Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok skacok
Van egy monitorom BELINEA 1905 S1 a bekacsolás után 15 - 25 mp múlva elsötétül a kép de kapcsol komb zoldon világít hogy minden oké Ki tudna segítenie ebben a problémában
Leaáll a háttérvilágítás. Okai lehet: Tápegység nem bírja az áramot (kondenzátorhiba jellemzően) Az inverter transzformátorai menetzárlatosak lehetnek és ott van klaszikus a hibás fénycsövek.
Hidegen bekapcsolva nem rózsaszínes a képe, ami lassan fehéredik?
Hidegen bekapcsolva nem rózsaszínes a képe, ami lassan fehéredik? nem csak elsötétül
Ha hibásak a csövek hidegen általában rózsaszín a fényük, de fél percre rá már kifehérednek. Ha a tied nincs elszíneződve, akkor a csövek jók. Marad a táp és inverter, mindenképpen szedd szét keress pupos, kifolyt kondenzátorokat. Az még lehet, hogy a csüvek kábele szakadt le a végükről és azért ál le, de előbb a tápot ellenőrizd.
a kondenzátorokat és a tap egyseg hogy jol van bekapcsolva
Koszi akor a tápot nézem meg és ha oké akkor meg a kondikat
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
A kondenzátorok nincsenek ki csurogva akkor a táp lesz a problémás
Gondold végig! A kondenzátorok jók, a monitor bekapcsol és világítás leállása után is bekapcsovla marad, vagyis a táp az első, ami kizárható. Ha ennire nem vagy tisztában az elektronikával, akkor keress valakit szerintem, így nem fogod tudni megjavítani. Az inverter transzformátorainak szekunderét mérd meg esetleg (kikapcsolva, ellenállást mérj), de, ha azzal kérdeznél vissza, hogy hogyan és mi az, akkor ne is tedd.
![]()
Értek hozzá de csak rosszul olvastam el az utasítást oké
Akkor hadd szóljon méregess. Az inverter figyeli a csöveken folyó áramot, ha túl nagy, vagy túl kicsi leáll, ha a tied tényleg elmegy majdnem fél percig, akkor a legesélyesebb az, hogy áthúz a nagyfeszültség a csövek vpégénél (leszakadt a kábel akár) Nem villog, vibrál, mielőtt leáll?
Hali!
Acer 1716 monitor inverterét illetve scaler panelját próbálom magához téríteni. Eddig egy bizonyos idő után lement készenlétbe majd ez random változott. Kicseréltem a 1117L33-at és a rossz zenert .LCD panel nincs rákötve csak a csövek , most viszont minden bekapcsolás után kb 2 másodperc és lemegy készenlétbe.Mennyi az Acer monitor készenléti ideje vagy ez normális?
Van rajta bemenet és lemegy készenlétbe, vagy csak én nem értem?
Nem, semmi nincs rajta itt fekszik az asztalon,se jel nem megy rá se panel nincs (tönkre ment). Mennyi idő még érzékeli a jelhiányt és lekapcsol. ezt szeretném tudni.
Köss vlamit a bemenetre, ha megy, akkor jó, azzal ne foglalkozz, hogy mit csinál jel nélkül, egyébként a legtöbb ACER felriatot ír, majd no signal-t és alszik.
Jó csak kijelzés nélkül nehéz megtudni hogy most hibás e , vagy ez egy természetes folyamat .
Épp ezért dugj jelet a bemenetre! Ha van szkópod nézd meg az LVDS-t, hogy van-e rajta jel, ha nyomkodod a windows gombot látni az adatbuszon a startmenüt pontosabban azt, hogy változik az adat.
Sajnos nincs szkópom, de a megszakadt coffos kijelző megvan, kérdés azzal mit látnék?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2015
Össze raktam.Üresen jónak mutatkozott de amikor rátettem a jelkábelt a zener elfüstölt.Na mindegy , legalább lesz egy ccfl cső teszterem.
Így van pozitívan kell felfogni
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Köszi szépen, de nem éri meg , csak tartaléknak akartam ahhoz amit ledesítettem. A rajza jó lenne , de ahány modell annyi típus . Mindenütt 5,6V zener van feltüntetve , csak ez a típus 3,6V-os.Lehet unalmamban majd méregetem , mert egyébkén volt rá példa hogy egész nap ment , de ha újra kellett indítani akkor elszállt.
Szaasztok!
Régebben már feltettem ezt a kérdést, akkor nem jött válasz, de most újra előkerült a táp s ismét itt vagyok...Nos Adott egy Medion monitor amiben a táp elszállt. A táp tipusa:AD-190dtl3. Találtam is kapcsolási rajzot a neten kis külömbséggel. A meglévő tápon van a primer oldalon egy Z205 jelölésű zéner, ami a rajzon nincs (ott viszont a szekunder oldalon van két zéner, ami a panelen nincs.) Mivel ez a Z205 zéner is a halottak listáján van, kéne tudni, hogy milyen volt! Ebben kérnék segítséget. A kapcsolási rajzon berajzoltam a zénert, ill jelöltem a kimeneti oldalon nem meglévő 6, ill 12 v ost. (gondolom pont azért van itt a primer körben a z205, mert ezek nincsenek) Előre is köszi!
Szia!
SMD kód nem olvasható, vagy nincs. Gondolom a mellette lévő ellenállást is észre vetted.
Nincs rajta semmi jelzés...sajna annyira nem vágom az elektronikát, hogy be tudjam saccolni kapcsolási rajzról...de hátha valaki érti, miért van ott, s mi a feladata ergó sejti mi lehet az értéke...
A fetet védi a feszültség tüskéktől.Nos ha az kinyiffant akkor lehet a FET is és az azt vezérlő IC sem biztos jó. Ha a scaler panel ép maradt, egy PC ATX táp 5V jából ki lehet alakítani a szükséges feszültségeket, míg a 12V a ledeket hajthatná.(Ledesítés)De ha nem vagy biztos magadban akkor inkább hagyd., és valakinek szólj aki csinált már ilyet. (én az első monitoromról sikeresen leszakítottam a a vezérlő COF-ot )
De most hogy jön ide a léedesítés, meg a kijlező szétszerelése?
A tápot nem hiszem hogy tudja majd használni de a monitort még lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |