Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Inkább nem kellene bizonytalanná tenni a kisebb behúzóárammal.
Sziasztok!
Váltóáramú tápegység építéséhez lenne szükségem egy kis segítségre. Ennek a végfok IC-nek melyek a jelbemenetei? Gondolom a 7,6,5-ös lábak közül valamelyik kettő. Valamint ha a nem szükséges lábakat nem kötöm sehova akkor működni fog? A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
A Vinput a test és a 7-es láb közé van kötve és mindent be kell kötni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
Köszönöm!
Akkor a 6-os, 5-ös és a 3-as lábra mit kell kötni? Mert ugyebár úgy ahogy én akarom használni nincs hova kötni. Tehát kérdés hogy mi kell az adott lábaknak hogy át tudjam verni az IC-t?
szerintem van hiba ebben a kapcsolásban,de majd a hozzáértők megmondják.
Már írtam, hogy minden lábat rá kell kötni az ellenállásra, kondenzátorra, egyebekre úgy, ahogyan a rajzon van. Csináld meg így az erősítőt: Bővebben: Link.
Üdv.
Szeretnék egy IC-s végfokot építeni. Kerestem a neten csak az a baj, hogy amit találtam annak a trafója elég drága, tekercselni meg nem tudok. Kérlek titeket ha tudtok küldjetek már egy kb.200W végfok bekötésirajzát. Előre is köszönöm.
Sziasztok
A napelem és a töltőáramkör között miért van Schottky dióda? 1,1V-ot ad le a napelem, ha beteszem a diódát, már a stepup nem működik. Kihagyható? Köszönöm a segítséget.
Szia! Sajnos a trafó ára a teljesítménytől függ. Ráadásul a 200W-hoz már nagyobb feszültség kell, mint a szabvány biztonsági trafók, mert ezt még könnyen lehetne találni olcsón hirdetési oldalakon.
Kösz
Én konkrétan erre gondoltam amit itt lehet megcsinálni végfokot Bővebben: Link Csak ehhez nem tudom megcsinálni a trafót venni meg 6-8ezer. Több mint a végfok maga. Azt írja kettős trafóra van szükség. Erről nincs video, hogy hogyan kell megépíteni, ez a baj. Ha tudnál segíteni megköszöném. Üdv Cson
Igen ez jó csak nekem 2 szekunder kell itt meg csak egy prim és egy szekunder van.
De lehet hogy csak én nem értem. Azért köszi
Rendben. Akkor e szerint megcsinálom.
Köszönöm!
Hello. Egy érdekes kérdésem lenne. Van nekem egy Elektronika VL100-as kis orosz TV-m, amit monitorként szeretnék hasznosítani. Ehhez van egy olyan gépem, amin természetesen VGA kimenet van. A TV-n ugye egy régi jack-es antenna bemenet van. Hogy lehetne összekötni a kettőt?
A válaszokat előre is köszönöm!
Hello.
A sima megoldás egy tv kimenetes videokártya. (de arra ne számíts hogy olvasható képet kapsz) Vagy kikeresgéled a tv-ben a megfelelő pontokat és csinálsz vga bemenetet. Ameddig készül izgalmas, de a saját tapasztalatom szerint használhatatlan. A vga jel frekvenciái magasabbak a normál tv-nél, és ezt a sorvégfok nem fogja szeretni. Érdekes képeket kaptam, majd egy kis füstöt talán egy herkules vagy cga kártyával
A napelem, és a közvetlen rákötött akksi közé illik diódát tenni. A konverter elé nem kell.
Értem... Ezesetben lehet hogy a régi laptopomhoz használom amin MS-DOS van, és RCA kimenet, azt viszont már megtudom csinálni, hogy RCA->jack
Válassz 630V= egyenfeszültségű típust vagy 250V~ váltakozófeszültségűt.
Nem látok kapcsolási rajzot, de láttatlanban zavarszűrőre gondolok. Ilyen esetben közvetlenül a hálózati feszültségre kötve a mindenkori hálózati csúcsfeszültségre kell méretezni a kondenzátort. Ez ha 230V-tal számolok akkor 325V. Ha a legszélsőségesebb +10%-os eltéréssel számolok akkor 348V-ra fog feltöltődni a kondenzátor. Ezzel kell számolnod, ha DC kondenzátort építesz be. Vagyis ahogy Kadarist is írja legalább 630VDC kondenzátort használj.
Fel sem tűnt hogy lemaradt a kép...
Ide elég a 275V nem?
Micsoda konspiráció ! Ez az ötlet inkább megdöbbentő mint érdekes.
Így már tényleg az. De a címet olvasva az ember olyanra gondol, mint az enyémet is használtam. A műhelyben DVD lejátszót, esetleg kamerákat kipróbálni, mert kevés ott a hely, és komolyabb dolgot nem barmol szét valaki e célra. Egyébként amikor vettem a VL 100-at, már annak is volt bekötve, be is égett egy helyen. Biztos valami kaput figyeltek vele. A kontraszt potenciométerre lehet beadni a videojelet, ennyi. Számítógéphez abszolút nem ajánlom.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
Sziasztok!
Szerintetek egy 192°C -os hőbiztosítékot helyettesíthetek egy 240°C -os hőbiztosítékkal?
Ha megengedhető a közel +50°C-al nagyobb hőmérséklet, akkor igen.
Egy kávéfőzőbe kellene.
Akkor jó, ha a 250VAC-nál nagyobb a 275V AC. Egy jó típus.
Rakd bele nyugodtan, legfeljebb a túlnyomástól felrobban, vagy kigyullad valami, mielőtt kiolvadna....
BIZTONSÁGI ALKATRÉSSZEL NE SZÓRAKOZZUNK!!! A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |