Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Nem elég rá az állandó üzemű,azzal nem indulna el!
A forgásirány vagy az eredeti szijtárcsán vagy a komprin rajta van de ha az ékszij felül nézed jobbra forog,de csak ha jobbmenetes az anya ami rögziti a szijtárcsát
Akkor elméletileg jól forog a kompresszor. Ma beszélek a szakival, csináltatok rá egy kisebb tárcsát, hogy jobban pörögjön.
Beszéltem egyik ismerőssel ő is lebeszélt erről a flexi csőről, mert el fog olvadni belül a gumi mivel túl kicsi a keresztmetszete ezeknek a csöveknek és itt ugye az a cél, hogy minél kisebb ellenállással kerüljön a tartályba a levegő. Ebből következik az is, hogy tényleg hülyeség volt beletennem a 2. visszacsapót is, mivel ez is plusz fölösleges energiaveszteség és plusz hő is, mivel ott is ki kell mozdítani a szelepet és átpumpálni rajt a levegőt. Holnap megyek olyan helyre ahol mindent megpróbálok megvenni majd, de azt még mindig nem tudom, hogy a mágnesszelepet összekötő vékony műanyag cső keresztmetszete mekkora lesz az újonnan beszerzett nyomáskapcsolónál. Erről esetleg valakinek van valami információja? Abba is 6mm külső átmérőjű cső való?
Igen egy olyan relé kell 2,2-es motorhoz, amin a főfázis árama megy keresztül, s ha megnő, addig behúz. Azzal biztosan indulni fog.
kisebb teljesítményű motorhoz való ilyen relém az viszont van nekem otthon, esetleg megpróbálom azzal, hátha jó. ha nem akkor beszerzek egy ilyen relét.
Az enyémet egy 750W-os motor vitte Zil kompresszorral, persze megfelelő áttétellel. Ha a kisebb motorét teszed be , fennáll az eshetőség, hogy nem enged el, mert a nagyobb motor üresjárási árama nagyobb, mint a relé behúzási árama. ha állandóan rajta marad, viszont perceken belül felrobban. Gyakorlatból tudom, egy beragadt relé miatt, kb olyan hang és romboló hatás mellett, mint egy kézigránát. Ezért a kipróbálását nem javasolom!
Akkor ezek szerint ne kísérletezzek inkább vele
Neked mekkora áttétellel van meghajtva a zil kompresszor? Mekkora a motor fordulata és a mekkora a max légmennyiséged így? Gondolom jó nagy áttétellel van rákötve, de úgy nem lesz túl lusta a kompresszor mondjuk festéshez?
Eredetileg a nagyapám fűrészgépén volt az a motor, 2800-as. Az áttételre már nem emlékszem, de autó-festéskor a 4-5 bárt tudta folyamatosan tartani, persze állandóan ment. A slagot bedugtam a vízkörbe olyankor. Más munkához, nem kellett neki hűtés.
Mindegy milyen automatikát teszel fel de semmi féle képen ne üzemeltesd be biztonsági lefújó szelep nélkül,nem olyan drága ,hogy ne érne ,meg akár emberéletet is.
minden esetre megcsináltatom kisebb méretben és majd a gyakorlat megmutatja mit tud. Kezdem azzal, hogy kb 900-1000 legyen a fordulata a kompresszornak, ha az nem jön be akkor csináltatok rá nagyobb tárcsát. A mostani mindenképp cserés, mert nem jó az ékszíj osztása, de azért elviszem a szakihoz, hátha ki tud belőle hozni valamit.
a következő beszerezni való az lesz, remélem holnap tudok beszerezni ilyent is, bár nem igazán tudok pneumatikai boltot a közelemben ahol ilyent kaphatok.
A Zil-en rajta volt még az eredeti, azt 8,5 re állítottam a nyomáskapcsolót 8-ra, de 9 fülé is felment, igaz ott már lassan, ezért nem éri meg kínozni, csak amennyit 'kényelmesen' elbír.
Csodálkozom hogy nincs rajta mert mindegyiken szokott lenni,de a MÉH telepen bármelyikról le lehet szerelni,használt is jó csak iki kell pucolni rugóval működik állitható mind
Ilyen nagy ékszíjtárcsát, kopott léghűtéses autó féktárcsából esztergáltam.
Ez nem is rossz ötlet, csak a közepébe kell egy pogácsát esztergálni meg a féktárcsa fél közötti részt profilra esztergálni. Ügyes...!
Hali! 6mm műanyag ,vagy réz fékcső(6 mm),de vigyázva húzd meg a roppanó gyűrű hollandi anyáját mert a ház magnézium ötvözet,és könnyen kitörik!
Akkor azért repedt meg egy a kezeim alatt. Köszi az infót!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2015
Mit gondolsz,én honnan tudom?? Rendelnem kellett egy másikat,de jól jártam vele mert volt rajta órás nyomásszabi,és lefúvószelep,6300 volt cakk-pakk!
És olyan roppanó gyűrűt is lehet külön kapni ezekhez?
Beszéltem a szakival, van 160mm-es anyaga otthon, délután megyek és meg is csinálják nekem az ékszíj tárcsát hozzá.
Gyűrűt külön nem,de dízel szerelvények vannak már 200 Ft egy 6 millis könyök,abban 2 is van!
szerintem csak lehet külön azért kapni hozzá
Roppantógyűrű 6mm
Igazad van de ha 4000 Ft egy 30 db os csomag(könyök,telág,toldó,átmenetek),csak beütöd a vakerán hidraulika-pneumatika,eszméletlen dolgok vannak olcsón,és újak!
Ne kisérletezz kisebb motoron lévő inditó relével,a helyes relé kiválasztása úgy történik hogy a motor indulási áramát meg kell mérni(A).Illetve azt sem árt tudni mennyi az üzemi áramfelvétel!!Az én relém pont egy 2,2Kw-os motorhoz lett méretezve ezért ajánlottam neked és jónak kell lenni a te motorodhoz is.Irok privát üzenetet!!
Sziasztok
Hősszabitót kreálok egy fújatópisztoly végére 6-os rézcsőből. Szerintetek milyen átmérőjűre alakítsam a végét? Másképp, mi az a leg ideálisabb átmérő ami fújatás szempontjából nem pazarló és a leghatékonyabb? Üdv
A gyári is 3-5 mm
Erről beszélek! Ny.szab,bizt.szelep,két óra(tartály és tömlőnyomásra),tömlőnyomás beállítás! Most van fenn az OLX en 5500.-Ft!
Jó áron van,és még lehet valamennyit engednek is belőle,én nem rég 8-9000ft os vizleválasztót vettem 2000ft ér az olx-en (újat). Nézelődni kell és vásárolgatni.
Egyenlőre marad a nyomógombos megoldás, aztán ha úgy van akkor beépítek hozzá relét, majd ahogy nyomja a levegőt. Ekkora tartály szerintem elég lesz nekem ha sikerül jól leszigetelnem szivárgás mentesre egy jó darabig. Festéshez meg úgyis állandóan kelleni fog, hogy menjen a motorja. Megnézem hogy bírja a motor, ha elég lesz egy fokkal gyengépp akkor szerzek rá valahonnan a későbbiekben, meg ugye még azt se tudom, hogy bírja a tartály mert még nyomáspróbára se volt időm. de lassan meg kell ejtenem ezt is.
Kompresszort elvittem a szakinak, holnapra lesz 160-as tárcsám rá, motoron 110, hát nemtudom meddig bírja majd felnyomni a gépezet magát...
A kompiba betekersz egy kocsifújtatót, lezárva rajta egy órával, s rögtön megtudod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |