Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok
Volt itthon egy csomó öreg TV alkatrészem, gondoltam építek belőlük valamit. Egy darab TV tuner plusz egy középfrekvenciás modul, ami szétválassza az audio -és video jelet, ennek a kimenetére közvetlenül lehet hangszórót kötni, így a TV adásokat tudom hallgatni A potméter a hangolásra van, plusz egy kapcsoló (VHF / UHF). Tudom nem a legszebb, de nagyon jól működik
Megrendelésre egy egyszerű feszültségmérő autóba, min. és max. kijelzéssel. Ennyit tud, semmi többet.
Vagy 10 éve én is csináltam ilyet, de ma már nem érdemes, mert nincs analóg adás. Akkor az volt a kihívás, hogy nem tudtam a modulok kivezetéseit, hogy mi-micsoda, így azt is nekem kellett kideríteni. Az alkatrészei még megvannak, hátha egyszer kell valamihez.
BUÉK!
Kábeltévén még van értelme, ahol van analóg szolgáltatás.
Teljesen kész van!
Az előlapi feliratok a nyákra vannak vasalva majd lakkozva, nem is olyan rossz szerintem!!!
Szia!
Ez kegyetlen JÓ lett!! Gratulálok!
BUÉK minden Fórumózónak!
Az utóbbi napokban lett kész a képeken látható SMS küldő távfelügyeleti áramköröm. Röviden amiket jelenleg tud: - 5 bemetet, amyelyek aktiválása esetén SMS-t küld és vagy felhívja az előre megadott kapcsolási számokat - 3 kimenet, amelyeket telefonhívással vagy SMS-ekkel lehet aktiválni - 2 soros port egy a mobillal való kommunikációra (Siemens M35i) a másik pedig a PC felé egy konfiguráló terminál port Két Atmega328P mikrovezérlő beszélget egymással TWI buszon az egyik fő feladata a sorosporti adatok TWI buszon való továbbítása és fordítva. A loggolásokhoz illesztettem hozzá még 32KB ramot is SPI-n. (23K265) A raisztóközpontom kimenetei vannak rákötve, valamint a kapunyitást is megoldja egyszerű ingyenes megcsengetéssel autómatikus bontással.
Ha én egyszer megtanulnék így dobozolni...
Minden elismerésem!!!
Szia igen kábeltévét kötöttem rá, illetve videomagnó kimenetével is próbálkoztam.
Van még analóg TV adás? Vagy csak kábel TV-n? Ott többnyire csapnivaló a hang.
Sajnos csak kábel TV-ben van analóg jel. Nálunk elég jó a hang
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
Szépen megtervezett és kivitelezett panel. Grat.
Szia!
Nekem nagyon tetszik, viszont nem egészen értem, miért nem elég 1db AVR?
Szia!
A második AVR soros portja csatlakoztatható egy PC soros portjára. Ez az I2C buszon keresztül adja veszi az információkat azzal az AVR-el amelyiknek a soros portján pedig a mobil van. Ezzel lehetővé válik a mobilt vezérlő AVR memóriájának írása olvasása konfigurálása sőt még monitorozható az is, hogy milyen kommunikációt folytatk éppen a mobillal. Mindezt pl. egy hyperterminálon keresztül a PC-n. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Boldog Újévet Mindenkinek!
Elkészült a TDA 7294 erősítőm. Ezúton szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget a megépítésében. Az áramköröket a fórumon leírt ajánlások szerint igyekeztem megépíteni a lehetőségeim szerint. Felfedezhető benne némi újrahasznosítás (nem tervezett nyáklapok). Megköszönném a lehetőséget reloop - Alkotó fórumtársaknak, hogy felhasználhattam a terveiket a megvalósításban: - egyszerű TDA7294 végfok (kapcsolás + nyákterv -> reloop) - LM5532+LM1036 hangszínszabályozó (reloop + Alkotó) - hangfalvédő áramkör ( Majki (tudjuk így híresült el) Alkotós átrajzolat) - kivezérlésmérő AKAI GXC 706 D ( tápja nemes egyszerűséggel kifűrészelve a panelből ) - kivezérlésmérő áramkör átemelve a gyári kapcsolási rajzból - hűtés 2 db processzor hűtő + ventillátor (áramkör a fórumról) - doboz BEAG AET 453 - kivezérlésmérő világítás kék ledszalag Teljesítménnyel és minőséggel meg vagyok elégedve. Az előlapnak, dobozolásnak vannak hibái de kb. így gondoltam. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Na ez komoly! Most látom igazán, mennyit fáradoztál vele.
Gratulálok.
Nem jó minőségűek a képek, ezért a részleteket nem lehet tanulmányozni (nálam ez hiba).
Szia Lajos!
Valami forrás lehetséges? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
Sziasztok!Készült ma egy kis labortáp.Nem túl sok minden van benne.A lelke egy Lm 324-es Műveleti erősítő.0-30V-ig szabályoz és 0-2A-ig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |