Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia!
Ez így ... ???? Talán ha elárulnád mit szeretnél építeni, vagy mihez szeretnéd használni, lehet hogy konkrét kapcsolást vagy útbaigazítást tudnék adni.
sziasztok!
Kellene nekem egy olyan kapcsolás, ami 6V-ra stabilizál, olyan7-8 V-ról Ha tudtok csatoljatok légyszi.
Egy átlagos célú 7806 talán megfelelhet. Asszem, 8V bemeneti feszültségnél már egész jól működik... 7V lehet, hogy picit kevés lesz neki...
gyors kérdés. A BC 557 Helyettesithető a BC 547-essel? (tranyó)
Sziasztok!
Én egy gitáros vagyok, a problémám megoldását keresem, azért tévedtem ide, nem vagyok elektronika guru. A hangcuccom zajos. nem kicsit. Rock- metál zenét jástzom, toríztásánál hatalmas a zaj itt a házunkban, bárhová dugom a cuccom.torzítás nélkül is jelen van és hallható.a headroom kb 3/4 -e zaj. A jelút.-> gitár ( humbucker hangszedő, tehát mintha két pickup lenne bekötve úgy hogy a zajuk kioltsa egymást, elég zajtalan)-> egy csöves gitár előfok -> régebben volt még 1 terratec hi-jack amivel a jelet erősítettem föl> hangkártya (most épp egy dmx 6 fire, azelőtt egy esi waweterminal 192m volt).A cuccot kipróbáltam csak a gitár -terratec- hankártya variációval is , úgy is zajos volt, az előfoknak ( a csövesnek ) van egy fejhallgató kimenete, azon is próbáltam, ott is zajos(tehát gitár-> előfok -> füles). Ahogy mozgok a szobában változik a zaj, néhol erősebb néhol gyengébb. minden cucc 1 konnektorba van dugva. Nem tudom hogy hol lehetne földhurok. gitártanárom szerint a földeléssel van a probléma, az szokta ezt csinálni, néhol nagyon erős, néhol gyenge.. mit tegyek??ekkora zajt már zajzárral lehetetlen levágni rendesen V Idézet: „minden cucc 1 konnektorba van dugva.” Pont emiatt alakulhat ki biztos földhurok. Azt kéne megpróbáljátok, hogy pl. az erősítőt, amit használtok, azt egy földeletlen dugaljba dugjátok be. Vagy egy T-elosztón keresztül dugjátok az eddig használt konnektorba. (Mivel a T-elosztó ugye földeletlen...)
Jelen esetben nincs szó erősítőről, számítógéppel felvennék.
Újra tudnád így értelmezni h. mit kéne a t-elosztóba dugnom?Nem probléma az ha valami földeletlen? V
Lehet, hogy a gitár kábelének földelése rossz, hibás, új kábelt kéne megpróbálni, vagy átgondolni, hogy hogyan is van annak a földelése megoldva...
B...tt jó kábeleim vannak Többfélével is próbáltam
Egyépként koncerten, máshol ez a cucc NEM volt zajos V Moderálva!
Héló! Ebben a fórumban nincs káromkodás!!!
Helló!
Jól jönne egy kis segítség. Nem tudja valaki hogy az 1N34-es germánium dióát mivel lehet helyettesíteni(ilyenem pont nincs)? Nem lenne nagy feszültségre, maximum 12V. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Jcó!
Sziasztok
Nekem is kellene egy kis segítség! Mivel én németet tanultam, tanulok ezért nemigazán boldogulok az IcL7109 adatlapjában a referenciafeszültségről írtakkal... Ha valaki lefordítaná, csak a lényeget Tettem föl egy képet, azon van a szöveg...
Heló ludvig!
Hát ha nem nevecc ki egy ingyenenergiagépben van! Mellékelem róla a tudnivalókat. A segítséget köszönöm!
Ja és egy diódárol hogy lehet eldönteni hogy mien típusu?
Ja és még valami amikor voltam a tanáromnál, megmutatta hogy abban a helységben is van ilyen probléma ahol épp voltunk( egy hangszerbolt ), csak sokkal kisebb.és ott a gitár közvetlenül volt rákötve az erősítőre és úgy is ugyanez( mozgással, a gitár helyzetétől függően változott a zaj), szóval nem valószinű h. 1 eszköznél földhurok lenne
valami probléma a ház földelésével esetleg lehet? V
Hgy tudnék én áramtalanítani egy feltöltött kondenzátort? Kössek rá ellenállást vagy ilyesmi...?(mellesleg bocs ha a kérdés nem a leg értelmesebb)
aha jó... csak az a baj hogy a kondenzátornak továbbra is funkcionálisnak kell maradnia...
Az ellenállás tökéletes, de hogy mekkora, azt a kondi kapacitása és a lábain lévő feszültség is meghatározza.
Egyébként van kezdő kérdések topic, ez inkább oda illett volna
Köss rá egy megfelelő értékű ellenállást (10-1000 Ohm). Ha csak rövidre zárod, akkor tönkremehet a kondi.
Üdv Mindenkinek. A kérdésem a következő : Mit jelent egy relénél hogy morse érintkezős? Amíg van a behúzótekercsben feszültség,addig zár,amikor megszűmik,akkor ejt?
Ill.etve ugyan ez a kérdésem a záró érintkezőssel is. Esetleg nincs valami leírás a relék fajtáiról valahol?köszi szépen
Üdv Mindenkinek !
Kérdésem (kérsem) a következő lenne!Szeretnék építeni egy ledes höfokmérőt a radiátorra uaa180 nal.Eddig nincs is semmi gond! A gond csak annyi hogy nem tudok eredményes feszültségosztot kreálni,hogy amir a termisztor ad az ténylegesen helyesen jelenjen meg a kijelzőn. A ref feszültségeket Umax:5 V Umin test. Uc 12 V. A hőérzékelö pedik 1,8Kohm tol 2,5 kohm tartomány mert csak ezen az értékeken lényeges!A termisztor másik tulajdonsága hogy pont forditva müxik mint ahogy nekem kellene:ha nö az hömérséklet akkor csökken az ellenállás. Már mindent megprobáltam ha esetleg valaki tud valami ötletet akkor pls segitsen mert az örületbe kerget ez az egyszerű dolog A segítő szándékot elöre is köszönöm !
Üdv! Ha jól tudom,van az NTC meg PTC,egyik hőmérséklet növekedésre növeli az ellenállását,másik meg pont fordítva. Nem lehet hogy át kellene cserélni a msáikra?
Üdv
Szia! Okés köszi. Gondolom hogy 3x morse az pl 3 különálló ágat jelent...köszi szépen..
Azt jelenti, hogy 3 pár, vag 3x3 érintkezője van. (Ha "csak" a meghúzásra, vagy "csak" az elengedésre kapcsol, akkor 3 pár, ha mind a két állapot ki van vezetve, akkor mind a meghúzást, mind az elengedést tudod figyelni. Ez egyébként a gyakoribb.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |