igen olyan mint a csajoknak van átlátszó körömlakk. Gondoltam itt is van olyan.
Plastic20-al szoktam lefújni Alkotó nyákjait, szerintem az is szigetel, és teljesen átlátszó, szép csillogós lesz a panel.
Ugyanaz, mint az Akrilán lakk, csak drágább. 3 rétegben fújva 20kV-ot szigetel.
A Plastik 70 nem keményedik úgy meg, mint a lakk.
Az adatlapján megnézed, ugyanaz az acryl lakk.
Akkor az akrill lakk a nyerő. Veszek egyet amit fújni lehet és már meg is van oldva a probléma
![]() Köszönöm a tanácsot. Esetleg a felhordásnál mire ügyeljek? Nekem nem kell hogy szép legyen csak olyan legyen mint a nyomorúság. Tartós. Mentek a zöld kezek.
Valóban, ezt nem is figyeltem. Viszont akkor nem értem, a Plastik 70 miért marad enyhén gumiszerű hatású.
Igazad lehet. Azt hiszem én másra emlékszem. Talán Isolier70 -re.
De nem! Plastik 70. -> "Schnelltrocknender, farbloser, transparenter Acryllack." A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni olyan ügyben hogy most kezdek maj fotózással nyákot gyártani és DRY fílmet szeretnék beszerezni csak nem tudom hogy a kínait megéri e megvenni vagy van mágy gyártó ill forgalmazó is. köszönet előre is.
Szia. Úgy láttam van valahol egy topic, ami fólia rendeléssel foglalkozik. Nagy tételben megveszik és elosszák úgy, hogy mindenki jól jár!
Ez igaz, de már elosztottuk. Sajnos ma Magyrországon nem árulnak kis tételben vagy ha igen akkor horror áron, mert mindenki 2db A4-esen akar meggazdagodni.
Egyébként utoljára ~90.000Ft volt a 300 méter fólia, ezért kell szétosztani, mert ez a minimum rendelhető mennyiség. Az ár az euró függő de múltkor valahogy így alakult ![]() Ha bevállalod, adok címet, és a fólia topicban keress hozzá partnereket. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |