Fórum témák
» Több friss téma |
Ugyan nem írtad , hogy melyik verziót építetted meg viszont nem értem miért veszed lejjebb a a táp feszültségét a laboron.
A teszter egy fix , és stabil feszültség szintre lett tervezve nem pedig arra , hogy változzon a tápellátása.Nem beszélve arról , hogy a teszter kapcsolásában lévő 5v os stab , és a referencia sem tud már normális körülmények között eleget tenni , ha annyira leveszed a táp feszültségét.A zéner mérésnél nem kell félni , hogy a teszter 40 v os kijelzésénél lepróbálsz egy 4,7v os zénert nem fogja haza vágni,Viszont stab ic nél már vigyázni kell , mert azoknál egy meghatározott bemeneti szint felett tönkre mehet. Persze mint írtam nem tudom melyiket építetted meg az is számít. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
Idézet: „nem értem miért veszed lejjebb a a táp feszültségét a laboron. A teszter egy fix , és stabil feszültség szintre lett tervezve nem pedig arra , hogy változzon a tápellátása.” Kedves eyess! Légy szíves olvasd el még egyszer, ide kopizom Neked: "40V és 10V között kiválóan mutatja a korrekt értékeket, de ahogy 10V alá megy a mérendő feszültség ..." nem a táp. Erről a kenyérsütőm hibaelhárítási fejezete jutott eszembe: ha nem mőködik, dugja be a konnektorba. Azért egy villamosmérnökről ennyi alapismeret feltételezhető.
Azt hiszem közelíted a probléma forrását. Murphy azt mondja, ha végképp nem boldogulsz valamivel, olvasd el a használati utasítást.
Nos, újra átolvastam Kübbeler ide vonatkozó fejezetét: Capacitor C1 at the AREF pin. Ebből rögtön látszik, hogy miért pontosan 10V körüli feszültség mérésnél jön be a probléma, ami egyébként a 10-es osztó miatt a kontroller bemenetén 1V. Azért, mert a leírás szerint 1V alatt vált át a microkontroller a belső 1,1V-os referenciára, és itt adódhatnak időzítési problémák. Na itt lesz a probléma oka valahol. Szia! Van egy ilyen is Idézet: „Feszültség mérés közben, ha folyamatosan csökkentem a feszültséget, 10V körül hirtelen csak úgy kb. 2,5V-ot jelez ki, maj lejebb tekerve a tápot ez is csökken.” Ha nem olvasott vissza, akkor ez félreérthető, de értékeld a segítő szándékot is ![]()
Az engem is érdekelne hogy ez most melyik szoftver verzió, melyik AVR-el, és mi(k)ben tud többet az előzőeknél. Talán valami 1.17 a legutolsó amit én láttam. Lassan nekem is bele kellene kezdenem majd az építésbe, de akkor már olyannak állnék neki ami a legsokoldalúbb. Ami most nekem van az még a legelsők közül való.
Azért nem válaszoltam erre eyess-nek sem mert már nem emlékszem rá, annyiféle verziót próbáltam.
Valahol a 1.14 környékén lehet. Tudja a plusz menüt, vagyis mér feszültséget, zenert, generál frekvenciát 2MHz-ig, impulzus szélesség állítható 1 - 99% között és mér frekvenciát. Ez utóbbi lehetőséget én még kibővítettem, így egy átkapcsoló segítségével választható 4MHz-es vagy 1,1GHz-es méréshatár. A tápja 9V-os Ni-MH akkumulátor, amihez terveztem még egy töltés-kisütés vezérlő elektronikát. Így egyben terveztem meg a NYÁK-ot és építettem meg. Minden szuperül működik, kivéve ezt a fesz. mérési dolgot. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
Ez így egészen korrekt. Mondjuk nekem nem kell hogy feszt mérjen, meg frekimérőm is van másik. Akkor szerintem nálam is az lesz majd hogy kipróbálom a legutolsó verziókat, aztán amelyik jó lesz az marad. Csak előbb el kell jutnom addig hogy beletudjam préselni a progit az AVR-be, mert olyat még sosem csináltam, de már tervben van egy egyszerű LPT-s STK200 építése.
Átnéztem az ATMEL Atmega 328 adatlapját. Azt írja, hogy az a bizonyos C1 kapacitás csak a belső 1,1V-os refrencia zajfeszültségének a símítására ajánlott, de nem kötelező a használata.
A belső felépítését nézve be is zavarhat, mert egy FET-es MUX váltja az 5V-os és az 1,1Vos referenciákat, és itt egy párhuzamos kapacitás beleszólhat a működésbe. Ezen felismeréstől vezérelve nemes egyszerűséggel kihajítottam az 1nF-s kondenzátort, és azóta korrekt a feszültségmérés a teljes tartományban. Sajnos most nincs időm további mérésekre, mert az asszony programot csinált ![]()
Én meg megkövetlek. Nem akartalak megbántani.
Nem történt semmi nem volt olyan vészes spongyát rá.
![]()
Be tudnád rakni azt a programrészt, ahol ezt a két konstanst módosítani kell?
Sziasztok!
Ahogy már írtam, megjelent az e-bayen az önteszt-képes grafikus verzió. Régebben vettem próbaképpen egyet (Mtester v2.07), ami azonban nem rendelkezik önteszttel és a pontossága is hagy kívánnivalót. Tudnátok abban segíteni, hogy az újabb fejlesztésű programokban van-e olyan grafikus program, ami öntesztet is végez? Ahogy a második képen látszik, gyakorlatilag az eredeti önkikapcsoló funkcióval van megoldva. A programozás pedig a proci másik oldalán lévő 6 pontos ISP-n keresztül elvileg lehetséges (általában nem lock-olják ezeket a tesztereket) A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
Az autoconf.h
Köszönöm!
![]()
Idézet a mega328_st7565, a mega328_st7920, ill. a mega644_LCD2004 mappában levő Makefile -ből:
Köszi. Tulajdonképpen az lett volna a kérdésem, hogy melyik verziót próbáljam feltölteni (Atmega 328 procis), mert a lementett program már befordított hex fájl. Abból nem sok mindent tudnék kiokoskodni.
A programozásban pedig nem vagyok túlzottan otthon. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
Abban a mappában kell kiadni a make parancsot, amelyiknek a nevében a kontrollered és kijelződ típusa szerepel.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
Bocs! Nem kekeckedés, de a verziót még most sem tudom. (és tulajdonképpen arra sem emlékszem, honnan tölthető le)
128x64 grafikus kijelző, de többet mondani nem tudok, mert a rögzítése a másik oldalon szét van olvasztva, levágni pedig egyenlőre nem akarom.
Üdv mindenkinek! Valakinek esetleg van 128x64-es grafikus kijelzőre lefordított, kipróbált verziója? Elméletben tudom, hogy "fordítani" kell stb. Én ezekhez nem értek, de jó lenne egy kínai gyártósori alteregó ami müx házilag is, egy kipróbált készülék alapján. Üdv
Szerintem építs egy STK500 klónt! A Zombee féle programozót építettem meg és teszi a dolgát tökéletesen usb-ről.
Egyelőre nem akarok azért az 1db/év vagy 1db/2év AVR-ért. Ugyan új alaplapom van, de az LPT tüskesora rajta van, bios is kezeli csak nincs kivezetve. Találtam itthon hozzá a kacatok között egy csatlakozót DB25-ös véggel, rádugtam és ment, felismerte a PIC-et, úgyhogy marad az STK200.
Gondolom PIc helyett AVR-t akartál írni....Az usb-s is megépíthető 1500ft-ból kb.
Nem, nem AVR-t akartam írni. Egyelőre csak PIC-et tudok írni, az AVR-t még nincs mivel...
Idézet: „Tudnátok abban segíteni, hogy az újabb fejlesztésű programokban van-e olyan grafikus program, ami öntesztet is végez?” Ebben a témában senki sem próbálkozott még?
A pőrogram a kijelző típusától függ. Abban a mappában kell kiadni a make parancsot, ami megfelel a kontrollerednek és a kijelződ típusának. Ha Te nem tudod, milyen típusú a kijelződ, akkot más honnan tudja ?
tényleg nem kekeckedés, de... milyen mappa, honnan tölthető le, vagy nézhető meg? Lehet, hogy neked egyértelmű, de nekem nem. Egyébként meg gondolom, hogy a legáltalánosabb (legolcsóbb) 128x64-es grafikus kijelző!
Innen klehet letölteni. Egy WinAVR kell a fordításához.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |