Fórum témák
» Több friss téma |
töltöttem dsztillált vízzel és volt ameik cellába nyomtam akkor emelkedett a vesz kb 0.20-25V-ot ez mit jelent?
kicsit később elkezdem tölteni...
Hát ez még nem sokat jelent, de lehet hogy csak vízhiánya volt. Majd ha elkezded tölteni akkor meglátjuk mit csinál.
ez azt jelenti hogy be indult benne valami
próbáld meg feltölteni feszültséggel ha huzamosabb ideig kb..:10 óra sok ampert vesz fel akkor általában már nem lehet használni ja és a teljes kapacitás 10% töltsd ez 4Ah akkor 0,4A- val töltsd max.
szia!
veszi a töltést de hamar feltöltődik.. elindult kb 500mA-tól és már 100mA-körül jár és majdnem 10V-van venne de van amikor magától ugrált a töltőáram és ez a töltés kb 15-perc alatt zajlott le...
neem labortáp nemrég építettem áramkorlátos a PCB -féle táp talán ismered....
szerintem hagyd míg nem lesz legalább 11,6 volt utána meg próbáld ki vmi terheléssel
Sajnos nekem nincs labortápom egyébként a tiéd digitális vagy analóg?
[quote]egyébként a tiéd digitális vagy analóg?[quote]
is-is az A mérő analóg (eredeti OROSZ ) a V mérő digitális az A mérő azért analóg mert a shönt problémás lett volna :eek2:
meg ampermérőből jobb az analóg mert annak nincs minta vételezési ideje tehát ha valami nem ok akkor gyorsan lehet reagálni
am nem i említettem h rövidzárvédett
1szer véletlenül 24V on 5A-el heggesztettem elolvadt a réz
jah néztem h mi villog a kezem alatt és nagy rézgolyók (forró) gurult az asztalon
Sziasztok!
most olvasgattammm válaszokat ---EZEN a DSC akksin / meg a többin is / csak a nyomásleeresztés miatt vannak a gumidugók...! ! A max. töltőfesz 13,8 V - ha tartósan 14V felé megy ---az élettartam leesik 35-40 C fok felet 2 év alá...! ha már kiszáradt ugyan deszt, vizzel feltölthető de. még nem tudtam lelket verni belé. Ennek a 4 Ah -nak a 12 v 21 W izzót tartósan vinni kéne...! HA JÓ ! A mélykisütés a végzete... Új BOLTI akku 10,5 V alá kisütve 0,5 X Ah jelent AZ CIKLUSBAN ...!másodszorra ---levélnehezék....
Sziasztok.
Nem értem a DIGIT/ ANALÓG vitát......ha ismerem a müszert /sokat mértem .....kipróbáltam extrém alkalmakat/ akkor nekem mindegy ...tudom mire számithatok .. persze a digit. nagy előnye A LAIKUSOK_ HOBBISTÁK jobban tudják használni/ SEMMI SÉRTÉS..! / a mérési hibákat mindkét rendszerben meg lehet enni... én is megszoktam ..../ de ha pár év gyakorlat ....... amugy szerintem mindegy , hogy 2,1 A vagy űgy 2,0 környéke / 1,8,,,,2,5/ nem ez számit ! a be / ki kapcsolási viselkedés ,terhelés váltás, lényeges , hogy adott feszültséget mikor lépek át...alá/ fölé.! Az akkutöltés motor inditás EXPONENCIÁLIS folyamat, lineáris elképzelések csak mint a becslés +100/-50 százalék eltéréssel. mit is mérünk 10mV és 0,01A felbontással?
Sajna A szulfátosodás mint Ah csökkenés jelentkezik--ráadásul vacak eset mert a 4db sorba kötött cella--akár 4 féle is lehet 4Ah estén 1---4 ig is szórhat...
Az impulzusos regenerálással az eljén még lehet segiteni / persze az akku magában --kikötve--- mert a 80-100 V-os impulzusok nagyban "javitják" az elektronikát...! ! ! / ha 3 és 4 Ah között van érdemes JÁTSZANI..ez alatt......már nem nnyira jó....! az akkut üresjárási FESZ. alapján kell nézni 12V esetén 10,50 Vig nincs gond---töltés ezalattha 2,0--2,5 V hiányzik roz cella ha 3-5 V hiányzik 2 rossz cella v. 1 cella átpolarizálodott ! ! EZ a VÉG ! ! Disztárgy -levélnehezék. Ha veszi a töltést ... utána 0,5---1 C terheléssel / C= amperóra / amperban 4Ah = 2,,,4 A /hogy ejti a feszülséget?nem eshet rögtön voltokat...
A hozzászólásod nem került be a fórumba!
Ezt írtad: Szia ! A shöntöt digit multihoz célszerű venni 0,01 Ohm+0,1 ohm +1ohm 20 mV -s állásban 20 A--2A--0,2 A végkitérést ad. 1ohm 0,5--1 W ellenállás 10-30 Ft. a 0,1ohm ebből 10db párhuzamosan a 0,01 ohm saválló hegesztó pálca kb 8-10 centi, átmérő 1 mm. ezt ki kell kisérletezni ... nem száll el a múszer / 1 műszerrel lehet a/ v -t mérni kötözgetés nélkül. a kinai mérőzsinór 3-5 elemi szálból áll NEM VALÓ 0,5 A FÖLÖTTI ÁRAMHOZ! ! a soros ellenállás mérésügyi pőroblémája lényeges ha 0,1x 10 a -3 Amper alá akarunk menni. akutöltésnél nem problémázok...
Sziasztok!
egyszer emlegettem a FÖLDTELEPET sajna a jegyzeteim elkallodtak: DE amire emkékszem Cu Al Fe Zn Pb lemezekkel kisérleteztem A feszültségek 0,5,,,,1,1 V-ig szórtak Ha Szénrudat tettem + elektródnakakkor az Al Zn Pb lemezek voltak a legjobbak. C- Pb 1,3V C-Al 2,0 V C-Zn 1,5V /ez van az elemekben / A c+pb vagy bádogos ón időtálló 1 év múlva is működött. A belső ellenállást csökkenteni 2db szénrúd a pólyával / laposelemből /eköré 8 as alkban tekerve a lemez, A C-Al elemben az alu gyorsan fogy . Az elektrolitok között nem találtam nagy eltérést Hypo, ecetsav, szalmiákszesz,sósav vizes oldatai voltak
Sziasztok!
A hideget birta valakinek az akkuja ? nekem néhány szétfagyott......mélykisütésben...
Szia!
Nekem a fűtetlen garázsban van egy régi akksi de ahogy elnéztem nincs semmi baja. Persze csak külsőre az biztos hogy nincs benn semmi fesz mert nagyon régóta nem volt használva! Üdv!
Szia!
az én akkujaim -8,,-10 c ban voltak terhelés alatta szabadban.....
Urakok,Mágusok !
Van néhány 2V2Ah akkucellám régi laptop akksikból. Jópár éve a polcon pihennek, most szükségem lenne néhányra.(6V~1Ah kapacitásra lenne szükségem) Hogyan lehet (lehet-e még egyáltalán?) őket feléleszteni, egyszerű eszközökkel ?/ változtatható feszültségű tápe.+fatengelyes multiméter/ most 0,8-1,5 V körül méregettem rajtuk. Köszi MINDEN segítséget : M.
Szia!
ha tudnám milyen rendszerú? /Ni-Cd,,Ni-Mh,,Li-TIOH ?/ illetve kiszedéskor nem állt-e az élettartama VÉGÉN? AMÚGY: töltés-kisútés --párszor-- majd terhelés--kiderúl mit tud. A 2v Pb zselés akkura utal . kisütve 1,8v max feltöltve 2,45V A töltőáram 2 Ah-nál 02A kisutő max 0,5A.. ha gyenge akkor csökkenteni kell mindkettőt töltésnél tegyél sorba 1 izzót a táppal, az áramot soros ellnállással mérjed. Az 1X-ű DVM nem vló AMPEROS MÉRÉSHEZ---gyatra sönt+ a mérőzsinór is 2,,,5 szálból áll. SZÉTÉGHET...!
Boccs !
Elfelejtettem : Bontáskor original zselés Pb akksik voltak, 12V pakkba összepakolva . 200-250 mA töltve, ~0.8-1 A körül terhelve volt talán 10* (modellautót hajtott, amiben sajna elfüstölt a vezérlő IC) "Az 1X-ű DVM" mit takar ? digitális "multi"mérőeszközt ? Nekem "fatengelyes" analóg műszerem van( GANZUNIV 2).
Szia!
Akkor azokat válogatnám ki első körben aminek a Feszeültsége 1,8V alá esik + 470 Ohmmal terhelve .. A maradékkal követném el ...a procedurát... A DVM igen :digit volt mérő nem baj , ha "fatngelyes----csak tudjad használni---ill sejtsed mikor ver át! PL: Négyszögjelek mérésekor... A ganz UniV-ot is szerettem valaha...DE A LUSTASÁG FŐ ERÉNY. van amikor ez a jobb. de mondjuk 12,15V -t leolvasni? ezért kell 1 DVM ---akár a 800Ft-os is...
Köszi a segítséget !
Sajna a legtöbb cella 0,3 V környékén van (üresen) a többi 0./->szelektív qka/ 3 db-t összefogtam ~ 7V fesz-re nem akar mérhető áramt felvenni, de pár per után már emelkedett a feszültség. Szomorú sejtésem van : akkuvásárlás lesz ebből
Szia!
igy már igen ,,,,,,, gondold át mire kell : ritkán használva sok évig üresen tárolva NI-Cd..... ez még 15 év múlva i haználható , ha nincs meg a cikluszsáma..... gyakrbban használv a : Ni-Mh napi használat : Li-TIOH/ litium ion / mérsékelt élettartam Nagy áramok Li -polimer vagy savas akku ---kis élettartam.......
Sziasztok!
találkoztam egy 24 V-- 2 000 Ah akkuval. inditó akku-- savas kivitelben.
Nem hiszem hogy az indító motor díjazná
|
Bejelentkezés
Hirdetés |