Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy olyan gondom, hogy kaptam egy 5.1 házimozit sajnos távirányító nincs hozzá és sehova nincs írva rajta márka jelzés! ha bekapcsolom akkor Standbye-on van. A kérdésem a következő lenne. Valahogy ki lehetne iktatni belőle hogy ne Standbye-on legyen hanem egyől bekapcsoljon? Univerzális távirányítóval szeretném használni csak nem találja be mert standbye-on van! A válaszokat előre is köszönöm! Mellékelek pár képet hátha többet tudtok mondani az alapján. * A felesleges képek törölve! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Első körben megpróbálnám a 2-es képen látható csatin a STBY és GND lábakat provizórikusan összekötni. Ha ez nem válik be, akkor a STBY és GND lábak összekötését megszűntetném, és megpróbálnám mi van ha a SW és GND lábakat kötöm össze.
Inkább ne kösse össze a földdel. A stby szerintem a ledhez megy az SW-meg a szub kimenet.
Jogos, de az STBY-t még mindíg érdemes kipróbálni, mert ha ledhez megy, akkor le is van az előtétezve, így baj nem lesz belőle. A SW GND-re kötését visszaszívom, köszi a helyesbítést Doncso!
Amúgy volt már a kezeim közt egy pont ilyen, de annak táp hibája volt, így a stby lelkivilágával nem foglalkoztam. A puffer kondik kicsit gyenge minőségűek benne, és a 3300 µF -osak kicsit fesz határon is vannak ha jól emlékszem, érdemes őket cserélni ha hosszú távon gondolkodsz a használatában csabii.
Az is igaz, akkor 1:1. Nézegettem a végfok ic rajzát, az 5-ös lábat kell birizgálni 5v-al, hogy stby-ba legyen, ezt feltételezem egy vezérlő ic végzi, ami az egész rendszer operálásáért felelős. Ezt kellene felderiteni, és manuálisan kibuktatni standby-ból, szerintem. Aztán az is lehet, hogy valamely végfok hibás, és ezért marad stby-ba. de ez csak feltételezés.
Igen, ott hibádzik a stby-gnd összekötési "elméletem", hogy ha el is indulna ettől valami, azok csak a végfokok lennének. Ami meg csabii-nak kell, hogy a vezérlő elektronika ami az elejében van az röffenjen be valóban.
Az elején lévő vezérlő elektronikáról tudnál felrakni képet csabii?
Ha ez igy van, akkor mi kezeli a távot?
Itt egy kép az elejében lévő panelről.
meg egy kép az egész erősítőjéről. a bal oldali képen az ic-nek a száma az. SyncMOS SM8951AC25P 0409D N00941DM A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Milyen felirat van írva azokra a nyáklapokra?
Szám és betűsorok, amik alapján azonosítást lehet végezni.
Azon amelyiken a kijelző is van azon a hosszú szám és betűsor a következő.
HT728PCB04MCU030614
Ilyen nyák nincs benne!
ezeket a képeket csináltam róla! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Bocsánat, erre gondoltam: Bővebben: Link. Távirányító: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
ez az!
pont ugyan ez! akkor ez a házimozi egy Orion HT728-as
Inkább Onkyo-ra hozza a kereső, de ez biztosan csak a véletlen műve. A mondatokat kezdd nagybetűvel!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
Rendben akkor ez pipa már csak egy távirányítót kell vennem hozzá!
A távirányító, és a vevő (házimoziszett) között egyirányú kommunikáció van. A távirányító vaktában sugároz, a házimoziszett csak érzékel. Ha nem tudod a távval bekapcsolni, mást se tudsz vele csinálni. A legjobb megoldás egy hozzá való táv beszerzése.
Hát a siker eddig tartott, mint korábban írtam, vettem itt 2 db végfok panelt az egyik működött a másik nem, kapcsolási rajzot nem sikerült közösen sem találnunk hozzá valami saját készítésű lehet.
Majd sikerült megjavítanom, be is dobozoltam védelemmel láttam el. Több órai használat után a javított oldal mintha hirtelen gerjedne, 2- 3 másodpercre, aztán szól tovább megint több órán át, azonban néha a védelem is betilt lekapcsolja mindkét oldalt majd pár másodperc és megint működik, mintha semmi baja nem lenne. A nyákot átnéztem nem ér össze sehol, az elektrolit kondenzátorokat újra cseréltem, átmértem egyforma feszültségeket mérek, kivéve a tl071 IC - + ágában az egyik 9,7 V a másik 10,5v. A másik végfok panelnál a JÓNÁL ez egyforma a +- ágban 10V körüli minimális eltéréssel. A összes (4db) 3,3 K /1W –os ellenállás egy kicsit melegszik a mi az IC-k nek állítja be a + - 10 V –ot cserélem fogom őket 12 V vagy 15 V ra. Szerintetek mi okozhat ilyen problémát, én a kondenzátorokra gondoltam, cserélni akarom az összes kerámia és az 1 db tantál kondit is. Mit tanácsoltok még ? Ötleteket várom. Bővebben: Link
Szia! Rajz hiányában azt sem tudjuk, nem eleve gerjedékeny-e a kapcsolás. A forrasztások, tranzisztorok, ellenállások bármelyikének hibájától elmászhat ideiglenesen a DC. A nagyon vegyes végtranzisztor garnitúra sem megnyugtató. Ha ezt a korábbi gazdája bontásra ajánlotta, akkor abban is lehet valami. Doksi és referencia nélkül a házilagos építés üzembiztossá tétele - kutya vacsorája
A másik panel tökéletes, és tetszik hangja, nem dobnám ki , előbb utóbb csak rá jövök hol a bibi, kárt nem csinál a védelem betilt . Jelenleg 18:00 tól megy és semmi gond vele. A vég tranzisztorokból 4db ot már cseréltem, de az összest kiforrasztottam, új pasztát és szigetelő gyűrűt kapott ahová kellett ott már nem lehet gond. Cserélem a többi kondit, diódákat, meghajtó tranzisztorokat,ellenállásokat, persze ameddig csak szükséges, és abba nem marad a hiba, ha közben meg nem unom.
Erre gondoltam én is egy hozzá való táv-ot veszek majd utángyártott de ismerősöm mondta hogy olyan volt neki is hozzá!
Valóban csak csak ezt a hosszadalmas utat lehet végigjárni.
Gondolom az nem fontos, hogy a kimeneten lévő pár uH tekerccsel párhuzamosan egy 22 R ellenállás van a hátulján, más kapcsolásban 2,2R. A hibát biztos nem az okozza, mert akkor a másik panelnál is jelentkeznie kellene.
Azzal az ellenállással nem lesz gond.
Nézd meg, enyhe kocogtatással vagy hajszárítózással elő tudod-e csalni a hibát!
Kocogtatásra nem történik semmi, 6 órától megy még azóta nem hibázott. Az összes részén hajszárítózzam?, már kompresszorral kifújtam szemcse nincs .
Melegítheted minden részét, de csak annyira ami kézzel tapintva még elviselhető. Üzem közben sem valószínű, hogy jobban felhevülne.
Hajszáritóztam sajnos arra sem reagál, vagy örüljek neki mert jó lett, ennyi ideig még sose ment egyfolytában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |