Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Apropó az alu hővezető képessége mennyivel rosszabb mint a rézé?
Á,nem úgy kell! Fogsz egy alu szalagot,L alakban meghajlítod(lehet menet közben,mindig egy szakaszt),és rátekered a csőre,az L rövid szárával,szorosan egymás mellé! Ollóval becakkozod,folyamatosan,ahogy hajlítod rá,én így csináltam,bevált!!
Ehhez azért kell kézügyesség, de jó megoldás!
És a végét, hogy rögzíted, hogy szoros maradjon? mert azért az alunak is van némi rugalmassága?
Lehet vele együtt tekert kötöző dróttal,de most fogok csinálni rézszalagból,azt menetekként azonnal forrasztom egy pöttyel!
Kenj a csőre ón pasztát ,és feltekerés után melegítsd át hőlégfúvóval vagy benzinlámpával" tökéletesen" ráforrasztva még jobb lesz a hőátadás.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
Köszi,ez jó ötlet. Vizes pasztám van(közp. fűtéshez),az jó?
Na ez sem rossz ötlet,minden képp kipróbálom de szerintem rézzel,megpróbálok valahonan egy darab rézlemezt szerválni elfogadható áron.Ha kész én is átforrasztom az egészet.
Ne rézlemezt vegyél,hanem szalagot,egyszerű ollóval vághatót 03-05 mm vastagot,színesfém boltban kapható!
Igen,pont most nézem a Sin-us és a Vasszinesfém oldalát,vannak szalagok is.
Nekem most más jutott eszembe,15mm-es rézcsőhöz kapható karmantyú,35ft/db,kettévágnám majd ráhúznám egy 15mm es anyagra ami be van fogva esztergába,majd felperemezném az egyik végét és szerintem csapágyal fel lehetne teljesen hajlitani,ezeket csak rá kellene húzgálni a 15-ös rézcsőre és kész,max még leforrasztani.
Nem nagy eredmény született belőle,elég kicsi a perem ami felhajtható,igy marad yulo5310 ötlete.
Micsoda anyagpazarlás! Egyébként 6000.-Ft egy kiló 60 mm széles v.réz szalag,na ezt hosszában ketté kel vágni,máris duplázódik! 20 dkg elég szépen befed 1,5 m csövet.
Igen,ez lesz amit másodikra kipróbálok!!
Illetve van még egy ötletem,vagy bejön vagy nem,már igy is túl sokat foglalkozom ezzel a cső hűtéssel.
Biztosan jó, csak az a lényeg hogy minél nagyobb felületen legyen forrasztva és minél egyszerűbb legyen az elkészítése ....
Na valami ilyesmi ötletem támadt,nagy felületen leforrasztva.Nem igazán tetszik de ilyen csövem volt itthon.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Háát!,ne is haragudj,de ez baromi randa.
Nézd csak, neked van kitalálva
Bővebben: Link
hello.
a kepeken milyen kompresszor lehet? leginkabb az olajzas miatt erdekel. koszonom a segitseget.
* Törölve!
Mindezt magyarul ezen irányelvek szerint ha kérhetjük! A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Elnézést.
Angol gépem van elég macerás ékezetekkel irni de ha erre ennyire érzékenyek a moderatorok odafigyelek.De remélem azert ha egy hibát vétek meg nem dobnak ki innen. Tehat ha jol gondolom ez egy tk 200as. Elég lehet a leghozama levegős sarokcsiszolóhoz fúróhoz? A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
Egy két hibáért senkit nem esznek meg. Pláne, ha nemszándékos. Egyébként elég lehet, főleg ha elég nagy tartályod is van hozzá.
Köszönöm a segítséget.
Sajnos nincs hozzá nyomáskapcsoló sem lefuvato. 1.2Kw os a motorja.Elmondás szerint szépen fut.50l-es a tartálya. Nem nyálaztam még át a hirdetéseket de hatha Ti már igen.Mennyit érdemes egy ilyenért adni ha igaz a leirás?
Üdv!Láttam a munkát. gondoltam segítek.
Alapon időm nem engedi.CNC marógépem építem,de. Röviden, a 3. egyedi kompresszort építettem.ezek ipari gépek. non-stop mennek, akár napi 24 órában is, szóval: A ZIL szerintem a legjobb. Nem mennék bele miért,de. -Alapon jöttek nekem is, huuu nem szabad agyon forgatni stb. építettem egyet direkt hajtással 1000-et pörög , 1,5 KW 3F motor.Hajtókarokat megfúrtam...az egész kompit felújítottam.(dugók, henger fúr stb) Szép + jó,de. léghálózatot vitt(jelenleg tartalékos) 2 40 L tartály...nagy helyet foglal. (Barkas hűtő) Sok villany fogy, egész nap hetyetye megy. Szép meg jó, kb. 7-8 évig használtam, jelenleg tartalékos üzemmódban van. Elmegy kb. 50 évet hiba nélkül.(Max olajat cserélek 10 évente!) Éítettem egy autű LPG tartályból(Kb 50L) egy brutált. Kis helyet foglal, pikk-pakk feltermel és leáll. Ukrajnából új hajtókar csapágyak stb, ja direkt olajzásra kötve(Kis szivattyu stb) Pörög 2200 -at. A hangja brutál. Az óra...sutty fent van és leáll. Elvisz egy komplett műhelyt és még szomszédomba is át van vezetve egy tömlő. Nem mennék itt bele számításokba bár könnyü kiszámolni, de atom a gép. Egy személyautó hűtő van rajt, ha pihent leszek kap egy kis keringető szivattyút kicsi a hely gravitációsban nem fordul a víz meg azt azért fordulat van, bár kb. 4 éve megy és szuper. Röviden csak ezt akartam leírni,hogy a ZIL az szuper cucc. Én még veszek 1 tartalék sűrítőt, bár van még egy láda maradékom.(kb 2 darabokban) Tény, ha megforgatod hűtés és olajzás kell. Az orosz oldalakat néztem annó, azt hiszem 2500-ig lehet elmenni max akkor a tömegerők eltépik a hajtókart és pukkk. 2200-on is már atom. 220ccmx2200=484.000ccm=484L / perc (a beszívott levegő) Nos itt van mindenféle veszteség stb durván 0,7x484=340L/percel számolhatsz, Természetesen ez függ a sűrítő állapotátol stb + lehet mérni(stopper) minden + függ a nyomástól. Én általában max 8,5-ig nyomom, de tud sokkal többet.(beszabályzáskor 10-11 körül ficergett) Ez már sok neki. 8-körül is 2200-as fordulaton félreugranak az emberek ha bekapcsol mellettük gyilkos hangja van egy fűnyíró légszűrővel. Természetesen kell hozzá motor konkrétan 2,2KW 3F motor. Sok sikert és jó bütykölést! Hidd el a ZIL szuper cucc. (Amúgy Csepel 1 hengeresből is építettem ma is használják de az játék légkulcshoz kevés) Ja és átabota megoldásokat ne használj, mert ha valami 2200-on elszabadul akkor ott már baj van (pl.:ékszijtárcsa hajtókar) Ja és a szivattyu az nagyon speciális. Kb. 1000 HUF. (IFA ablakmosó tartály 12 vagy 24V egyenáram! és szintetikus olaj bele lényeg ne sűrű legyen + nem árt a hátsó armatúrán felül egy "kartergáz" visszavezető furat.Kb. átmérő 6mm.A hátsó csapágy pajzsra le lehet vennni, megfúr azt menet bele.Az alsó leengedő csonk meg csővel a mosó tartálbya beköt + a felső böfögő visszaköt + a vékony csövön meg benyomni a főtengely végbe az olajat.Nagy "nyomás" nincs de cirkulál szépen és működik.Szórt olajzásban 100%, hogy beállna a kompi) (Amúgy ha vm. nagyon piszkál email címem: pupak666@gmail.com) Ide nem nagyon lépek be, nem érek rá. Láttam a kompikat és gondoltam "csicsergek" kicsit. Jó munkát a többi ZIL fannak is! Ciao srácok! Mod: 134! darab pöttyöt vettem ki! A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
Ismeri valaki ezt a fajta JIKOV kéthengeres Liaz kompresszort?Adatok kelleneének róla.Pl hány köbcentis stb.Köszönöm.
Hát azt hogy mire elég azt igy nehéz megmondani de talán egy pneus sarokcsiszolót elvisz,kisebb szünetekkel.Szerintem 30 nál többet semmi képp ne adj érte.Én amit kicsinek talállok nagyon az a motor,a Rába kompresszoroknak ennél több a teljesitmény igényük,persze ha lassan van megforgatva a kompresszor akkor elég lehet de úgy meg nokedli a teljesitménye!!
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |