Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Üdv mindenkinek! Van egy rc modellhelikopterem (kommersz 19cm-es 3 csatornás) a gyári akkuja már tönkrement (200mAh), új akku bele pedig drága, de van 2db bluetooth headsetem amikben 3.7v 100mAh Polymer akkuk vannak, ezeket beleépíthetem párhuzamosan kötve? Mind a két headset nagyon keveset volt használva, szinte újak, viszont az egyik headsetnek az akku aluruháját be lehet nyomkodni úgy 1mm-nyit...
Köszönöm előre is!
Kiszedtem a púpos akkut, és az az 1mm inkább 2-2 oldalanként, sajna a töltést sem veszi fel így marad 1db 100mAh, nagyjából kiszámoltam 1200mAh- áramot fogyasztana a heli egy órára vetítve, a 100mAh akkut kb 5 perc alatt meríteni le. Elbírná e ezt a mértékű merítést?
A meritest jol birja, a heli magat a sulyt kevesbe. NAGYON erosen kiegyensulyozottak ezek a cuccok, maximum 1-2 gramm plusz terhelest bir el - ha tobb, akkor mar nem tud felszallni.
A púpos akkut ne használd, a válasz gomot a hozzászólás feljécének jobb oldalalán viszont igen!
Ha az eredetei akksi is 3.7V-os, és a fajtája is megegyezik (Ni-mh, NI-cd, Li-po, stb) Akkor cserélheted, viszont mivel az új akksi fele akkora áramot tud leadni, ezért fele olyan hamar fog lemerülni, mint az eredeti. Meg a súly/méretnek is stimmelnie kell...
A többlet vagy kevesebb súly ha nem pontosan a súlypontjában lesz, akkor arra fog erősen menni, amerre billen a súlyeltérés miatt. Az akku nem súlypontban szokott lenni, csak akkor nem billentené, ha ott lenne. Ellensúllyal kiegyensúlyozható, de az még több súlyt visz be. Még kisebb az esély, hogy fel bír szállni.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Köszi a választ! A súlya nagyjából akkora mint a gyári (5gr) viszont ezen az akkun fele olyan vékonyak a vezetékek, kb 1mm keresztmetszetű.
Köszönöm a válaszokat, holnap kicserélem és megírom hogy milyen lett a végeredmény
Sziasztok!
Egy LM1036 alapú hangszínszabályzót szeretnék építeni, de 47kohm-os potméterből csak 600Ft/db felett találtam, ami 1 áramkörnél nem is lenne probléma, de 8-10 db ilyen áramkört kell készítenem, aminél már húzós összeg. Lehet mást használni, esetleg egy kisebb értékűt használva, kimenetre megfelelő értékű ellenállást kötve működhet? Esetleg trimmert lehet használni ilyen környezetben vagy az nem igazán ajánlott? Előre köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Tudtok mondani olyan csatlakozót, amellyel két kezetéket könnyen össze tudok kapcsolni, majd bármikor széthúzin?
Kerestem az ebay-en, de nem nagyon találtam. A vezetéket befűzéséhez krimpelő fogó kell?
Tessék
Itt van jó pár 500Ft alatt is. Az 50Kohm -os is tökéletes oda. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Nem a reklám helye de: Bővebben: Link
Nagyon patentül csatlakozik minőségi cucc, pár hete vásároltam én is A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Nem rázódik szét?
Illetve a vezetéket hogy rögzíted bele? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
nem rázkódik szét pl egy autóban, de még traktorban sem. Kb 1kg súlyt elbír az anya az apjában függőlegesen. A vezeték egy foglalatban helyezkedik el, kb 2x2x3mm amit fentről egy csavarral szorítol meg
Köszönöm a segítséget, ez jó lesz nekem is!
A legnagyobb baj, hogy minden Li-po akkunak saját töltésvezérlője van, az eredeti nem biztos hogy jó lesz hozzá, elméletileg akár fel is robbanhat...
A töltés vezérlő panellel együtt akarom beleépíteni, a panelra menő forrasztpontot pedig megcsapolni.
Bővebben: Link Tápcsatlakozók. Kisebb, nagyobb méretek is vannak, lengő apa, lengő anya is. A méretre kell ügyelni, hogy passzoljanak apa anya. Külső méret, és lukméret is. Mert van azonos külső méretben több lukméret is.
Most látom már ilyet ajánlottak, ezekbe forrasztani kell a drótot. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Sziasztok!
Biciklibe milyen 12V-os akkumulátort érdemes venni? Esetleg 3 db 18650? LED szalagot szeretnék üzemeltetni róla.
Én először ilyenre gondoltam, de sajnos hasonlót sem találtam a neten..
(ebay, amazon, stb) Vagyis az aliexpressem volt, de ott 1000 db a minimum rendelési mennyiség.
A három lítium akkunál kisütésvezérlő mindenképpen, és balanszeres lítium akku töltő ajánlatos. Ami külön figyeli tölti a cellákat. Van-e.
Én talán kicsi ólom zselés akkuval oldanám meg. Nem kényes, a töltés szabályozott legyen. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
Amit linkeltem budapesti bolt, postán értékhatár nélkül küldik.
Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni, ezért itt tenném fel a kérdésem (remélem jó helyre írok, ha nem szóljatok és húzok is a megfelelő helyre) Szóval lenne nekem egy Logitech X-230-asom. (2.1-es) Nem egy drága darab, de nagyon kedvelem és szeretném meg oldani a problémáit. A jelenség a következő: Alacsony hangerőn, hol elmegy a mély, hol elfelejt szólni az egyik oldal és csak hirtelen peakre áll helyre. Első körben gondolom a kondik cseréje javasolt, mivel már 5-6 éves a jószág. Kérdésem, hogy mit kéne még cserélnem szerintetek, hogy ez megoldódjon? (végfok?) Esetleg ez csak a wooferben lévő elektronikát érintheti vagy esetleg a centerekben is kéne okoskodnom? Előre is köszönöm a válaszotok/válaszaitok! A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Első hallásra több különböző érintkezési hibád van. Próbáld meg szemrevételezni (csatlakozóknál törött forrasztás, vezeték, stb.).
Bekapcsolva ütögetni, nyomogatni az alkatrészeket, kötéseket. vigyázni a hálózati feszültségen lévő részeknél, javasolt szigetelt eszközzel próbálkozni. Nála is forrasztési hiba volt... A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Aha... köszönöm a válaszod! Így, hogy mondtad pont elment a mély.... picit földhöz koccintottam a woofer dobozát és láss csodát... peak nélkül is visszajött az alsó freki!Akkor átnézem, hol hibádzik a megfelelő kontakt.
Köszönöm szépen a segítséged!
Valószínűleg ilyesmire gondolt, de szólok, hogy kicsivel több pénzért már 4 vagy 7 amperórás akkut kapsz. A nagyobb akkuknak jobb az ár/érték aránya.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Sziasztok!
Egy kábelt kellene összeraknom ehhez kérnék segítséget. Az egyik vége mono nagy Jack aljzat a másik pedig RCA. A célja egy mikrofon (nagy jack dugóval) és egy hangkártya (dupla rca-val) történő összekötése. vettem még hozzá árnyékolt két eres kábelt. A kérdések - mit mivel kell összekötni? - a hangkártyának 2 rca bemenete van mivel sztereó jelet vár. Érdemes a kábelre is kötni még egy rca-t? Ha igen akkor azt hogyan kössem össze? (mivel mono a jack és az is ami adja a jelet).
Köszi, akkor olyat nézek majd
Tölteni kifejezetten zselés akkumulátor töltővel kell majd? |
Bejelentkezés
Hirdetés |