Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm .
Lehet megelégszem a 2 vezeték bekötésével, aztán csak addig megy a venti amíg a lámpa ég. A T -re meg az N -re akkor rákötöm a lámpából jövő kábeleket aztán meglátjuk.
Kösd a motort, közvetlenül a lámpa két szálára. Esetleg amit még kipróbálhatsz a T-t meg az L-t kösd össze, ez a kapcsolt lámpaszál, az N pedig a lámpa másik szála. Ha nem kötöd be a venti L és N szálát tuti nem működik elektronikán keresztül.
Javaslom inkább kösd be háromvezetékesen, ahogy a kollégák javasolták, egyszer kell profin megcsinálni, és akkor nem lesz büdös!
Köszönöm a segítséget mindenkinek, sikerült bekötni 2 vezetékkel, ahogy proba írta a T és L összekötésével. Nem is baj h nem megy vill kapcsolás után mert elég hangos a ventilátor.
A másik ahol elakadtam, hogy van egy ami + páraérzékelős ezt meg a fürdőbe akarnám bekötni. Ott a legközelebbi konnektorba kötném, amibe ugyancsak 2 szál van. Ugyanúgy rákötöttem mint az előzőt egy szál az N -re másik meg a T + L -re . De ez így nem jó , mert először nagyon lassan pörgött csak a venti utána meg szakaszosan , aztán inkább gyorsan ki is kötötte. Itt akkor mi lenne a megoldás ? Idézet: „ezt meg a fürdőbe akarnám bekötni. Ott a legközelebbi konnektorba kötném, amibe ugyancsak 2 szál van.” Ez baj. Most tényleg mindent össze kell még jobban gányolni? Ahogy írták már előttem, egyszer kell megcsinálni rendesen. De itt még az alapok sem jók, ezek szerint...
Az alapoknál arra gondolsz, hogy hiányzik a földelés ? Az tény hogy ez így nem a legjobb.
Tudom az lenne a legtisztább , ha az egész újra lenne húzva..de erre nincs lehetőségem sajna. De a ventilátor bekötéséhez nem kell a földelés, így az nem segítene rajtam.
2014 november. A Voyager-1 két éve elhagyta a Naprendszert. Eközben Magyarországon egy padláson...
Jó kis fusi, nem napozott túl sokat az elkövetője?
L meg az N értelemszerű bekötése után mit csinál ? T-t hagyd üresen
Tehát hibás lenne ?
A ventilátor lehet * vagy a pára érzékelős része ? Próbaképpen ha a ventit kikötöm az elektronikából és direktbe kötöm a hálózatra, akkor megtudom hogy a ventilátor jó e ugye ? A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
Szerintem ettől kezdve már teljesen mindegy. Ha van cseredarabod cserélgethetsz. Szerintem motorcserés, de mint tudjuk messziről jött ember azt mond amit akar.
Értem, hát nem vagyok boldog :S
Azért holnap megpróbálom direktbe meghajtani, hogy biztosra menjek , aztán meglátjuk mit szól hozzá az eladó, elvileg van 1 év garancia rá. Nagyon köszönöm a segítségedet !
Rákötöttem direktbe a ventilátort és teljesen jól működik.... akkor a panelnál lehet valami hiba ? Próbáltam rajta az időzítőt is meg a pára érzékelőt is állítgatni, de sehogy sem kapcsol be csak lassan forog és búg.
Nekem is van egy Vent páraérzékelős ventillátorom, csak szenvedtem vele, a páraérzékelő kifejezetten kezdetleges. Utána egy időkapcsolóra kötöttem, kihagytam belőle a páraérzékelőt (egy pincét szárított volna, ha sok a pára).
Hm, akkor ezek szerint nem egyedi az eset, de akkor meg nem kéne ilyet árusítani, ha nem tudják normálisan megcsinálni....
Megkérdezhetem ezt melyik városban követték el ?
Sok régi típusú házban találkoztam ezzel én is, de soha nem értettem meg, hogy miért kellett a kötéseket felvinni a padlásra. Maga a szerelés is kényelmetlen, fel-le mászkálni a földszint és a padlás között. Ott, ahol én ilyet felújítottam, teljesen kihagytam a padlást. Aki járt már nyáron régi épület padlásán tudja milyen meleg van. Az sem jó a terhelt vezetéknek.
De a képre visszatérve borzalmas . Ha az illető már 3 eres kábelt használt, legalább a védőföldelést is beköthette volna. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
Ha az illető már 3 eres kábelt használt, legalább a védőföldelést is beköthette volna.
Azt nehéz lenne, merthogy az nincs. A gumantáblára szerelt egyetlen kismegszakító alatt ugyanis nincs semmilyen módon kettéválasztva a PEN vezető. Nincs földelőszonda se. A lakásban még a védőföld nélküli dugaljak, és a foszforeszkálós porcelánbetétes villanykapcsolók vannak. Pénz a felújításra, nincs.
Szerintetek ha egy 25A B karakterisztikáju kismegszakítóval sorosan kapcsolódik egy 16A C-s, melyik old hamarabb?
Zárlat esetén a 25A B karakterisztikájú, de ha csak 20A a terhelés, akkor a 16A C-s.
Jó napot!
Segítségre lenne szükségem. Pár nappal ezelőtt fúrtam-faragtam otthon, mikor is a fúrót kihúzván a konnektorból a számítógép, a monitor és az LCD TV (ez mind össze volt kötve) elszikrázott. Mondhatom, igen nagy a kár. A kérdés, hogy mi okozhat ilyet? A gép bekapcsol, de se kép se hang. A monitor és a TV detto. Én a videokártyára gyanakszom, de számítástechnikai antitalentum vagyok, szóval jól jönne némi tanács, hogy mit-hol kezdjek mérni, cserélni, mert nem szeretném, hogy ha veszek egy új alkatrészt akkor az megint csillagszóróvá változzon. A fent említett hármas egy közös, egyszerű hármas konnektorba volt bedugva, a fúró máshova. Idézet: „mit-hol kezdjek mérni, cserélni” 1. Az oda tartozó fali kismegszakítót kapcsold le. 2. A elszúrt furat körül annyira bontsd ki a falat, hogy látsszon, mit fúrtál el. 3. Ennek fényében (akár tovább bontva) a sérült kábelt meg kell javítani/toldani 4. Ha LAN kábel is volt érintve, és az 230V-ot kapott, akkor nagy a gondod, mert a hálózati elemek elhaláloztak. 5. Mindenképpen tartsd be az életvédelmi, szerelési, és szigetelési előírásokat. 6. Ha ez meghaladja az erőidet, szakembert kell hívni, de addig semmiképpen se erőltesd a működtetést. 7. Egy kábel/fémkereső, ami kimutatja a falban a kerülendő helyeket, néhány ezer Ft. Ez a javítás, ezt sokszorosan meghaladhatja.
Moderátor áthelyezte, de még nem tudjuk, egyáltalán a falat fúrta-e vagy csak NYÁKot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |