Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Internet van de vezetékes telefon nem működik
Lapozás: OK   2 / 4
(#) sooty válasza Massawa hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Ebben igazad lehet. :hide: Talán elszúrták a központban és kapott egy csupasz ADSL-t véletlenül...
(#) lovist válasza sooty hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem hétvégén újra átnázem a rendszert és kipróbálom azokat amiket írtatok... ha nem boldogulok akkor kihívom őket, a technikus kollégákat ahogy ők mondanák...
(#) kovacslajcsi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

ADSL megy félágasan, egyetlen feltétel mellett. NE legyen messze a DSLAM. A tények makacs dolgok. Lehet velük vitatkozni, de nem érdemes. hetente 3-4 ilyet látok, hidd el, tapasztalatbol írom, nem viccbol. Attól, hogy számodra hihetetlen, van ilyen. Az ADSL extrém esetbem a DSLAM tövében mindket vezeték szakadás esetén, simán induktív becsatloással is elketyeg (értsd oxidos kötéseken át, vagy megtört kábelen, mindket érpar szakadás mellett, kimérhetően..) ha egy érpar van csak, es nem 35 másik ADSL érpar mellett fut. 1km alatt bőven, boldogan elmegy egy ér szakadás .

Nem szabad 1 kalap alá venni az egyes területeken, 5km légkábelen eladott ADSL-t egy szabályosan bekötött 500m szakaszú ADSL bekötéssel. Az 5km extrém, az valóban szakadozik ha egy madár elrepül, akkor is. Továbbá amit gyakorlatilag senki nem tart be, az az, hogy meg van határozva, egy kábelszakaszon érpárcsoportonként hány DSL szakasz lehet. Ezzel nem foglalkozik senki, eladnak az értékesítők ruhaszárító dróton is ADSL-t, és persze, hogy egy kalap kakit nem ér.
(#) Massawa válasza kovacslajcsi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

OT

Nem vitatkoztam, mert szerintem is az xDSL technologia az egyik legrosszabb, amivel a korunkban találkozunk. Már maga az elve és a feltételezések is csapnivaloak.
(Akár 30 MHz-es jelek egy mezei, árnyékolatlan száritokötélben - söt gyakran 96 pár egy kábelben, minden belsö leválasztás nélkül. )

Ennek ellenére elképzelhetetlen reklámmaszlaggal nyomják, mintha feltalálták volna a pontot az i-re.
És ugyanazért amiért, elöfordul, hogy megy (majdnem ) galvanikus csatlakozás nélkül is, nem megy, amikor minden csatlakozás rendben van, mert a szomszédos vezeték kisugároz, áthallatszik, és zavar. Tegnap este, mikor itt irdogáltunk az én ADSL modemem 3x vesztette el a kapcsolatot - kb. 800m vagyok a DSLAM-tol, föleg olyankor, amikor a szomszédok elkezdenek TV-zni.
A kábelmodemmel (DOCSIS) ilyen gond soha sincs......
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Inkább gondolj arra, hogy egy emberi hangátvitelre kitalált ezeréves mindenféle drótokon menő telefonos rendszeren mekkora teljesítmény azt a pár Mbitet átpréselni...

Üdv
Inhouse
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Az nem nagy müvészet egypár megabitet a 2 drotba (még messza van az ezer évtöl, legfeljebb valamivel több mint 100 ) belepréselni, ettöl nagyságrendekkel nagyobb probléma azokat a biteket drotokban tartani!
Gondolj csak bele a Kossuth rádio 540kHz-es jele fél Europát lefedi, és mindenki galvanikus kapcsolat nélkül hallgatja (szinkronizál reá).

Szerintem, ha az xDSL szolgáltatokra ragadna rá a 4 mancs, Green peace vagy hasonlo kittegylet, a kisugárzott elektromos maszlag miatt, több ezer évre betiltanák a technologiát....
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

De ez már korábban elkezdődött, amikor a E1 (PCM30) kezdett rákerülni kábelekre
Mellesleg a kolléga rámérhetne e telefon csatlakozóra hogy van-e rajta kb. 50V egyenfeszültség (hogy az a 24V honnan jött?). Ha nincs akkor nem csoda hogy nem tud telefonálni. Ha ez a a házba bejövő ponton sincs meg, akkor szolgáltató a hibás...
Ha van szép stabil 52V, de nincs tárcsahang, akkor meg le van tiltva szintén szolgáltató.
Ha a kettő között veszik el a dolog, akkor pedig át kell nézni a hálózatot (tipikusan nem egy nagy furmány: Bejön a házba, szűrő, telefoncsatlakozó, illetve bejön, szűrő, ADSL modem, computer)...
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

De ez már korábban elkezdődött, amikor a E1 (PCM30) kezdett rákerülni kábelekre

De az még nem okvetlenül került minden lakásba szétteritve, mint egy hatalmas pokhálo, ami mindenütt sugároz.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Ez így van, de ettől még nem fog telefonálni...
Gondolom meg kellene nézni (nagyjából többen leírtuk mit).
Tovább rágni a dolgot meg már eléggé off...
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 29, 2011 /

Szerintem is elmondtunk már mindent - egy telefon nem annyira bonyolult, hogy 2-3 probálkozással ne lehessen behatárolni a hibát.

(#) Remci válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Bocs, de mindenki ezzel a sugárzásal jön .Szerintem semmivel nem sugároz jobban mint a falban futó villany vezetékek,de ezt már senki nem nézi.Én 15 évig voltam telefonszerelő,számtalan alkalommal megfordultam a telefon központokban ahol ezrével voltak az előfizetői érpárak,a kinti hálózati munkákról már ne is beszéljek és még mindig élek,rákos sem vagyok (tudtommal ). Csak ennyit szerettem volna erről.A másik:nekem a kezdetektől van ADSL-em és soha nem volt olyan problémám hogy megszakadt volna (egy-két karbantartási munkát leszámítva),a modememet is csak egyszer kellet cserélni mert megdöglött.Sok függ a kiépítésen is.Annak idején nekünk még kellet mérni szigetelési ellenállást,hurok ellenállást,és ha kellet akkor az előfizető vonalán az összes kötést át kötöttük míg jó nem lett.És utána jól is működött. Ráadásul mérési jegyző könyvet is kellett készítenünk.Azt azért tudni kell hogy réz érpáron be van határolva a távolság amin még jól működik a dolog.Ha a lakásban volt több telefon akkor azokat átkötöttük a szűrő után,mert ha egy is a szűrő előtt maradt és internetezés közben azt valaki felvette,akkor persze hogy megszakadt.De mikor behozták ezeket a szereld magad csomagokat amiért az efinek be kellett fáradni az ügyfélszolgálatra,ott ezt senki nem mondta el neki,ő meg otthon csak össze rakta,utána meg jött a reklamáció hogy nem úgy működik ahogy ígérték.Meg persze a szerelő hozzá állása sem mindegy.Ma már nem egy alkalommal láttam,hallottam hogy kimegy a szerelő (tisztelet a kivételnek) egy szál csavarhúzóval,és mikor mondja a tulaj hogy abban a szobában van egy telefon,de a másikba van a számítógép, akkor a szerelő mondja neki hogy építtesse ki valakivel a benti hálózatot mert addig ő nem tudja felrakni a modemet. Ezért minket anno tuti valagba rúgtak volna a főnökeink,ha ezt megtudják.Na mindegy, befejezem mert nem akarok tovább offolni, csak gondoltam leírom,mert van aki az ADSL-t szidja, holott a dolog többi részébe meg nem lát bele.
(#) Massawa válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

OFF

Nem szidta itt senki sem az xDSL-t, lehet, hogy csak félreértetted. Csupán a tényekröl beszéltünk.

Én sem az egészségügyi bonyodalmakra gondoltam, amikor a sugárzásrol irtam, hanem az elektroszmogra. Sajnos egyre jobban tele van környzetünk mindenféle elektromos jellel - amiröl nincs is tudomásunk.
Vannak bizonyos törvények, amik szerint minden vackot kezelni kell, hogy mást ne zavarjon - a modellvasuttol kezdve a hajszáritoig, de ugyanez a törvény mélyen hallgat a xDSL vonalak zavaráról. és azért ez nem ugyanaz a kategoria, mint a 50 Hz-es hálozati vezeték.
A törvények elöirják, hogy hol lehet egy magasabb feszültségü vezeték, egy adotorony, be kell vizsgáltatni ilyen szempontból lassan már a vilannykörtét is , a telefondrotokon meg bevisszük minden lakásba teljesen kezeletlenül a hasonlo jeleket.

ON
(#) sooty válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Idézet:
„(hogy az a 24V honnan jött?)”
Én írtam hülyeséget a PSTN 48V-os vonali feszültsége helyet. A felét elsikkasztottam..
(#) harald válasza sooty hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Idézet:
„Én írtam hülyeséget a PSTN 48V-os vonali feszültsége helyet. A felét elsikkasztottam..”

Jó lesz az 60 voltnak is a kis házi központoknál van 24-48 de itt bővebben olvashatsz Bővebben: Link
Egyszerü lekötsz mindent rámérsz ha megvan a feszültség már félig jó egy régi telefon halgatóval vagy egy fülhalgató hangszórójával hallanod kella tárcsahangot ha hallod és és a telefonban nem akkor telefon hiba ha a telefonban is hallod és nem tudsz telefonálni akkor szolgáltató
(#) kokszi válasza harald hozzászólására (») Jan 30, 2011 /

Csak annyit tennék hozzá,hogy pontosan 53-54volt egyenfeszültség és valóban félágon is működik a dsl de általában lassú lesz.Ha pedig már a falialjban sincs tárcsahang akkor be kell jelenteni.
(#) bazzeg válasza lovist hozzászólására (») Jan 31, 2011 /

Szia Találkoztam már a problémával és van megoldás is. Nem olvastam végig a sok üzit, de épp múlt héten fordult ugyan ezzel a problémával hozzám az egyik kolegám, hogy képzeljem el mi történt.
Elmesélte ugyan ugy járt mint Te, nem volt telefon, de internet meg igen. Felhívta a UPC-t, mondták, hogy a hiba nála van, mert ők ott bent nem látnak semmi hibát. Újraindítatták vele a modemet, de semmi. Felcsörgette a UPC-s a telefont de semmi. Lerakatta vele, állítgatott valamit a központban, újra felcsörgette a telefont és csodák csodájára jó lett. Szóval a hiba nem nálad van, hanem a központban. Akármit is mondanak.
(#) konam válasza lovist hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia nekem kábel modem van telefon vonallal szinte hetente rossz az internetem de vonalam az van, De volt már fordítva is! A lényeg a szolgáltatói oldalon a hiba. Üdv.
(#) konam válasza lovist hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Szia olyan is előfordult nem volt se telefon se internetem. A szomszéd modem -vel meg minden rendesen működött. Ez is szolgáltató hiba a szerver letiltotta a modemet.Pingeltek és megint megjavult egy pár napra.
(#) Massawa válasza konam hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Tegnap kiprobáltam, valoban megy egy szállal is a modem, igaz, hogy nagyon lassan. Ez ugy látszik rendszerhiba, nincs mit ezen csinálni.
A telefon az biztosan nem megy egy szál vezetékkel.
(#) peter000 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Én szintén a 29-es körzetben lakom. Nálam egyszer az volt a gond, hogy az oszlop elosztódobozába befészkeletek a darazsak.
(#) whalaky hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok!
Nekem is a telefonnal van "némi" problémám, a karácsonyom erre ment el.
A T-sekkel kötöttünk szerződést IP-TV csomagra. A lakásban ki van húzva az UTP kábel ez van egy Cisco EPC3925 routere aggatva. Az ethernet oldal tökéletesen megy, mindkét settopbox és a számítógépek is, de a telefon......
Ha a router TEL kimenetére közvetlen csatlakoztatom a telefont rendben van, de ha a kiépített UTP kábeles fali csatlakozóra csatlakoztatom már tárcsahang sincs.
A kábel teszter szerint és sima ohm mérővel is jó. A routerből 49V jön ki a telefon kimeneten, de a fali csatlakozónál ez már valamiért nem jelenik meg.
Van valakinek valami ötlete, tapasztalata?
(#) kadarist válasza whalaky hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Szia!
Ez egyértelmű, vagy zárlat vagy szakadás van a vezetékezésnél, azért nem megy ki a feszültség.
(#) Bakman válasza whalaky hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Idézet:
„A routerből 49V jön ki a telefon kimeneten, de a fali csatlakozónál ez már valamiért nem jelenik meg.
Van valakinek valami ötlete, tapasztalata?”
Ezek szerint csak a Router és a fali csatlakozó között lehet a hiba. A fali csatlakozóban nincs valamilyen szűrő ami nem tetszik a Router-nek?
(#) whalaky válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Sajnos nem egyértelmű. Kábelteszterrel is végigmértem és nem találok semmi hibát.
Nekem is szakadás vagy zárlat volt az első gondolaton de nem.
Bakman: Hogy
Idézet:
„a Router és a fali csatlakozó között lehet a hiba”
az nekem is egyértelmű, a kérdés az lenne hogy mi a bánat? Ha zárlat lenne azt az Ohm mérővel is azonnal látnom kéne, ha szakadás lenne azt a kábelteszter jelezné.....
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) Massawa válasza whalaky hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

A szürö a routerben van ezért elötte nem igen mehet a telefon ill. oda is kellene egy szürö ( sok helyen beépithetö a dobozba.) Miután mifelénk ez nem megy, vagy egy külsö szürö kell, vagy a routerben levöt kell használni.

Ne higgy a kábelteszternek, mert a tényekkel nehéz vitába szállni.
(#) whalaky válasza Massawa hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Idézet:
„Ha a router TEL kimenetére közvetlen csatlakoztatom a telefont rendben van, de ha a kiépített UTP kábeles fali csatlakozóra csatlakoztatom már tárcsahang sincs.”

Idézet:
„A routerből 49V jön ki a telefon kimeneten, de a fali csatlakozónál ez már valamiért nem jelenik meg.”

Elképzelésem nincs hogy két réz drót hol lehet hibás mikor se zárlat se szakadás nem mérhető.

OK, de ha nem hiszek a teszternek, de hogy 3 dugaljból három lenne hibás ráadásul egyformán......????
A fali csatlakozókban nincs semmi, csak egy nyák amire az RJ11 és a késes csatlakozó van forrasztva.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014

Azért hagy gratuláljak ahhoz, hogy sikerült megtalálnod a tökéletes topikot a problámádra! Ritka az ilyen!

Második anyanyelvem a szarkazmus, de ezt most valahogy nem értem.....
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem