Fórum témák
» Több friss téma |
Gratulálok, nagyon tetszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2014
a régi masina 300mm/m -et tudott. ez ha jól állítottam a dolgokat, 12m/m
holnap ha minden jól alakul, elrendezem a kábeleket és felkerül a lézer is.
Az szuper, arra megkérlek hogy a videóval valamit csinálj, mert nagyon fura nem folyamatos, nem élvezhető. Ha nem gond akkor megkérlek hogy a továbbiakról is ossz meg pár képet és videót.
Mit fog csinálni a géped, ha kész lesz?
Egy 2w-os, 445nm-es lézert fog mozgatni.
Sziasztok!
Szükségem lenne 5 db kb. 4-6mm átmérőjű ~100mm hosszúságú golyós vagy trapéz orsóra (menetemelkedés mindegy), a hozzá való anyával. Tudtok esetleg fellelhetőséget ilyen kis átmérőjű orsóra? SFK0401 vagy SFK0601-ból kb 20E Ft a 10cm. Sima metrikus orsó sajnos kevésbé jöhet szóba, ugyanis óránként kb 3-4000-szer kell az anyát mozgatni rajta. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
Itt sokkal nagyobb esélyed van rá :
Bővebben: Link
Hmmm. Nagyon biztatónak tűnik, köszönöm! Bízom benne hogy gyorsabban szállít, mint a mostani britt Reliance Limited beszállító egyre nagyobb szállítási határidővel tudja csak teljesíteni a rendeléseket, min 4 hét egy egyszerű orsó csak szeleteléssel, megmunkálás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2014
Kimartam életem első SMD-s nyákját a CNC-men. Persze az áramkör még nincs félig se megtervezve de amíg megjönnek a hiányzó alkatrészek addig is kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e csinálni. Amúgy egy CPLD breakout board lesz (ilyet még nem programoztam de össze kéne hozni egy I2S - > SPI, SPI -> I2S protokol fordítót belőle, nem elírtam egyébként, nem I2C-ről van szó).
Ez gyönyörû lett, gratula . És a képek is.
Esetleg kaphatsz colos orsót, abba láttam kisebbet is léptetős rendszeren.
Szia! Szép lett a végeredmény. Milyen szoftvereket használtál?
Designspark PCB a nyák és az áramkör tervezéshez
FlatCAM a G code előállításához Autoleveller a letapogatóprogram elkészítéséhez és a többi g-code igazításához Mach3 a CNC vezérléséhez Az autoleveller-t picit módosítottam, hogy az én makróimat használja a gyári mach3-as letapogatás helyett, mert az nálam a mozgásvezérlőmön nem jól működik.
Nagyon jóóóóó, de a plexi az mi célt szolgál, talán a füstöt tereli el?, esetleg a munkadarabról is raknál fel képet?
Az egy mezei elszívó ernyő. Holnap folytatom, akkor igyekszek képeket is készíteni.
Méretpontos ellenőrzés, hibákkal, 750mm/p-en:
Szia! Én látom csak úgy, vagy függőleges irányban tojás a kör? Olyan mintha rosszul lenne bekonfigolva az egyik tengelyed. Mach3-nál a motortunningnál nekem is kellett kicsit játszani a mechanikai adottságaimmal, de nekem az X tengelyen áttétel van.
Jól látod. A szíjhajtás néha megakad, valamiért. A hétvégén visszaokoskodom a régi TR10x2-es orsót és az Y tengelyre a 1:8-as hajtóművet.
Üdv a Fórumozóknak!Kezdő szinten elkezdtem egy cnc építését.
Elektronika ügyben van némi hiány a tudásomban,ezért kérem a segítséget. Vettem egy ilyent, Bővebben: Link még ebben az évben remélem megjön.Ez ugyebár a port leválasztó.Ahhoz hogy 3 motort vezéreljek még kell 3 db ebből is: Bővebben: Link ezek is lesznek 2 héten belül Táp van ,így ez az összeállítás elég egyelőre? Szoftver Kcam4 Motorok bipolárisak, kísérleti jelleggel nyomtatókból bontottam kis teljesítményűek.Köszi a segítséget és jó fórumozást! Vagy az egészet lehet komplett ezzel kiváltani: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2014
Szia!
Jól látod a dolgokat. Vagy a portleválasztó és tengelyenkénti külön meghajtás, vagy az utolsó linken lévő komplett vezérlő. Az elsőbe kicsit több a lehetőség, mert a leválasztó 5 tengelyt tud kezelni. Az A4988 egy viszonylag új dolog, nincs nagyon elterjedve, de ha igazak a paraméterei amit írnak az adatlapok akkor nagyon jó vétel, nagyjából annyit tud mint a tb6560-as bevált vezérlő, csak sokkal kisebb, akár még a motorra is ráapplikálható.
Nem tudom, mit tud ez a 4988, de elég gyanús. 1A van eleve ráírva, így 3-3,5A-es motorokat el is felejtheted. Másból meg nem tudsz kellő erőt kinyerni. Mit szeretnél voltaképpen építeni? Mert ez nagyon játékszernek tűnik - kivéve az utolsóként linkelt "piros" panelt a 3db 6560-al Az 3 tengelyt tud, az első linkeden szereplő 5 tengelyt tudna- de kell hozzá mindenképpen a step-dir motormeghajtó. Jó lenne látni, mire is szeretnéd használni, mert az nagyon sokat számít. Ha csak általános panel, műanyag, meg egy kis fa, esetleg vékonyabb alu, akkor a piros jó sokáig ki tud szolgálni. Ha lézer, akkor elég lehet a sokkal kisebb is, bár gyors motorok a legjobbak -ahhoz is jobb a piros, vagy az első 5 csatornás, de valami komolyabb step-dir meghajtókkal. Ez a 4988 elég komolytalan szerkezetnek tűnik, szerintem csak füstgenerátornak lesz jó.
A 4988-ast elsősorban 3D nyomtatók léptetőmotorjainak a meghajtásához tervezték. Kialakítása azért ilyen, hogy pl. a RAMPS shield-be kényelmesen beilleszthető legyen. Ugyanilyen kialakítású a 8825-ös is csak az nagyobb áramot is elvisel (2.2A hűtőbordákkal).
Természetesen használható általános célokra is. Hátránya, hogy nincs féláram üzemmódja, illetve viszonylag kevés mikrolépés módból választhatsz. Külföldi CNC-s fórumokon joggal szidják ezeket a vezérlőket (nem megfelelő zajszűrés, emiatt lépéstévesztés, jó pár példány elfüstöl pár hónap után magától, stb.). A nagyobb motorokat hagyjuk, csak azért mert nagyobb a névleges nyomatéka még nem biztos, hogy jobb. A feladathoz kell motort választani. A nagyobb nyomatékú motorok gyakran rosszabb paraméterekkel rendelkeznek nagy sebességeknél/gyorsulásokkor. Nagyon fontos ilyen szempontból a tekercsek impedanciája. A túl nagyra választott motorok emellett csak pazarolják az energiát (a fel nem "használt" áram hőként veszik el a tekercseken). Tényleg tudni kellene mire is akarod használni a gépedet. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |