Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1625 / 2519
(#) csabii hozzászólása Dec 12, 2014 /

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy olyan gondom, hogy kaptam egy 5.1 házimozit sajnos távirányító nincs hozzá és sehova nincs írva rajta márka jelzés! ha bekapcsolom akkor Standbye-on van.
A kérdésem a következő lenne. Valahogy ki lehetne iktatni belőle hogy ne Standbye-on legyen hanem egyől bekapcsoljon?
Univerzális távirányítóval szeretném használni csak nem találja be mert standbye-on van!

A válaszokat előre is köszönöm!

Mellékelek pár képet hátha többet tudtok mondani az alapján.

* A felesleges képek törölve!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
(#) Doncso válasza csabii hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Más ic nincs rajta?
(#) lukacsp válasza csabii hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Első körben megpróbálnám a 2-es képen látható csatin a STBY és GND lábakat provizórikusan összekötni. Ha ez nem válik be, akkor a STBY és GND lábak összekötését megszűntetném, és megpróbálnám mi van ha a SW és GND lábakat kötöm össze.
(#) Doncso válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Inkább ne kösse össze a földdel. A stby szerintem a ledhez megy az SW-meg a szub kimenet.
(#) lukacsp válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Jogos, de az STBY-t még mindíg érdemes kipróbálni, mert ha ledhez megy, akkor le is van az előtétezve, így baj nem lesz belőle. A SW GND-re kötését visszaszívom, köszi a helyesbítést Doncso!

Amúgy volt már a kezeim közt egy pont ilyen, de annak táp hibája volt, így a stby lelkivilágával nem foglalkoztam. A puffer kondik kicsit gyenge minőségűek benne, és a 3300 µF -osak kicsit fesz határon is vannak ha jól emlékszem, érdemes őket cserélni ha hosszú távon gondolkodsz a használatában csabii.

Az is igaz, akkor 1:1. Nézegettem a végfok ic rajzát, az 5-ös lábat kell birizgálni 5v-al, hogy stby-ba legyen, ezt feltételezem egy vezérlő ic végzi, ami az egész rendszer operálásáért felelős. Ezt kellene felderiteni, és manuálisan kibuktatni standby-ból, szerintem. Aztán az is lehet, hogy valamely végfok hibás, és ezért marad stby-ba. de ez csak feltételezés.
(#) lukacsp válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Igen, ott hibádzik a stby-gnd összekötési "elméletem", hogy ha el is indulna ettől valami, azok csak a végfokok lennének. Ami meg csabii-nak kell, hogy a vezérlő elektronika ami az elejében van az röffenjen be valóban.

Az elején lévő vezérlő elektronikáról tudnál felrakni képet csabii?

Fene tudja még mit kapcsol az az ic.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Ha ez igy van, akkor mi kezeli a távot?
(#) csabii válasza lukacsp hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Itt egy kép az elejében lévő panelről.
meg egy kép az egész erősítőjéről.
a bal oldali képen az ic-nek a száma az.
SyncMOS
SM8951AC25P
0409D
N00941DM
(#) kadarist válasza csabii hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Milyen felirat van írva azokra a nyáklapokra?
(#) csabii válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Melyikre gondolsz?

Szám és betűsorok, amik alapján azonosítást lehet végezni.

Azon amelyiken a kijelző is van azon a hosszú szám és betűsor a következő.

HT728PCB04MCU030614

Ilyen nyák nincs benne!
ezeket a képeket csináltam róla!

házimozi.rar

Bocsánat, erre gondoltam: Bővebben: Link. Távirányító: Bővebben: Link.

ez az!

pont ugyan ez! akkor ez a házimozi egy Orion HT728-as

Inkább Onkyo-ra hozza a kereső, de ez biztosan csak a véletlen műve. A mondatokat kezdd nagybetűvel!

Rendben akkor ez pipa már csak egy távirányítót kell vennem hozzá!
(#) Tiggey válasza csabii hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

A távirányító, és a vevő (házimoziszett) között egyirányú kommunikáció van. A távirányító vaktában sugároz, a házimoziszett csak érzékel. Ha nem tudod a távval bekapcsolni, mást se tudsz vele csinálni. A legjobb megoldás egy hozzá való táv beszerzése.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Hát a siker eddig tartott, mint korábban írtam, vettem itt 2 db végfok panelt az egyik működött a másik nem, kapcsolási rajzot nem sikerült közösen sem találnunk hozzá valami saját készítésű lehet.
Majd sikerült megjavítanom, be is dobozoltam védelemmel láttam el. Több órai használat után a javított oldal mintha hirtelen gerjedne, 2- 3 másodpercre, aztán szól tovább megint több órán át, azonban néha a védelem is betilt lekapcsolja mindkét oldalt majd pár másodperc és megint működik, mintha semmi baja nem lenne.
A nyákot átnéztem nem ér össze sehol, az elektrolit kondenzátorokat újra cseréltem, átmértem egyforma feszültségeket mérek, kivéve a tl071 IC - + ágában az egyik 9,7 V a másik 10,5v. A másik végfok panelnál a JÓNÁL ez egyforma a +- ágban 10V körüli minimális eltéréssel. A összes (4db) 3,3 K /1W –os ellenállás egy kicsit melegszik a mi az IC-k nek állítja be a + - 10 V –ot cserélem fogom őket 12 V vagy 15 V ra.
Szerintetek mi okozhat ilyen problémát, én a kondenzátorokra gondoltam, cserélni akarom az összes kerámia és az 1 db tantál kondit is.
Mit tanácsoltok még ? Ötleteket várom.
Bővebben: Link
(#) reloop válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Szia! Rajz hiányában azt sem tudjuk, nem eleve gerjedékeny-e a kapcsolás. A forrasztások, tranzisztorok, ellenállások bármelyikének hibájától elmászhat ideiglenesen a DC. A nagyon vegyes végtranzisztor garnitúra sem megnyugtató. Ha ezt a korábbi gazdája bontásra ajánlotta, akkor abban is lehet valami. Doksi és referencia nélkül a házilagos építés üzembiztossá tétele - kutya vacsorája
(#) 13_Balu50 válasza reloop hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

A másik panel tökéletes, és tetszik hangja, nem dobnám ki , előbb utóbb csak rá jövök hol a bibi, kárt nem csinál a védelem betilt . Jelenleg 18:00 tól megy és semmi gond vele. A vég tranzisztorokból 4db ot már cseréltem, de az összest kiforrasztottam, új pasztát és szigetelő gyűrűt kapott ahová kellett ott már nem lehet gond. Cserélem a többi kondit, diódákat, meghajtó tranzisztorokat,ellenállásokat, persze ameddig csak szükséges, és abba nem marad a hiba, ha közben meg nem unom.
(#) csabii válasza Tiggey hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Erre gondoltam én is egy hozzá való táv-ot veszek majd utángyártott de ismerősöm mondta hogy olyan volt neki is hozzá!

Valóban csak csak ezt a hosszadalmas utat lehet végigjárni.

Gondolom az nem fontos, hogy a kimeneten lévő pár uH tekerccsel párhuzamosan egy 22 R ellenállás van a hátulján, más kapcsolásban 2,2R. A hibát biztos nem az okozza, mert akkor a másik panelnál is jelentkeznie kellene.

Azzal az ellenállással nem lesz gond.
Nézd meg, enyhe kocogtatással vagy hajszárítózással elő tudod-e csalni a hibát!

Kocogtatásra nem történik semmi, 6 órától megy még azóta nem hibázott. Az összes részén hajszárítózzam?, már kompresszorral kifújtam szemcse nincs .

Melegítheted minden részét, de csak annyira ami kézzel tapintva még elviselhető. Üzem közben sem valószínű, hogy jobban felhevülne.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 13, 2014 /

Hajszáritóztam sajnos arra sem reagál, vagy örüljek neki mert jó lett, ennyi ideig még sose ment egyfolytában.
Következő: »»   1625 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem