Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Most az van, h kép van igaz,de viszont smmire nem reagál,se prváltás se A/V,se hang.Egyelöre forrasztási hibát se találok.
A próbálgatások közepette valamilyen végzetes dolog történhetett.
Igen valószinü....egyelöre most ráhagyom holnap cserélek ic-t aztán meglátjuk.
Milyen IC-t cserélsz? Ha van kép, akkor a TA-t ne bántsd.
rendben nem bántom,közben egy másik tv-t javitottam sürgösebb volt,ezt majd holnap tovább folytatom.
Sziasztok. Egy kis segítség,van egy BYW 98-200-as diódám ami feladta a szolgálatot. A HQ-n néztem de nem volt már belőle. Tudnám ezt valamivel helyettesíteni? Köszönöm.
Szia!
Helyettesítő: Bővebben: Link.
Valamint keresd meg, és alkalmazd (rendszeresen)a shift billntyűt, itt úgy szokás!
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
Szia,igazad volt az ic-vel kapcsolatban.Kicseréltem az elkokat körülötte és mükszik rendesen.
Egy másik adta fel a leckét most egy LG.Még pedig annyi volt a baja,hogy morsásodott a lép,megmozgattam az antenna dugot a tunerban és jó volt mig fogtam ha elengedtem nem.Meg néztem a forrasztásokat a lábain egyik el volt repedve amit rendbe hoztam,de gondoltam átforrasztom mindet,aztán jött a próba.Innentöl nem tudok semmit beállitani rajta mintha adás szünet lenne csak hangyák háborúja van.A/V tökéletesen müxik.Valami ötlet mi történhetett?Nem értem...semmi mást nem csináltam.
Nézd át a forrasztásaidat, hogy nincs-e összefolyás vagy más eltérés, fóliarepedés, stb.
Át néztem,nem találok semmit.Belépek a keresöjébe a program megy de keresni nem keres.Elakadtam nem tudom merre tovább.Lehetséges a tuner adta meg magát?
sziasztok
Samsung ws-32z40sp tv ben kb 5 hónapja cseréltem a sortraanzisztort. Most az alábbi képhiba jelentkezett. Az eltérítő is cseréje megoldja a gondot vagy más merre keressem a gondot?
Szia,folyasztószer volt a probléma most már müxik rendesen.
Köszönöm a segitséget! A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2014
Szia!
A raszterkorrekciós áramkör a hibás. Ezt a történetet olvasd vissza: Bővebben: Link.
Sziasztok! Valaki esetleg tud-e segíteni abban hogy mi baja lehet a Thomson 26LB040S5 típusú LCD-s tv-nek, ha középen egy vastag csík van? Üzemel, minden jó rajta, csak ez a csík van rajta, mit lehet vele kezdeni, esetleg van értelme javíttatni? Kellene hozzá egy távirányító is hol lehet beszerezni olcsón? Köszönöm a segítséget előre is!
Szia!
Mutass fényképet, mert ez a "csík" egy eléggé tág fogalom.
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy kaptam egy NILEline nevezetű gyönyörűséget, hogy próbáljam megjavítani. A következőt produkálja: bekapcsolom kb egy percig folyamatosan próbálgat indulgatni, majd elindul és tökéletesen megy. Kikapcsolom és amikor még meleg visszakapcsolom elsőre indul. Na mondom kondik cseréjével kezdem. Kondikat kicserélve tíz perci folyamatosan próbálkozik, de nem indul el. Modjuk most LOWESR kondik vannak benne. Nem tudtam kideríteni milyen sasszi van benne, de valahol úgy olvastam, hogy M35-36. Szívesen vennék rutinos kollégák jótanácsát merre tovább?
Hol cserélted ki a kondikat?
Természetesen a táp primer és szekunder oldalán.
Az egyiket fordítva tetted be.
Többször átnézve is jónak tűnik. A kivett elkók közül a C414-es (10µF/160v) teljesen ki volt száradva.
Rossz a hálózati elkó is.
Megjavult. A primer oldaon a meghajtó ic mellett volt egy "kis" por, ami az első tisztításkor ott maradt. Hajfestő ecsettel letisztítva elsőre indult. Azt hiszem ez lehetett a hibája. Az elkók eredetileg miért nem LOWESR-ek voltak? Gyártói hanyagság, spórolás? Gondolom nem ártottam vele ha alacsony impedanciásokra cseréltem őket.
Szia!
Azért nem kis ellenállásúak az elkók, mert nem okvetlenül kell olyat használni. Egyébként pedig lehet, hogy olyanok voltak benne, csak nem volt rájuk írva.
Kicsi por ?
Fémpor !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |