Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 84
(#) mandlitibor válasza eyess hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

A lejátszó 4 éves sokat nem volt használva, másfél évesen kezdte a problémát amikor karácsonyra kapott a fiam egy lemezt, akkor lett írva. És azzal az új lemezzel is meggyűlt a baja úgymond! Most anyám seltronic nevezetű lejátszója van itt minden gond nélkül olvassa bármely lemezt, sokkal több féle formátumot ismer, egy nagyon jó kis gép 10 évesen is! Ebből gondolom hogy a lemezekkel nem lehet gond, vagy a Samsung kényesebb a lemezekre?
(#) tuctuc válasza mindenes hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Szia! megmértem a merevlemezhez menőket az egyik 5 V a másik 11,3 V. Ez mutat valamit?
(#) eyess válasza mandlitibor hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Lehet kényesebb , inkább azt kellene megnézni , hogy felpörgeti e rendesen a lemezt ,mert ha adott idő alatt nem tudja beolvasni a tartalmat , akkor no disc lesz a vége.Mérni kellene a tápnál , hogy minden meg aminek meg kell , hogy legyen. És beolvasás közben is , hogy akkor nem csökkennek e le a feszültségek , és emiatt van a hiba.
(#) mindenes válasza tuctuc hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Probléma lehet a motorokat kiszolgáló 12V ággal, a 11,3V kevés a mechanikának és a vinyónak. Egy jól működő DVD ben a 12V inkább több szokott lenni mint kevesebb, nem ritka a 13V fölötti feszültség sem. Keress kiszáradt, púpos kondenzátorokat.
(#) mandlitibor válasza eyess hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Annyira emlékszem hogy beolvasás közben hang alapján változott a fordulatszám, azt viszont nem tudom hogy szándékosan tette e vagy esetleg feszültségesés miatt. De természetesen no disc lett belőle az esetek többségében. Holnap Elmegyek érte aztán megkukkerolom mi a helyzet!
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2014
(#) tuctuc válasza mindenes hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Köszi! Próbálkozom.
(#) hobbyboby válasza mindenes hozzászólására (») Dec 31, 2014 /

Vagy a tápban kellene körülnézned, vagy a meghajtó mechanika részében - a kis gumiékszíj körül.
Bár - leírásod alapján - csupán 4 éves a szerkezet, ám meleg helyen (pl. TV tetején, vagy valami szekrénykének egyik fiókos polcában) azaz - egy az egyben zárt térben -
simán elöregedhet és megnyúlik a gumi.
(#) uramesi89 hozzászólása Jan 2, 2015 /

Szép jó napot. Van egy lg házimozim. A DVD-t beolvassa de a CD-t nem. Tisztítás és kifújatás után sincs változás. Nagy eséllyel fej hibás. Teszek fel egy képet róla. Melyik szám a típus száma a fejnek?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2015
(#) kadarist válasza uramesi89 hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Szia!
Mi a házimozi típusa?
(#) uramesi89 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

LG LH-D6230D
(#) eyess válasza uramesi89 hozzászólására (») Jan 2, 2015 /

Milyen lemezek ezek gyáriak , vagy írottak.
Tehát gyári dvd , és gyári cd ? Kicsit több információ kell ahhoz , hogy ténylegesen véleményt lehessen alkotni.
(#) uramesi89 hozzászólása Jan 2, 2015 /

Kipróbáltam gyári DVD lemezt és gyári CD lemezt. Kipróbáltam írottakkal is de csak a DVD lemez indult el.

igen

Úgy látom kapható és nem is annyira drága: Bővebben: Link.

köszönöm szépen a segitséget.

Az viszont fontos, hogy a megfelelő verziójút vedd meg, mert van a normál és a 23 pines csatlakozóval szerelt.
(#) mandlitibor hozzászólása Jan 4, 2015 /

Na most tesztelem ezt a lejátszót! Egyenlőre nem mértem semmit mert mindenhova szalagkábelen (vagy nemtom mi a pontos neve, nem vagyok igazán hozzáértő) a jelenség az hogy adott lemezt egyszer beolvasott pár másodperc alatt utána nem olvasta be, majd bő fél perc után the Disc cannot be played, please check the Disc felirat jelent meg! A lemez meghajtása nem szíjon keresztül történik hanem a motoron van egy tárcsa erre rugóerővel természetesen picivel rá van szoritva a lemez. Amit nem értek hogy mitől van ez a dolog hogy ha be is olvassa akkor sem mindig sikerül ugyanannyi idő alatt neki! A fej tiszta de egy kis alkohollal letöröltem, ezzel talán rosszat nem tettem! A fordulatszám változások akkor voltak amikor a fej ment a lemez külseje felé! Egyenlőre Ennyi innen talán tudunk tovább indulni!
Üdv Tibor!
(#) mandlitibor hozzászólása Jan 4, 2015 /

Még Mielőtt eltettem a lejátszót észrevettem a trafó mellet két mérési lehetőséget, 12 voltot valamint 3.3 voltot kellene mérni. Namost a 3.3 ágon mértem 3.39 voltot a 12 nél pedig alap állapotban amikor semmit nem csinál a lejátszó 10.49 voltot mértem ez olvasás közben hallhatóan fordulatszám növeléskor 11.69 ig Elment de 12 Sosem lett! Itt olvastam pár hszel előbb hogy 13 is előfordulhat, nemhogy kevesebb!
(#) mandlitibor hozzászólása Jan 8, 2015 /

Esetleg valaki nem tudna segíteni a probléma megoldásában, vagy ahhoz kevés indfot adtam meg? Mert akkor adok még ha az segítene!
Üdv Tibor
(#) Master X hozzászólása Jan 30, 2015 /

Üdv Mindenkinek!

Volna egy Nontaus N-9908 tipusu dvd gondom támadt vele , eddig még nem volt javitva gyári állapotba van , a hiba a következő ment kb 2 évet először kb: 5 perc után megált lejátszás közben a kép , az egy idő után elmult , másodszor normálisan játszotta a filmet de egy idő után ledobta és átváltott zöldes zavaros szemcsésre a kép és nem játszotta tovább.
a harmadik már ugy látom ko! mert elindult a film pöcre beolvasta és kb: 2 perc után se kép se hang se készenlét semmire nem reagál . Találkozott már valaki ilyen hibával?
én a léptető motorra vagy a chipre gondoltam először , de mostmár táp sincs
lenne valami ötletettek mit keresek mégis mi okozhatja? előre is köszönöm a segitséget.
(#) mechanika hozzászólása Márc 2, 2015 /

Sziasztok!

Kollégám DVD lejátszója hibás, a következő dolgokat produkálja:
1. lemezt le játssza, de néha gondol egyet és magától pause.
2. távirányítóval működik, de a frontpanelon lévő gombokra nem mindig reagál.

A tápon a 12 és az 5v is megvan.

A csatolt képen látható ic melegszik (az ujjbegyem nem állja).

Kérnék egy kis segítséget, hogy merre kéne elindulnom, a hibát keresni.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
(#) steelbird válasza mechanika hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Hú, ez nem egy Thomson DVD player véletlenül?
(#) mechanika válasza steelbird hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Philips dvp3350
(#) hobbyboby hozzászólása Márc 17, 2015 /

Hali!

Van egy Toshiba SD-480EKE megnevezésű DVD lejátszóm. Elég érdekes az élettörténete.
Nem használtam, így aztán feltettem itthon a szekrény tetejére.
Aztán nemrég elővettem és bekapcsoltam - volna.
Egyszerűen be sem kapcsol.
Holott, amikor oda tettem, ahova tettem, akkor még teljes mellszélességgel és minőségben működött.
Az állás, tárolás közben simán elhúnyt volna?

Létezne ilyen?

Aztán szétszedtem.
Felpukkadt kondi, szétégett IC a tápjában sehol sem látható. Vagyis? Semmiféle szabadszemmel látható gyanus elváltozása nincsen.
A tápegység primer oldala (a képen a fehér vonaltól jobbra eső rész) az még dolgozik, de a szekunderen egy az egyben elvész a feszültség.
Így aztán se 5V, se 12 V, de még csak a Stand by feszültsége sem.
A hálózati feszültséget leválasztó optócsatolón a vezérlőjelek még átmennek ...

Valahonnan kellene nekem hozzá egy kapcsolási rajz.
Hátha valakinek ez a tipusa megvan, avagy valaki tájékoztatni tudna arról, az ilyesmit (vagy pl. valami hozzá hasonló tápegységnek a rajzát) a netről honnan lehetne letölteni?

Előre is megköszönném.
(#) kadarist válasza hobbyboby hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Szia!
Mi van ráírva a kontroller IC-re?
(#) hobbyboby válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Az van ráírva, hogy Q110.
És alatta - V305

De az az oldala a tápnak még megy.
Az optocsatolón simán átjut valami feszültség (4,7V) a tápegység szekunder oldalára.

Gondolod, hogy az IC rosszalkodik?
És állás közben halt volna be?
(#) hobbyboby válasza hobbyboby hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Feltételezésem szerint ez a kis 8 lábú szörnyecske egy Fairchild FSQ110 lehet, ámde valami kínai utángyártott verzióban.
(#) hobbyboby válasza hobbyboby hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Lehet, hogy ez a kis fekete 8 lábú "dobta be a kulcsot"?

Éppen elnézegettem, és paraméterei alapján gyanítom - simán helyettesíthető a szintén Fairchild gyártású FSDL0165RN és ugyanezen célokat szolgáló IC-vel. (466.48 Ft)

Más, valami tényleg "komolyabb" vezérlő elektronikai alkatrész szinte nincs a panelon.
Van ugyan még egy háromlábú tápkocka (és tranzisztor-kinézetű) IC, no meg 4 db. tranzisztor, amiből az egyik a bekapcsolást végző ... ami a "Stand by" feszültségen van.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
(#) kadarist válasza hobbyboby hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Az optocsatolón nem megy át feszültség, amit a szekunderen mérsz, az a szekunderen van. Az IC.csere helyett inkább az elektrolitkondikat cserélgesd a primer és a szekunder oldalon egyaránt. Nem baj, ha nem púpos, akkor is! Az IC 5-ös lábán van egy start ellenállás, azt is ellenőrizd.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Következő: »»   70 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem