Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
sorry
A hex containing only modified EEProm data.
Na sziasztok
Újra itt, olyan problémám adódott , hogy szépen felpörög az óra de nem akar világítani semmi,illetve valami egy led gyengén világít de semmi egyéb,és hiába nyomkodom össze,valami ötlet? Az a program van a PIC programjában ami kapcsolasok.hu-n van feltüntetve. Ui: igen tudom, hogy nem a legszebb de le vannak mérve az összeköttetések és jó
Szia!
Ez a nyáklap szándékosan lett felületszerelt?
igen, ez egy 2 oldalas nyáklap
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2014
próbáld megterhelni a rotoron a bemenő feszültséget köss rá egy izzót 12v -ost valami kicsit lehető legkisebbet a a rotornak legalább 4-500mA kell
Ha alacsony a fordulatszám akkor sincs kijelzés.
felvan tekerve a pot méter
Sziasztok én is egy utánépítő vagyok annyi lenne a problémám, hogy bár újraterveztem a távirányító és a propeller nyákját, mind a 2 eléggé érdekesen működik, a propeller forgás közben nem világít, ha megállítom kézzel és a ledek alá nyúlok akkor világítanak. A távirányítónál hasonló képpen az infra led csak akkor ad jelet a kamerába (telefonnal vizsgáltam) ha az aljához érek, de egyik gombra sem reagál. A három panel PIC-jeire holnap fogom rátölteni a módosított programokat, van esetleg valami tipp hogy csak a régi programok a hibásak, vagy valamit nem jól csináltam? Holnap mellékelni tudom a kapcsolást és az újratervezett LAY-eket
hello dear can you pleaze tell me why outer led and inner led is not on
Ezekből dolgoztam főképpen a propeller részben nem vagyok biztos, a távirányító annyit csinál, hogy amikor megkapja a 9V-os elemet egy gombot megnyomok arra felvillan a LED és elalszik szinte azonnal ha lehúzom és visszarakom akkor ugyanezt megcsinálja de utána semelyik gombra sem reagál ás csak ha BC 337 lábaihoz nyúlok viágít folyamatosan.
Azt nem tudom hogy a programban hogyan van konfigurálva az MCLR láb de amint látom egyik terven sincs felhúzva a + ra 10K-val (olyankor szokott így csinálni ha programból engedélyezve van viszont a "hardver " nem tartalmazza a felhúzó ellenállást)
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
Ez igaz a program amivel fut az az itt található, sima változat amit vicsys rakott fel. akkor próbáljam meg mind 2 helyre felrakni a pozitívra?
nagyszerű szép dolog a jobbító szándék de ebben az esetben nem értem a dolgot
létezik egy jól megtervezett távirányító és egy szintén jó nyákterv a rotorhoz neked sikerült egy kevésbé jót alkotni
Ennek a fő oka, hogy nem itt találtam meg először a kapcsolást és mivel határidős a dolog ezért nem volt időm az itteni nyáktervet újra csinálni, egyedül a távirányító származik eről az oldalról, és a programok.
Lemaradt az U7 GND és A0 valamint a U7 GND lába és a többi föld összeköttetése.
Az biztos hogy nem árt ha az MCLR lábat 10K val felkötöd a + tápra én megpróbálnám, vagy ha a forráskód megvan akkor konfiguráld át és fordítsd újra a hex et
Idézet: „Ennek a fő oka, hogy nem itt találtam meg először a kapcsolást” De miért nem ott kérsz tanácsot, ahol találtad???
Mert nincsen foruma és amilyen szerencsés vagyok utoljára 2010-ben volt frissítve és az e-mailre sem kaptam választ. Azután tovább keresgéltem és jutottam ide, mert az az oldal is vicsys-ről másolt be volt linkelve vicsys oldala onnan jutottam ide végül.
2009 -es csatlakozásomtól sok éven át azokon a lapokon linkelt verzióban talált hibákat javítgattam. A javított változatokat feltöltöttem ide.
Igen, de azt szerencsére az utolsó ellenőrzés során, még a nyák elkészítése előtt észrevettem. R33 alatt oldottam ezt meg, és B megoldásnak raktam átkötésnek pedet, de ez a wide tok miatt már nem fér oda.
Idézet: „. A PCF ic sajnos nem sima SOIC8, hanem SOIC8 wide tokban lakik.” Na a fenti írás erre a mondatra már nem igaz , de egy kis győzködés után ráment a SOIC-8 toknak készüld pedekre. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2014
számítógéppel foglalkozom és ha összeomlik a rendszer adatmentés és újra telepítés sokkal gyorsabb mint a hibát keresgélni
ez itt is igaz lehet Míg a te egyedi tervedet valaki átnézi kikeresgéli a hibát annyi idö alatt ezt a viszonylag egyszerűnek mondható rotort újra meg lehet csinálni
Ebben igazad van és legszívesebben újra csinálnám és valószínűleg 3 óra alatt készen lennék, de nincsen itthon meg hozzá a megfelelő környezet a suliban raktam össze itthon meg próbáltam. A távirányítóm 1:1-ben stimmel az egyetlen eltérés hogy két lábas kvarcot használtam (oszc) mégsem működik úgy ahogy kéne. A PIC megkapja az 5v-ot a ledekre kb 10-11 jut olyan mintha a program nem futna, a potméter letekert állapotában pedig a szabályzó IC nagyon melegszik.
A távszabályzó működik csupán valami a programban nem stimmelt, de most már megfelelően lead minden jelet, az órát tudom vele ki be kapcsolni, de a LEDEK még mindig nem villannak fel csak a két kontúr LED világít halványan, vicsys által feltöltött kapcsoláson 100 ill. 220 Ohm-os ellenállásokat láttam a tranzisztorok emitter lábain és nem látom a 10kOhmot a bázison ami a rajzon feketével van jelölve, nálam bevannak ezek ültetve ami eléggé sokat számíthat, az emittereken pedig 82 van.
A tranzisztorok bázisa előtt lévő10K ellenállásoknak ebben a kapcsolásban semmi jelentősége nincs a működésben! Azért jó ha bent vannak mert így a mikrokontroller nem megy tönkre ha valamelyik porton zárlat keletkezik a 10K utáni részen. A többi akkor is működik tovább és ha kijavítod a hibát az is fog menni,nem fog a kontroller elhalálozni!
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2014
Sziasztok !
Elkészítettem Vicsys propeller clockját és az lenne a kérdésem hogy a propellert hogyan lehetne tesztelni hogy működik e? Jelenleg semmit nem csinál a propeller. A távirányítót nem csináltam meg a kérdés az lenne tv illetve dvd vagy beltéri távokkal mehet e? Köszönöm.
Philips jövet szóba vagy univerzális, amelyik ismeri az RC5 kódot.
Köszi. Kell a távirányító hogy az óra elinduljon egyáltalán?
Ha bekapcsolod és felpörög, kisvártatva villogva írja ki a 12:00 kijelzést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |