Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Küzdök egy TS 4327 TXT-vel. A problémám az, hogy ha a képcső tekercseiről jövő 4 vezetéket rácsatlakoztatom a panelra, nem lehet bekapcsolni, csak egy csattanás hallatszik. Ha lehúzom bekapcsol lehet csatornát váltani és sistergés is hallatszik. Képcső csere? Üdv. Béla
Nem képcső. Az eltérítésben kell a hibát megkeresni.
BU 508A jó. Sorkimenő 13.láb 470n Jó. D8-10-ig JÓ. C25 1µF JÓ.
RGB panelt kivettem a hiba nem szűnt meg.
BU collektoron 1600v-os 5,6nF jó. E-W panelt kivettem a hiba nem szűnt meg.
A csattanás honnan hallatszik? Ha lekötöd a vízszintes eltérítés vezetékét az eltérítőtekercsről, akkor megszűnik a hiba?
Csattanás szerintem a relé, ahogy leold. Kihúzom a panelból az "M" (ez megy a képcső nyakára a tekercsekhez )csatlakozót és minden Jó csak kép nincs.
Az az "M" csatlakozót kihúztam, rövidre zártam a 3-4 pontot úgy is jó volt minden. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Most tök sötétben próbáltam, sehol egy szikra és tuti, hogy a relé old le, mert középről halottam a hangot.
Mutasd már meg azt az M-csatlakozót és a tévé bejsejét fényképeken.
Így gondoltad?
Előre is köszönöm a segítséget.
Próbáld ki at, hogy lekötöd a sokszorozó fehér vezetékét a sortrafóról.
De amikor lecsatlakoztatod a tekercseket, akkor tényleg elindul a sorvégfok, megjön a nagyfeszültég és elindul a képcsőfűtés is? Mert ha nem, akkor semmi köze az eltérítőtekercseknek a hibához.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Ha lehúzom a csatit, akkor be tudom kapcsolni a tévét, tudok hangerőt és programot váltani.
Kép természetesen nincs! A cső fűtésem nincs! Tök sötétben néztem. Nem is lehet, ha lehúzom a csatit, mert azon keresztül kapja, ha jól nézem a rajzot. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2014
Akkor csak azért indul a többi rész, mert a csatlakozó lehúzásával megszakítod a sortápfeszültséget és így megszűnik a tápzárlat. A BU csillámszigetelése biztosan jó? Másik, szigetelt tokos tranzisztort kipróbáltál már ott?
Csak kivettem és megmértem BU 208-s van még itthon, elvileg az is jó csak a tokozás más.
Holnap este megint kiveszem és kicserélem, hátha valami nyűgje van.
Még beépítve mérj egyet azért a BU kollektora és a sasszi között nincs-e zárlat, mert lehet, hogy tényleg csak letestel.
Köszi, hogy szóltál nem adta ki az eszem (egész nap ezzel szívok).
20M méréshatárban sincs mérhető ellenállás.
Tehát, ha jól értem, szakadást mérsz? Akkor kösd le a bázisát a tranyónak, kapcsold be és mérj egy sortápfeszt a kolektoron, 140V körül kellene lennie.
Sziasztok. Segitsetek kerlek..
Pc921 ic. Semmit nem tudok rola. Egy inverter meghajtasa. Valami ugynevezett optokapu. Vagy valami ilyesmi. Hol talalok vagy mibe talalok valami ilyen ic.t mert egesz bekesmegyet atdurtam sehol nincs ilyen.. vagy mivel tudnam hellyettesiteni.... Koszonom a valaszokat elore is
Köszi a tanácsot de már összepakoltam, csak holnap este tudom folytatni.
Köszönöm mindenkinek aki idáig is segített!
Szia!
Mutass egy képet róla,vagy valami konkrétabb dolgot.Mennyi lába van,stb...
Bővebben: Link
Itt a data rola. Es csatoltam csatolok kepet is A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2014
Mivel tudnam hellyetesiteni... Ezt meg tudnatok mondani??:/
Eredetileg igy van felepitve az inverter elott kozvetlen
Variálj bele egy ilyet: Bővebben: Link
Egyébként milyen tévében van ilyen izolált meghajtó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |