Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   55 / 135
(#) gyuszo válasza vargakalman58 hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Ez lehet a bejövő régi kerekes csap hibája, mereven bevakolt , szigetelés nélküli horganyzott cső és a bojler visszacsapó szelep rezonanciája is. De ezt a szerelőnek, aki felszerelte tudnia kell, hogy mi okozza.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) laacika válasza gyuszo hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Szerintem visszacsapó szelep rezonancia lesz az,mint nálunk is,lehet azzal csinálni valamit?Vagy csak csere oldja meg?
(#) gyuszo válasza laacika hozzászólására (») Nov 22, 2014 / 1

Melyik típus van feltéve ?
Az első, vagy a második képen levő ?
Milyen csővel van bekötve a bojler ?
Egy kép sokat segítene.
A harmadik képen az 1. számmal jelölt alkatrész a visszacsapó szelep. Ha ez összerezonál egy félig nyitott régi kerekes elzáró csappal, az is tud nyikorgó hangot adni.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2014
(#) laacika válasza gyuszo hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Az utólsó képen lévő szelep van fent,van a bojler alatt egy régi fali elzáró csap,onnan felexibilis cső megy a szelepre.
(#) gyuszo válasza laacika hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Az utolsó képen látható inkább a kisebb 5-10 literes bojlerekhez való, a nagyobb 80-150 literesekhez az első képen láthatót javaslom. A régi fali elzáró csapot érdemes átnézni, megjavítani, cserélni.
(#) doktor válasza laacika hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Elöször próbáld meg, picit zárni/ kb negyed fordulatot/ a hideg vizes szelepet.
(#) laacika válasza doktor hozzászólására (») Nov 22, 2014 /

Köszönöm,kipróbállom,bár most meg nem is csinálja.
(#) balint2005 hozzászólása Nov 23, 2014 /

Sziasztok, a bojler biztonsági szelepén kb mennyi víznek szabad csöpögnie naponta, illetve csak felfűtéskor vagy pedig az állandóan csöpöghet? Mióta megnyitottam a szelepet a víz leeresztés végett, azóta elég rendesen ereszti a vizet (bár azelőtt is többet eresztett mint kellett volna szerintem). Most kb 5-6 liter lecsöpögött 24 óra alatt. Ezek szerint elfáradt a biztonsági szelep is?
(#) gyuszo válasza balint2005 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

A biztonsági szelep csak akkor csöpög, ha melegít a bojler.
Ki kell cserélni, mert magas lesz a vízszámlád.
Tettem fel róla képeket, az 1. sz képen láthatót érdemes megvenni.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2014
(#) Hp41C válasza balint2005 hozzászólására (») Nov 23, 2014 /

A bojler01 szelepet a szerelés után érdemes elforgatással kinyitni egy kicsit, majd visszaforgatással zárni. A bojler002 szelepet a kar felemeléséven lehet nyitni. Az esetleges szennyeződés így távozhat belőle.
(#) proba válasza gyuszo hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Furcsa, én is azt gondoltam jobbnak, bár gyárilag a kisebbet adták a bojlerrel, kicseréltem, de miután állandóan berezonált kicseréltem a kisebbikre. Azóta semmi gond.
Amúgy lehet vízköves a bojlered, és azt hordta a víz a szelep tömítés alá.
Ha nem akarod vízkőteleníteni, akkor a melegvíz leengedés nélkül is ki lehet cserélni. Minden kifolyó melegvíz csapot el kell zárni, mivel elvileg nincs benne levegő, a szelep levételekor nem jön ki a víz.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2014
(#) granpa válasza proba hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Valamint a hideg-bemenőt is!
(#) gyuszo válasza proba hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Kösz, de nem én voltam a kérdező, nekem semmi baj nincs a bojlerrel .
(#) doktor válasza laacika hozzászólására (») Nov 25, 2014 /

Szivesen.
(#) glazbox hozzászólása Dec 12, 2014 /

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy sima két "lyukú" bojlerre tudok-e külső hőcserélőt kötni úgy, hogy a bojler vízét keringetem a hőcserélőben?

Tehát a bojler hidegvíz bevezetéséhez betennék egy T idomot, illetve a meleg levételezési pontra is. És tetszőleges irányban (nem tudom milyen irányban érdemes) keringetném a két pont között a bojler vízét egy csőkígyóban ami a kályhám (közel van a kádhoz) füstcsövére lenne tekerve.
Így télen nem kellene bekapcsolni a bojlert.

Meg lehet csinálni? milyen irányban? Hogyan akadályozhatom meg az átfolyást vízvételezés esetén?
Szükség van keringetőre? Túlforrhat a bojler? Abban az esetben, ha túlforrhat, meg lehet vajon oldani, hogy lekapcsolható legyen a hőcserélő kör?
(#) Bakman válasza glazbox hozzászólására (») Dec 12, 2014 /

Úgy nem lehet normálisan megcsinálni, ahogy te gondolod. Kell egy hőcserélő és ahhoz egy vezérlő. Link 1, link 2. De a legnagyobb gond nálad az, hogy csőkígyót akarsz tekerni a kályha füstcsövére. Számos probléma lenne vele, ráadásul a hatásfoka a béka feneke alatt lenne.
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2014
(#) lanti hozzászólása Jan 4, 2015 /

Üdv mindenkinek! Hetek óta kínlódok ,de nem találok megoldást egy egyszerűnek tűnő problémára ! Olasz 1200w villany bogyó Regent, kapcsolt áramról megy megvan a nyolc órája megmértem egy időkapcsolóval(összesen 8 óra).

Néha nagyon finom meleg víz jön belőle néha tök langyos és a langyos vagy a hideg igen jellemző lett !
Csakhogy... a bojler 2 éves évente vízkőmentesítve tisztítva anódcsere . Most volt a második turnus alig volt vízkő.

Na gondolom megvan ! Nem fűt !Oké Lidlis fogyasztásmérő ráköt rajtahagy 1230 W 4 óra fűtés ez így picit sok de na jó lehet. A víz langyos .... aha! Hőfokszabályzó!! Csere , még jó hogy lehet kapni ezerötszázért, feltekertem háromnegyedéig, és van melegvíz, mindenki boldog...2 napig... most ugyanaz!

És a villanyszámla az egekben, gondoltam tartály lyukadásra , de nem nehéz az üres bojler nem is meleg a külseje.

Gondoltam búvár cső repedésre mivel jó nagy a lyuk az alján végig tudtam tapogatni meg beledugtam egy rudat is hátha van rajta valami de sárgaréz és stabil mint a forint.

Még a fűtőszál maradt eredeti de vissza adom a diplomámat ha az hibás ! Mi lehet ezzel a kacattal ?

Ha cserélnem kell milyet vegyek ? Hajdu kilőve anyagi lehetőségeim miatt csak vacakot tudnék abból drágán venni . Eddig volt Stiebel-Eltron 5 évig (kiégett a fűtőszál), Elnet 3 évig (tartály lyukadás )

Egy ariston shape eco-t néztem ki mert tetszik meg állítható stb. csak az a fránya kapcsolt áram mennyire zavarhatja meg az agyát ? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2015
(#) biji válasza lanti hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Szia!

Haverom járt így a 4. hőfokszabályzó lett jó, nem győzte visszahordani a boltba.
(#) lanti válasza biji hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Cseréltem én is vissza a régit ugyanaz most jelenleg lábat se szívesen ástatok ebben a vízben....

Vidd vissza, cseréltesd ki a hőfokszabályzót. Hosszútávon egy Hajdú boyler lehet olcsóbb lenne.Az enyém idén lesz 20 éves, még nem volt javítva, ez a harmadik Hajdúm. Tudom az ára.

Visszavittem, adtak másikat az se jobb se rosszabb azt is visszavittem aztán úgy döntöttem jó lesz az eredeti,lehet rosszul ?

Ha a búvárcső jó, akkor lehet nálad is a 4. lesz a nyerő.
(#) lóri válasza lanti hozzászólására (») Jan 4, 2015 / 1

Ha a fűtőszál jó, akkor lehetne csinálni hozzá egy elektromos termosztátot.

Most is van itthon 2 db szabályzó az egyik épp nem csinál semmit azt szétszedtem de semmit se találtam benne ami hibára utal a min hőfok olyan 40 körül a max meg 65 fok infrás mérővel ellenőrizve.....
(#) gyuszo válasza lanti hozzászólására (») Jan 4, 2015 /

Vegyél hozzá egy hajdú bojler hőfokszabályozót
Bővebben: Link
Az aljára meg egy régebbi típusú fedlapot, amire be tudod szerelni.
Ezeket viszonylag olcsón megkapod és sokáig jó lesz.
A korlátozót se hagyd ki persze.

Ezzel az átalakítással csak a tartály a régi, az elektromos része, Hajdú lesz.
(#) ronin75 hozzászólása Jan 4, 2015 /

Hajdú Z120EK-ba milyen fűtőszál (24mm vagy 30mm), és alaplap (peremes vagy csillag) tömítés kell?
(#) gyuszo válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 4, 2015 / 1

24 mm és csillag.
De ha át kellene alakítani, arra is van megoldás .

De a legjobb kialakítású bojler a z ... E típus.
Ezzel van a legkevesebb probléma.
(#) ronin75 válasza gyuszo hozzászólására (») Jan 5, 2015 /

Köszönöm.
(#) g1rdon hozzászólása Jan 6, 2015 /

És a Z120EA-ba?

Nyáron vízkőtlenítettem egyet, csak halvány emlékeim vannak, de mintha az anód két csavarral rögzült volna az alaplemezhez (persze nem olyan anódot vettem, úgyhogy a felújítás-projektből kipucolás-projekt lett, és most van valahol egy marék alkatrészem...).

Igazából egy webshop linknek örülnék a legjobban, az se baj, ha alaplemeztől a hőbiztiig mindent ki kell cserélni újra, az összes tömítés elég ramaty állapotban van, de persze minden rossz formájú, szinű és ízű volt, amit eredetileg vettem hozzá A komplett bojlercserét nem tudom keresztülvinni (több okból is az lenne a legjobb, kezdve azzal, hogy a 120 literes értelmét vesztette, 50 is bőven elég lenne...), de ha a belseje megújul, az több, mint fél siker.

Köszönöm,

z120ea.jpg

(#) zolika60 válasza g1rdon hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Szerintem csak egy csavarja van. Az meg nem baj, ha nagyobb, alacsonyabb hőfokon is elég lesz a meleg víz. Legalább nem vízkövesedik annyira.
Következő: »»   55 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem