Fórum témák
» Több friss téma |
Ez egy jlh class a - volt míg neki nem estem
![]()
Hát... 8 Ohmra nem bír a pozitív periódusokban áramot leadni...
Most kellene a Bootstrap. Nem véletlenül találták ki.
Nekem nem csinál ilyet 8kHz-en sem, meg afelett sem:
Persze, mert még csak 4V csúcsban a kimenő feszültség. (Kb. 1W a kimenő teljesítmény)
Hajtsd meg jobban. Kb. 1,5 V -tal. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Mindegy, az nem is számít csak reloopnak csináltam torzítás-demót.
![]()
Inkább valami szimmetrikus topológiát tuningoljál (Texas, Hiraga, stb..) szerintem, hátha...
De nincs új a nap alatt, nem mi fogjuk feltalálni a spanyolviaszt... Amúgy is, a torzítás csak egy paraméter a sok közül és nem biztos, hogy a minimális torzításra optimalizált kapcsolás fog a legszebben szólni. Nekem a Texas mod -om, amit füleshez csináltam, 3x10-5 % THD -t produkál a Tinában. (Még megépítésre vár...) Vagy próbálkozz lineárisabb félvezetőkkel, pl. az elején J-FET -ekkel. A J201 -ekkel nagyon szép, meleg hangú erősítőket lehet építeni. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Itt egy jFET bemenetű kapcsolás, érdemes lenne kipróbálni, ígéretesnek néz ki.
8 Ohm -ra a THD 1W -nál 0,00046%, 45W -nál (20Veff kimenő fesznél) 0,064%. (Tinában szimulálva...) A nyugalmi áram állító rész kicsit elnagyolt, azon még lehet finomítani, meg nem rajzoltam bele a rövidzár védelmet.
Szia! Szkóp helyett használd a tranziens analízist, 1% torzítás felett már egész jól látható mi is történik a szinusszal.
Nincs ezzel semmi baj, csak a max. kivezérlés közelében kezd laposodni a egyik félperiódus. De bootstrappel is ugyanaz a helyzet.
Nem akarok belekotyogni, de előbb utóbb eljutsz majd a HTA-ig.
![]()
Eljutottam én, csak még nem építettem... otthon ezek duruzsolnak nálam:
Na ehhez mit szólsz ? Elég egyszerű.
A tina file-t feltennéd ide nekem, ne kelljen berajzolnom ? Köszi!
Sőt, bipoláris véggel még egyszerűbben:
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Nézd csak meg mennyire lecsökken az erősítés! Látom továbbléptél rajta
![]()
Ez a pozitív félperiódusoknál már gyengélkedik, látszik a Tina amplitudó mérési tartományán.
Egy hangszóró meghajtásához áram kell, ahhoz nem elég ekkora teljesítmény esetén három tranzisztor. Kell tartalék is. Nem feltétlenül a legkevesebb alkatrész fogja a legjobb eredményt adni. Ha megnézel több legendás hangú erősítő rajzot, nem feltélenül a minimalizmus fog elsőre szembetűnni, hanem a részletek precíz kidolgozása. Ott van pl. A Luxman LV-101 -ese... Van valami hihetetlen nyugalom a hangjában. Megnézed a rajzát... és szörnyethalsz. Nagyon bonyolult, részletekig finomítva... http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1745063.html#1745063" target="_blank" >Ez a rajz nem kerülte el a figyelmedet? Sikerült vele még egy nagyságrenddel lejjebb menni a torzítással, csak a C3 jobb oldali lábát át kell kötni a kimenetre, meg MJ darlington párokat tettem bele. Szerintem még tuningolható, ez szinte elsőre ezt produkálta. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Helló, azzal a borzasztóan bonyolult végfokkal nem szeretnék foglalkozni
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Bonyolult?
![]() Diff. bemenet áramtükörrel, két fix áramgenerátor... szerintem nem bonyolult. A tápfesz is lehet egy +/- táp. Mindegy, én azért tuningoltam még egy kicsit, úgy gondolom, ez már magáért beszél. THD = 0,000025% 1W -on, 40W -on pedig 0,072% Következő erősítőm ez lesz, már régen szeretnék egyet építeni egy meglévő dobozba. ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Tina szimulációs teszt, nem valós. De elég jól szimulálja a Tina.
Vagy azt kérdezted, hogy a Tinában hogy kell mérni a THD -t? A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Akkor inkább valami Monacor modifikálást csinálj, az THD-ra sokkal jobbat tud.
Megkeresem, de valami két nagyságrendre emlékszem, de teljes kivezérlésnél. ( Már ha nagyon kicsi THD-t akarsz. )
Még volna rajta mit csinálni, meg lehetne rajta finomítgatni, de annyira nem érdekelnek az analóg erősítők. Az alapharmónikus a kimeneten 41 V, a tápfesz meg 45, tehát egészen rendesen ki van vezérelve.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2015
Na még kicsit csiszolgattam kicsit rajta, és fenntartom hogy nagyon szép hangú cucc.
![]()
Csak azért, mert idetévedtem. Nem nagy kicsit ez a doboz neki?
Hová dugtad a 4700 mikrót? ![]()
Legalább jó nagy az alaplemez, és el tud hülni. A kicsatolók a piros banán hüvelyekre vannak forrasztva.
![]()
Hta-30 minimumra egyszerűsítve, avagy az előző kibővítve... a panel elrettentő példának is jó viszont ugyanolyan szép hangja lett mint a gyári obeliskeknek. Csak sokkal egyszerűbben és olcsóbban...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |