Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a váltószelep nem vált át.
Kell lennie az előremenőben egy elektromos működtetésű váltószelepnek ami átkapcsol a HMV és a fűtési kör között. Lehet elektromos hiba, be inkább csak lerakódott benne a mocsok.
A hőmérséklet érzékelő lehet a hibás. Szobahőmérsékleten, 10-15kOhm között lehet.
Idézet: „ Van egy 11 éves Wolf CG-2Ek-18-S (elektronika Honeywell Mat. Nr. 8601674)kombi cirkóm és az alábbi problémákat produkálja. Vagy 3 hónapja kezdte és fűtésnél van, hogy előfűt rendesen és felkapcsol nagy lángra a víz hőfok eléri a 65 fokot keringtet és kiakad 5-ös hibakóddal (Lángstabilizálás közbeni kialvás. (a gyújtás után 15 másodpercen belül nincs láng). Másik fajta probléma, hogy elindul fűt nagy lángon (30 sec kb.) kattan egyet és a lángot elveszti majd megint fűt, majd megint kattanás és fűtés a 3. kattanásnál pedig 5-ös hibakód). Kihívtam a szerelőt BP Nagy Árpádot aki megtisztította a gázégőt és meg sem várta a problémát lelépett(13 "munkadíjjal") mondván ha probléma lesz akkor vezérlőpanel csere 70 ezer. Egy másik szerelőt is kihívtam és ők megtakarították az elektródát, de a probléma még mindig létezik, de ritkábban. Azt mondták cserélni kell az elektródát, mert emiatt van lángtévesztés. Tegnap viszont történt, hogy beindult a kazán és fűtött, de majdnem főzte a vizet úgy állítottam le a termosztátot, de utána fürdési meleg víz engedésnél a 17-es hiba kódot(A moduláló áram legalább 10 másodpercig cca. 15mA-rel eltér az előírttól) dobott. Azóta sem láttam ezt, de szerintetek mi okozhatja problémát láthatatlanba? Még nem cserélték ki az elektródát, de már költöttem a kazánra és kezd aggasztani a dolog. Előre is köszönöm a válaszotokat!” Megoldás: Savazás nem segített, mert nem volt eltömődés és elrakódás is alig. Ionizációs elektróda és NTC próbacsere sem. Sajnos panelcsere volt, de a régi panelnak sem lehet nagy gondja. Majd ránézek haverommal hátha csak egy kondenzátor száradt ki vagy... Remélem másnak is segítettem ezzel.
Ez a bizonyos elektróda belóg a gázlángba? Ezek függvényében nálam is lehet ez a probléma.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2014
Tisztelt Fórumozók!
Információt, segítséget kérnék. Nyáron vett lakásunkban egy Termomax minimax 24 K turbo kazán van. A problémám az lenne, hogy amikor melegvizet engedek, a víz hőfoka ingadozik. Ha eléri a beállított vízhőmérsékletet, kikapcsol, majd kettő - öt másodperc múlva vissza, így amíg nem dolgozik, hűl a víz, ez fűrdésnél kellemetlen, a kádba forró vizet nem is igazán lehet engedni. Ami furcsa, hogy mosogatásnál nem csinál ilyet, ott tartja a hőfokot. A fűtés is hibátlanúl megy, szóval nem értem. Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
Szerintem nincs meg a megfelelő átfolyás a fürdőszobádba, nálam is ezt csinálta míg víztakarékos cuccokkal volt tele minden csapom
A csapon levő szűrő is lehet koszos, és/vagy vízköves.
Kedves Fórumozók!
Egy Colibri kéményes kombi kazánom van. Most 10 éves. Az az érzésem, hogy kilyukadt a hőcserélő. Hetente utána kell tölteni, mert elmegy a nyomás, és néha van kevés víz a kazán alatt. Tud-e valaki Szegeden megbízható ezzel a típussal foglalkozó jó szerelőt? Előre is kösz a válaszokat!
Kedves Hozzáértők!
Junkers Ceraclass Acu ZWSE 24-5 MFA kombi turbós kazánom valószínűleg panel hibás! Szükségem lenne egy olyan szerelőre aki tudja javítani a panel hibát! Tudnak ajánlani valakit aki ért ehhez a készülékhez? Próbálkozók már voltak, most már egy szakembert szeretnék! Segítségüket köszönöm!
Mi a hibajelenség?
Kedves Hozzáértők!
Köszönöm szépen a múltkori segítséget. Kiderült, hogy nem az volt a probléma. Nincs dugulás. Ki lett savazva az egész rendszer. A kazán ugyanúgy elindul, felforr a víz benne kb öt mp alatt, és ezután ugyanúgy leáll. Szükségem lenne egy készülékszerelőre. Én már feladtam. Előre is köszönöm. A kazán típusa: Junkers zw23ae23.
Sziasztok!
Amikor elromlott a cirkóm itt a fórumon találtam sok infót a hibakereséshez. Próbáltam is egy-két lehetséges módszert alkalmazni, de sajnos egyik sem jött be. Vezérlőt kellett cserélnem. A szerelő 50e-ért hozott volna egyet és 10-ért tette volna be, de szerencsére sikerült egy újat vennem 12e-ért. Persze keresgélnem kellett, de végül Angliában találtam egyet. Haza is érkezett szépen, kicseréltem, működik A lényeg, hogy most van egy rossz panelom, és ha valaki kedvet vagy tehetséget érez a javításhoz, annak szívesen odaadom. A cirkó típusa : Ariston TX23 MFFI, a panel száma pedig 65101374 , TEC2M-HS MI/FFI Írjatok üzenetet, mert ritkán járok erre
Megmértétek a kazánon átfolyó víz mennyiségét? Az euroline-ok kazánjában van egy úgynevezett turbulencia lemez. Ha párszor megforrt benne a víz, akkor nagy eséllyel elszabadult benne és az dugulást okoz. A szivattyú teljesítmény csökkenése is okozhatja.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
Esetleg itt kéne próbálni
Szervusztok!
A következő problémával állok szemben: van egy chaffoteaux nectra kombi kazánom (használati melegvíz tárolóval) kb. 4-5 perc fűtés után (még "nagy lángon") kikapcsol. Ezt követően kb. 3-10 perc múlva kapcsol be ismét és kezdődik előről.... A melegvíztárolót gond nélkül felfűti a szokásos kis láng - nagy láng kombinációval, viszont a radiáoroknál az előző hibát produkálja. Tegnap volt kint a szerelő (ő helyezte üzembe anno) és szerinte valószínűleg "panel" hiba. Ennek az ára csillagászati... Szerintetek mi lehet a hiba, illetve hogyan lehetne orvosolni? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv Gábor
Szervusztok!
Otthon folytattam a gondolkodást és az áramlásérzékelőre gyanakakodva lehúztam a csatlakozót és rövidre zártam (gemkapocs). Csodák-csodája: így tökéletesen működik a kazán! Fel - le kapcsol nagy és kisláng között ahogy kell. Ez azt jelentheti, hogy: 1. Valahol dugulás van a radiátor körben 2. A dugulást lehet, hogy a tavasszal kicsrélt Váltószelep okozza (radiátor felé nem nyit teljesen) Mivel a használati melegvíz kör fűtése során rendesen viselkedett eddigi is a kazán, azt kizárhatom, hogy az Áramlásérzékelő romlott el. A hibakeresést este, hétvégén folytatom. Azért ha van ötlet küldjétek please! Üdv Gábor
A hiba az, hogy a kazán működik egy ideig majd négyet villog!
A könyve szerint a négy villogás a füstgáz érzékelőre vonatkozik, de ebben a készülékben nincs ilyen érzékelő mert ez egy turbos kazán! A reset gomb megnyomásával eltűnik, újra indul a kazán egy ideig működik, majd ismét villog, a reset gomb sokadik megnyomása után már nem áll helyre a rendszer. Áramtalanítás után sem áll helyre, de ha a panelről leszedem a kábeleket és visszarakom akkor újra elindul, működik! Majd kezdődik előröl a probléma! Egy ismerősünknél ugyan ez volt a probléma, egy panel cserével gyógyították nagyon drágán! A kérdésem az volna hogy javítható-e a panel ha tényleg az a baj, vagy lehet-e valami más a hiba mögött? Köszönöm a segítséget előre is!
Igen mert ezzel nézi az eszköz, hogy van-e égő láng(gyenge áram át tud haladni a gyújtó elektróda és e között a láng segítségével). Ha koszos meg kell tisztítani (drótkefével a fém részt). Nálam a csere nem segített sajnos :S .
Turbós kazánban nyomáskülönbség kapcsoló van. Ismertető jele: 2 cső megy bele, általában különböző színűek, és jön ki belőle 2 vezeték. Ellenőrzés: leveszed az egyik csövet, és óvatosan szívod, vagy fújod. Hallani kell egy kattanást a dobozában, illetve műszerrel ellenőrizve rövidre kell záródnia.
Junkers Euroline ZW 23 kombi, zárt égésterű kazán vezérlő panel hiba javítása.
Hiba jelenség: nem megy a turbó ventilátor és nem vált át melegvíz készítésre. Turbónál a relé érintkező megadta magát. Kép mellékelve. Átváltónál a meghajtó tranyó adta meg magát. Mindhárom relé meghajtó tranyóját lecseréltem erősebbre, és a relé védő diódáját szintén jobbra cseréltem. Megismertem a logikáját a panelnak (2 hetem volt rá), kérdezzetek nyugodtan A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Köszönöm a válaszodat.
Ma reggel sikerült kinyomoznom ,és határozottan megjavítani. A szikragyújtó és gázszabályozó zöld fedele alatt van egy panel amin egy 0.47µF fólia kondi cseréje után minden jól működik. Renova mini SIT537 ABC A forrás orosz oldal.
Kedves Péter !
A hiba javítható, és a panelod rossz. Mint írod az ismerősödnél is meg oldódott egy laza panel cserével. A tied ugyan erre a hibajelentségre, miért oldódna meg ,mondjuk egy kis csiszoló papiros bedörzsöléstől.Pont ezt a panelt javítják a link ismét. Egy gugliba beírtam "cera class acu panel javítás" az eredmény a leg első cera class acu paneljavítás A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2014
Sziasztok,
Junkers euroline fali kombi cirkohoz szeretnek kerni segitseget. Miért van az, hogy ha beallitom a termosztatot mondjuk 22 fokra, a cirko elkezd futeni. Ezzel alapbol semmi problemam nem lenne, de egy bizonyos ido utan leold a cirko, elkezdi magat huteni, majd ujra belobban es megint fut. Kozben a termosztat meg nem ad kikapcs jelet. Mi lehet ez a jelenseg? Miért nem egy periodus alatt melegit fel 22 re hanem 2-3 melegites-leallas alatt? Még egy kerdes. Mennyire tekerjem a futesi szabalyozot mi az idealis a keszuleknek? Elore is koszonom a valazsokat es a segitseget. A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2014
Szia!
Nagyon keveset árultál el a rendszeredről. Ha radiátoros, akkor legalább egy 60 fokos kazán (előremenő) hőmérsékletet állítsál be, aztán meglátjuk, mit produkál a készülék...
Üdv!
A fűtés , a szoba termosztát jelére indul és addig tart ameddig a szoba hőmérséklete el nem éri az előre beállított , ez esetben a 22 fokot. A kazán fűtési tekerős gombja 45-90 fokos tartományban állítható. Ha az előremenő 60fokra van állítva és a kazán eléri ezt a hőfokot , lekapcsolja a lángot. A szivattyú forog mivel a szoba termosztát kéri a fűtést. Ha lehűl a víz a fűtő kőrben, vissza kapcsolja a lángot, azért,hogy ne kapcsolgasson ki-be a kazán , az elektronika kb. 4 perc múlva engedi csak a gyújtást. Ezért melegíti a szobát három lépcsőben ahogy írtad. Ha zavar a kapcsolgatás, a készüléket szerviz módra állítva a fűtési teljesítményét vissza lehet venni olyan mértékre, hogy a fűtést egyenletesen készítse.
Ez így igaz... csak az a baj vele, ha ilyen időhöz állitja a teljesítményt, akkor -10 fokban meg nem fogja kifűteni a lakást és/vagy kifűti, de többletfogyasztást eredményezhet. Szerintem nem kéne babrálni.
Koszonom a valaszokat.
Igazabol nem zavar egyaltalan, csak nem hozzaerto leven azt hittem ez valami hibajelenseg. De ha igy kell mukodnie akkor igy fog mukodni, nem babralok vele
Sziasztok!
Van egy Saunier Duval Isotwin F24E kazán. A kérdésem annyi lenne, hogy ha fűt és a visszatérő víz még hideg addig normálisan, a beállított hőfokon fűt, viszont ha a visszatérő langyos akkor nem szabályozza vissza (szerintem) a lángot, a hőfok 2-3 fokkal melegebb lesz a beállítottnál és inkább kb. 1 -1,5percre kikapcsol, de addig a szivattyú meg tolja befelé a hideg (hülő) vizet. Mi lehet ennek az oka? A segítséget, ötletet előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Van nekünk 1 Beretta smart 24 cai fali gázkazán, nem ad szikrát. Arra rájöttem hogy a gyujtó modul a hibás, de nem lehet nagy hibája mivel ha kézzel begyujtom azaz egy gázgyujtóval akkor be gyujt és müködik csak akkor van baj ha ujra indul. Megmértem a feszt a gyujtó trafóig eljut (500 v) mindkét vezetéken a harmadik gondolom az ionizációs lángör de aztán mégse ad szikrát mi lehet a baja? A hármas képen mi lehet az alkatrész? A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |