Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   265 / 575
(#) HEDOKRI hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok!
Fég C40-es kazánom, nem jól működik,
A hiba ott van, hogy amikor lekapcsolom a termosztátot, akkor nem alszik el teljesen a lángsor.
Mágnes szelepre (annak érzékelőjére) vagy membránra gyanakodjak?

Köszi, ha válaszoltok.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
(#) bbalazs_ válasza ktedward hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Szenmonoxid szagtalan, eppen ezert nagyon veszelyes.
Szerintem a kazan egestestenek hoatvevo lemezei koze lerakodott por es kosz eg ilyen szaggal. Gyanakodhatsz a tuzter szigetelesere is, amolyan feher, finom kosz, de szerintem annak onmagaban nincs szaga, masreszt hoallo.
(#) kicsi13 hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok!
Immergas Eolo Mini 24kw os gázkazán 3-as illetve 11-es hibát ir ki.
Melegvíz engedésekor a ventillátor elindul de viszont a láng nem gyullad be (11 hiba).A burkolat erőteljes megütése a füst preszosztát környéken elindítja az égést.A ventillátor és a presszosztátot összekötő csőben viszont vízcseppek vannak szinte minden nap , és ha azt lehúzom és kifujom belőle a vizet majd visszadugom egyböl működik.Tudomásom szerint a csőben nem lehetne víz.
Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza HEDOKRI hozzászólására (») Jan 10, 2015 / 2
 
Milyen mágnes szelep és érzékelő?
Hívjál szerelőt de sürgősen...
(#) Gombszem válasza HEDOKRI hozzászólására (») Jan 10, 2015 / 2
 
Szerintem a membrán lyukas, és/vagy szorul a gázszelep nyomó rudazat (tömszelence).

De Gafly-nak igaza van, ha nem ismered a szerkezetet, jobb ha szerelőt hívsz. GÁZ lehet.
(#) coffein hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Sziasztok!
Mikor szükséges beépíteni új központi fűtésrendszerbe ( kombi kondenzációs gázkazán, réz cső , acél radiátor), iszapleválasztót?
Előre köszönöm a válaszokat!
(#) HEDOKRI hozzászólása Jan 10, 2015 /
 
Szia Gafly, erre gondolok (de rosszul írtam) Termomagnes. A termomagnes hibája, milyen tüneteket okoz?
Illetve a membránra gondoltam még, mert a V4 átfolyós vízmelegítőnkben évente kétszer cserélnem kell. (ott viszont fordítva működik, nem gyújt be. )
Mindenféleképpen valamit nem jól zár le a rendszer ezért gondoltam ezekre a termékekre.
A hibaleírás viszont utal a panel hibájára is. http://fegkazan.hu/r_termekek/futokeszulekek_es_vizmelegitok.pdf 28.oldal 10. Nos annyi eltéréssel, hogy a kazán majdnem kialszik. (ha csak egy tömszelencét vagy membránt kell cserélnem azt én is meg csinálom, csak ezért kértem tanácsot.
Gombszem köszönöm a tanácsot, meg fogom nézni.

Szép estét nektek.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) bbalazs_ válasza HEDOKRI hozzászólására (») Jan 10, 2015 / 1
 
A termomagnes eredeti hibaja, hogy elereszt (kiugrik) es zarja a gazt.
De ha szorul a rudazata (ami elegge valoszinutlen,elegge laza ott a rud, leven eppen az egesbiztositas a feladata, tehat ha NEM eg a lang, akkor megszuntesse a gazt), akkor meg nyitva marad.
(#) Gombszem válasza coffein hozzászólására (») Jan 10, 2015 / 1
 
Ha ismered, nézd meg a membránt, meg a tömszelencét. Az abban levő kis rúd, illetve amit nyom (a gázszelep rudazata) szokott szorulni. Ha víz kerül oda (hibás a tömszelence), rozsdás lesz, és azért szorul.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) ipip válasza zoszka hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
11-es és 12-es pont: kapcsolási rajzon a gyújtásvezérlő fix és kapcsolt fázisát.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
(#) HEDOKRI válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos volt.
(#) HEDOKRI válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Köszönöm még egyszer a segítségedet.
Üdv. Kriszti
(#) zoszka válasza ipip hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Vagy a relé ami kapcsolja, vagy annak a résznek a tápja, meghajtó fokozata lehet rossz, ami akár egy kondi hiba is lehet. Ha minden más rendeltetés szerűen működik, akkor ki lehet mérni.
(#) gaza hozzászólása Jan 11, 2015 /
 
Hello!

Miért van az, hogy mikor a fűtés leáll és utoljára még szétkeringteti a vizet a cirkó, ahol baromi hangosan bugyburékol a radiátorban a víz? Általában csak az egyik radiátornál, pedig a radiátoron lévő és a központi szelepen keresztül is légtelenítve lett és 2 hete lett kicserélve a szivattyú (előtte is csinálta, ezért cserélték ki) .

Kösz!
(#) mugab válasza gaza hozzászólására (») Jan 11, 2015 /
 
Rossz a radiátor lejtése, a másik oldalán is meg kell nyitni, az anyát kicsit meglazítva.
(#) mucden válasza zoszka hozzászólására (») Jan 12, 2015 /
 
Köszi a tippet!
Jeleleg úgy áll a dolog, hogy kijött egy másik szakszervizes, aki pontosan nem tudta megállapítani a hibát. Egyik tippje neki is panelhiba, a másik viszont az átfolyásérzékelő volt. Azt mondta, hogy az egykaros cssapok használatakor fellépő víznyomás változás adott esetben meg tudja zavarni az áramlásérzékelőt, ill. ha valami szennyeződés szorul be az érzékelőbe, az is okozhat gondot. Kiszedte a vízszűrőt, ami tiszta volt, viszont kiesett a vízcsőből (vagy a szűrőből, nem derült ki honnan) egy kisebb borsó méretű kő/kavics. Elvileg ez is okozhatta a hibás működést. Az idő majd eldönti.
(#) barkylaci hozzászólása Jan 12, 2015 /
 
Kedves Fórumozók!

Egy Immergas Eolo Star 24 KW-os készülék az utóbbi időben az alábbi hibajelenséget produkálja: HMV készítésénél néhány másodperc után előfordul, hogy lekapcsol a gáz, és "27"-es kódot ír a kijelző. (Elégtelen vízkörforgás). A csapot elzárva, majd ismételten kinyitva elindul a melegvíz. Még egy érdekes jelenség, miközben folyik a melegvíz a kazánból "bugyogás" hallatszik, olyan, mintha zubogna a kazánba a víz. Lehet, hogy levegős a rendszer? A fűtési kör, kifogástalanul működik! Kérem, aki tud, segítsen!
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2015
(#) pözsó válasza barkylaci hozzászólására (») Jan 13, 2015 / 1
 
Szia!

Nézd meg a szűrőt, ami bemenő hidegvíz ágon van. Valami nagyobb (14-17-es) villáskulccsal csavarozható ki.

Sok sikert: Pali
(#) Gombszem hozzászólása Jan 13, 2015 /
 
Szeretnék tanácsot kérni a tapasztalt szakemberektől. A lányom felújítja a lakását, és ezt a cirkót javasolják neki: Saunier Duval CombiTek F 28 turbós kombi. Ezt most 143 eFt-ért adják.

Ti is javasolnátok? Esetleg más hasonlót? A lakás átlagos szigetelésű, 60 m2. Több pénzt nem nagyon tud adni érte. A kondenzációs kazánok meg legalább 60 eFt-tal drágábbak. Vagy megérné a hatásfok különbség?

Ha itt nem lehet válaszolni, pü-ben írjatok.
(#) prohi hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy junkers zw20ke típusú kazánom van. Első hiba, hogy nem küldte a fűtésre a melegvízet./Állandóan ki-be kapcsolt/ A váltókapcsolóról lehúztam majd vissza a vezetéket, majd észrevettem, hogy elindult a fűtés is. Eddig jó, de most nem reagál sem a termosztátra, sem a hőszabályzógombra/nyári állásban is megy tovább/tehát nem tudom szabályozni, ill ha melegvizet készít akkor is nyomja a radiátorokba a forró vizet.
Csak a főkapcsolóval tudom leállítani, és akkor úgy néz ki egy darabig nyugiban van.
Tudtok valamit javasolni, ill mi lehet a hiba oka? Esetleg egy jó/nem lehúzós/szerelő?
Egy céggel már beszéltem, mindent ki akart cserélni szinte egy új kazán áráért. A segítséget előre is köszönöm.
(#) leoka hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok segítség kellene immergas eolo star fali kazán , 28 as hibakód egyre többet , mit lehet vagy kellene tenni 2 éves .Köszi
(#) Koncsar hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Sziasztok! Beretta super Exclusiv 24 . A kazánnak olyan hibája van amire nem tudok rájönni. Minden periféria végig vizsgálva, a reset gomb megnyomására a kijelzőn C0 felirat jelenik meg a kazán be is indul, teljes kapacitáson. De termosztát jelet nem veszi figyelembe normál esetben. Hibakódot sem ír. Termosztát áthidalva, de semmi. A melegviz szolgáltatás nincs bekötve. Szóval ennyi. Ha valakinek lenne egy kis maradék ötlete, megköszönném. A vezérlőn sajnos nem találtam szemrevételezéssel hibát,
Gondolom a C0 felírat az a kéményseprő vagy a max. láng beállításához van.?!
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2015
(#) Juci197 hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Szép jó estét !Segítséget szeretnék kérni, mert az a problémám, hogy a 9 éves Vaillant turbó kazánom, idén elkezdett rosszalkodni.Fűtési szezon elején elég furcsa hangot adott ki a kazán, inkább akkor, mikor a melgvízet engedtem ( erősen sipoló hangot adott ki, és mintha valami súrlodna )3 hónapja felváltva jár hozzám a víz vagy a gázszerelő, de a probléma még mindig nem oldódott meg, illetve mindig csak egy kis időre.2 hete teljesen kilett savazva az egész redszer, nem is volt vele eddig probléma, viszont ma, megint elkezdte a sipolást, amikor engedem a melegvizet , de most már sokkal durvább hangja van
Mi lehet a baj? Eddig csak a pénzem ment, de javulás nincs
Légyszi, valami ötlet?
(#) Koncsar válasza Juci197 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Szia! Milyen módon savazta? Géppel, vagy kivette a hőcserélőt?.....
(#) csincsilla hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Üdv. Segítsetek! A hétvégi házamban üzemeltetett Demrad kombi kazánom H.M.V. használatakor legtöbbször nem jön melegvíz csak hidegvíz. Miután 13 ezer Forintba került a szervíz, inkább megfigyeltem az elvégzett javítást és a néhány hét múlva ismét jelentkező hibát magam javítottam meg. A javítás abból állt, hogy az előlap leszerelése után leengedtem a kazánból a vizet, eltávolítottam a hátoldali hőcserélőt és 17-es racsnis gyűrűs kulcscsal kicsavartam az Érzékelő műanyag fedelét. Azt tapasztaltam, hogy az érzékelő " mágneses mókuskerék" meg van szorulva. Megmozgatva ismét könnyen forgott és a visszaszerelés után jól működött a kazán. A sikernek mindig nagyon örülök, csak az a baj, hogy már unom kéthetente végigcsinálni ezt a procedúrát, nem beszélve arról, hogy a rendszerbe töltött méregdrága fűtési fagyálló folyadékot az örökös utántöltés miatt minden alkalommal hígítom. Tudja valaki,hogy miért szorul meg az érzékelő látszólag makulátlan tengelye? Van-e véglegesnek tűnő megoldás? Előre is köszönöm a jótanácsokat! Jocó.
(#) Koncsar válasza csincsilla hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Szia! Ügyes vagy. Akkor már tudod is a megoldást, átfolyás érzékelő mókuskerék csere, az új biztos nem szorul meg 2 hét után. Jó munkát.
(#) Juci197 válasza Koncsar hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Szia! Géppel savazta.
(#) JZoli válasza leoka hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Nem szokott közbe-közbe berregni, vagy kattogni?
(#) barkylaci válasza pözsó hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Kedves Pali!

Köszönöm a tippet, megnézem.

Üdv: Laci
(#) Gombszem válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Nincs senkinek tapasztalata? Tényleg fontos lenne.
Következő: »»   265 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem