Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Megjött a magas(sugárzó)hangszóró, kicseréltem, a hangváltót is megjavítottam (képek). Mintha nem ezt vettem volna pár hete. Ami benne volt "jó" magas(sugárzó)hangszóró, elég halk volt, az újakkal viszont remekül szól a hang(fal)sugárzó. Most végre hallottam benne a "német minőséget", és a "korózus hangzást". Annyira megtetszett a hangja, hogy mégsem adom el. Rájöttem, hogy tényleg jó vétel volt.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2014
Nekem egy konkrét konstrukció kellene. Kipróbált, bevált doboz és kapcsolási terv.
Mindenkinek ez kell(lene).
De amennyire én ezt meg tudom ítélni, nincs tuti megoldás. Vannak elvek, de azok egymás ellen dolgoznak, és a fontossági sorrend viták alapja. Kompromisszumok vannak, és akkor jó egy hangdoboz, ha a beépített egységek képesek jól együttműködni.
Nekem a 10 ohmos Tannoy nagyon bejött. Az hasonló méretű.
Szia!
Azért nem akkora ördöngősség kezelni egy hangváltókalkulátort. Megadod a hangszórók impedanciáját, és a váltó keresztfrekvenciáját (három utas esetén alsót, felsőt). Amint látom kezdő vagy, szerintem ne egy ekkora nagy háromutas hangfallal* kezdd! Üdv. * Nem hangfal! Nem egy sík lapba akar hangszórót elhelyezni. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Parancsolj, egy ismerős épp ezt építi.
Nyilatkozni még nem tudok róla, majd ha kész lesz meghallgatom A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Érdekelne engem is, de pont nem látni semmit se belőle...
Ő igen, nem mukodik a link. Mellékeltem
Gyerekek! A LogoTech-nél még van forgalmazás? Sem regisztrálni nem lehet, sem E-mail-re nem válaszolnak.
Az az oldal eleve úgy néz ki, mintha csak falból lenne csinálva. Működött ott valaha is bármi?
Ilyen módszerrel jól működő hangváltót sosem lehet kiszámolni. Túl sok benne az elhanyagolás.
(#) Dr Endugu van pár megoldási lehetőség. az olcsó: HA22+HG2,5 Valami váltót mindig lehet hozzá eszkábálni. De a hangszórók miatt bombabiztos, és folyamatosan változatlanul megépíthető tervet nem lehet készíteni rá. Bővebben: Link Ha érdekel, előkeresem a teljes weblapot. A drágább verziók: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
A Logotech már legalább 10 éve működik folyamatosan. Nagyjából egyenlő a Hangszóró 2000-el, csak a saját gyártás és a külső forrásból származó eszközök így lettek különválasztva. Ezért a különféle kérdésekkel itt lehet jelentkezni: Bővebben: Link
Jaj. Nem olyan jó választás. Főleg ár/használati érték szempontjából. A mélyközép nagyon problémás, se az alsó tartományokban nem jó, se középen.
Bővebben: Link És ezeket a gondokat a hangváltó sem kezeli. A BC25-től pedig alig drágább a DX25, és összemérhetetlenül jobban teljesít. Nincs értelme igazából ennek az olcsó dómnak a Vifánál/Peerlessnél. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2014
Egy a baj, az első linken nem látszanak a képek. Nem lehet ennek a hangváltóját megszerezni valahonnan? Elég jókat ír a szerző erről a hangsugárzóról.
Megmondom őszintén egyáltalán nem néztem még utána, de ez alapján, igazad van ez valóban borzalmas, legalábbis ami a közptartományt illeti, a mélyátvitelével nem lesz gond.. Látod így máris más a dolog, és köszönöm az infót, meg is osztom az illetővel.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2014
Mélyben szakasztott olyan, mint egy HA18, se jobb, se rosszabb. Az meg nekem nem olyan jó. Kicsit kevés a lin. kitérés.
Nem akarok én senkinek sem rosszat, csak nincs időm mindig mindenhez adatlapot, bizonyítékot, stb. csatolni. De ettől még ugyanúgy alaposan utánajártam/járok mindennek, mielőtt fórumosítom a véleményem. Ezt a Peerless mélyközepet pl. régen ismerem, kicsit szégyellném, ha én gyártanám.
De meg lehet, én feltöltöm neked webre, viszont nincs értelme, mert azóta sok év eltelt, és pont olyan hangszórók, amikkel régen dolgozott a szerző, már sehol nincsenek.
Értem, világos, kitalálunk akkor valamit az ismerősnek.
Megértem, de csak így van értelme.
Sziasztok. Van egy hang(falam)sugárzóm amiben reflex r50-es ring magas van. Mostanában azt csinálja, hogy kis hangerőn nem szól, hanem ha adok neki kraftot akkor hirtelen elkezd ordítani, és utána már megy kisebb hangerőn is, de van hogy megint elhalkul. Mi okozhatja ezt? Ezt a jelenséget már több reflex hangszórónál is tapasztaltam magasnál is meg mélyközépnél is. Megszakadhat benne talán a tekercs?
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Nem a tekercs, hanem a tekercsre vezető szállal szokott ilyenkor problema lenni, pontosabban a kettő találkozásánál.
Borzasztó dolgokat hallottam mostanság reflex ringekről. Központosítási hiba, Menetzárlat!!stb.
Ha cserélni akarod a magasakat szerintem más gyártóban gondolkodj!
Úgynéz ki cserés lesz, de nem tudom mire kellene. Mi az ami strapabíróbb ennél? Eddig ez volt a legstrapabíróbb magasom, az előtte levők folyamatosan elszálltak, pedig nem mentek torzításba. A 18Sound-os magasokról mi a véleményetek? Jó márka ez? Pl egy ILYENdriver?
Bővebben: Link Nekem ezekkel van páréves tapasztalatom. a 25 és az 50 wattossal jól szólnak ,nem volt még velük gondom.
Nem lehetnek rosszak, de én valami nagyobban gondolkodom ha már veszek, mert a mélyközép hangszórót is cserélném lassan nagyobbra, és kellene valami bika magassugárzó mellé.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2014
Nálam az 50w-os egy 400w os beyma sm112n hangszóró felett csiripel a topládámban.
De azt hiszem van 75 wattos celestion driver is (RMS !nem zenei)
Menetzárlat 2Z-s huzalnál? Mondjuk ha jó helyen zár össze, akkor még szól. A központosítási gondok sztem minden hasonló kategóriájú magasra érvényesek, globálisan.
Az MNC, SAL és hasonló kínai hangszóróknál oké, de a reflexet nem sorolnám az olcsók közé...
Asszem eminence-nél is láttam ugyanilyet. De Vifa-Peerless hsznél szintén előfordult. Szinte minden szinten. Szóval nem tudom. Lehet, hogy a reflex nem olcsó, de kisipari, és speciális piacra dolgozik, a kisebb hibákat nem veszi észre/tolerálja a vásárlóközönség.
Tehát, ha valami jót akar az ember, akkor visszajutunk oda, hogy magának kell megcsinálnia. Bár mondjuk így is elég sokminden van, amit magam építek, mert nincs értelmes alternatíva..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |