Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Az a helyzet,hogy azzal meg kell tömni(érzéssel),mert kicsapja a fogak közül. Azért jobb a kúszó zsír.
A bezárt tokmány vége meneszti a köszörűt. Rá kell nyomni,majd a bilincsét meghúzni. Legalábbis az enyém olyan,egyszer használtam,utána nagy ívben bedobtam a lomok közé,gyerekjáték az egész,lehetetlen fúróélet köszörülni vele! Elő köszörülésre viszont jó.
Szöghajtás zsírt szoktak használni, mint a fűszegélynyírókban, vagy olajjal kevert zsírt.
A lítiumos kb 3 másodpercig van a fogaskerekeken, utána csak a ház belső falán. A másik az a gravitáció miatt ide-oda folyik a fogaskerékházban, és néha azért beleér a fogaskerék is.
A megtömnivel csak óvatosan, mert ha túl sokat rak bele, felforrósodik az egész hajtóműház, s ráadásul fogja is a gépet.
Bővebben: Link
A fúrógép tokmányát teljesen össze kell csukni, a köszörűt ráhúzod és meghúzod a szárnyas anyákat. A kapcsolat a tokmány és az ellen oldalon lévő műanyag tapadása által jön létre. Nekünk is van itthon ilyen LIDL-s, szerintem használható, bár az is igaz, hogy rendes köszörűn gyorsabban végeztem. Erősen nem lehet nyomni bele a fúrószárat, mert az áttétel megcsúszik. Ez a túlterhelés védelem benne.
Nem olyan rossz az a fúróélező szerintem (nekem is van) csak rá kell "érezni" a használatára és már gyorsan megy az élezés. Aki nem tud fúrót köszörülni hagyományos módon annak kimondottan ajánlom is mert jó "harapós" fúrót köszörül mi barkácsolni tökéletes.A lényeg,hogy vegyesen kell köszörülni kicsi és nagy fúrókat,hogy a köszörűkő profilja ne változzon,ne legyen bent vályú sok egyforma méret miatt.. Én egy 12-es fúrószárral le le szokom szabályozni.
Lassan nekem is kell egy ilyen. Régebben 0,8 tól felfelé köszörültem a fúrókat, persze olyan kövön ami nem ütött. Most meg már túl rövid a kezem
![]()
Sziasztok!
Milyen krimpelő fogót érdemes venni? Még nem volt ilyenem, tehát nem tudom, hogy miben különböznek.
Eléggé sok mindenben
![]() Van az, hogy telefonos, számítógépes, TV, de tovább is van... Van az, hogy műanyag, vagy fém. Tovább is van... Gondolom RJ-11, RJ-45 és műanyag kategóriában gondolkozol, tehát: - Masszív legyen. - Tudjon 4, 6 és 8 pólusú dugókat fogadni. - Ezen belül minden érintkezőhöz legyen tüskéje. Ezen szavak mindegyike saját "vérrel" (na jó, pénzzel) írt szabály...
Szerintem meg Fastonra gondol (az előzmények alapján). De lehetne koax, vagy bármi egyéb... Általánosságban azt tudnám mondani, hogy fém legyen és áttételes. Egy-két darabért nincs is túl sok értelme, leginkább, ha munkához kell.
Köszönöm mindkettőtöknek!
Végülis nem akarom telefon vagy TV kábelekkel használni.. Inkább annyi, hogy sima vezetékre tudjak érvéghüvelyt tenni / MINI-Fit csatlakozóhoz a fémet összeszorítani, stb, stb...
Érvéghüvelyek és Mini-Fit csatlakozók annyiban hasonlítanak egymásra, mint a kerékpár és a repülőgép. Mindekettő közlekedési eszköz (általában).
Jobban utánanéztem. Nekem az érvéghüvely, Faston meg ez a fém.
ÉRvéghüvelyhez és az általad linkelt Mini-Fit csatlakozóhoz két, teljesen különböző fogó kell. Utóbbihoz én ilyet (HEStore) vettem, nagyon jól használható. Érvéghüvelyre pedig ilyet: Bővebben: Link. Igaz, ez csak akkor éri meg, ha sokat használod.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Itthon, csak hobbi szinten használnám.
Látom, hogy Te napi kb. 100 érvéghüvelyt is elnyomsz vele.. Szerintem ez nekem egy pár év alatt jönne össze.
Pár tíz krimpeléshez semmilyet. Drágák, érdemesebb kölcsön kérni.
Ha egész nem ezt használod, akkor meg profit, hiszen úgyis kitermeli az árát.
Az ilyen 2.000 ft-os fogók nem jók pár krimpeléshez?
Nem tudom, én kérni szoktam. Illetve ha mondjuk sarukról van szó, azokat megforrasztom, így egy sima kombinált fogóval is elég összenyomni.
Egyetértek. Ezer féle saruhoz háromszáz féle fogó kellene. Beforrasztom, és még nem is mindegyiket kell összenyomni, kész van, örökös.
Egy félét tömegesen használok, ahhoz van fogó.
Akkor ezt most kihagyom és úgy csinálom, ahogy mondtátok.
Köszi!
Hali! Először is,mit akarsz krimpelni? Én például egy nagyon olcsó kategóriásakat vettem(telefon,internet kábelekhez már 2500 pénzért kapsz,tűzősarukhoz szintén egy 5000 forintost vettem,és kaptam hozzá nyitott sarukhoz is pofákat 2500 ért),persze kimondottan barkács célra,a profi számunkra megfizethetetlen,és nem hozza be az árát,bár tény,hogy öröm vele dolgozni! Sőt,érvéghüvely fogóm is senevű,kétszer roppantok vele és oké,de csak kimondottan házi célra!
Odahaza elég ha műanyag sarus fogót veszel,nagyon olcsók,a saruk is megfizethetők(Elektroexpressz),mindent megtalálsz,a legolcsóbbak a halpiacon!
Sziasztok.
Új lakó a műhelyben. TESLA BM556 oszcilloszkóp. Régóta vágytam egyre. Most kishibásan sikerült egyet venni, azóta a hiba el is lett hárítva. Köszönet mindazoknak akik segítettek. Az oszcilloszkóphoz kaptam három kábelt is. 10:1, 1:1 -hez mérőszondát, illetve egy speciális átalakító kábelt amivel a kalibráló négyszöget rá ehet vezetni a bemenetekre. Az 1:1-hez kábelt javítani kellett, meg volt szakadva a koax, de egy óra alatt szépen megjavítottam. Még jó, hogy ezek szétszerelhető típusok. Maga az oszcilloszkóp két csatornás 25MHz-es. Van benne rasztervilágítás, a B csatornán polaritásfordítás, Z bemenet. És előttem még senki sem piszkálta a belsejét, én sem szívesen, de a B csatorna nagyon torzított. De most már jó. Illetve jobbra lent az oszcilloszkóptól a kis knipex fogó, nemrég kaptam az apámtól. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Akkor hajrá, mindíg jó új felszereléssel dolgozni.
![]()
Gratula.most már csak dolgozni kell vele.
Használd egészséggel!
Köszönöm.
Moderátor: Bocsánat elbambultam. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
Sziasztok!
A Garant márka jónak számít kéziszerszámok terén?
Bizony jónak! Hol lehet kapni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |