Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Lapozás: OK   67 / 182
(#) Chipmunk1960 válasza laacika hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Igen az a fajta ón, amivel a központi-fűtés rézcsöveit is forrasztjuk.
(#) yulo5310 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Az S-SnCu3 jelölésű 250 foknál,az S-SnAr3 pedig 210-220 foknál olvad. Az S(solder)lágyforrasz jelöl,az Ar ezüstöt % ban,a többi Sn(stannum)ón. Ólmot nem tartalmazhat!
(#) laacika hozzászólása Feb 18, 2015 /

Akkor mégiscsak az ezüst tartalmú az alacsonyabb olvadáspontú,na de kérem,mi az a 30 fok!!
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Semmit,de a réz szereti és antibakteriális(öli a bacikat,ivóvíz!!),gondolj csak a régi kenderkócos,marhafaggyús csőszerelésre!
(#) laacika válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 18, 2015 /

Hát igen,az rég volt.
(#) feca1997 hozzászólása Feb 20, 2015 /

üdv .
Még amatőr vagyok villamosság szempontjából és egy hűtő motorból akarok kompresszort csinálni nos a motor adott de az indító relé stb nem .
Viszont itthon találtam két ruszki relét is amelyek állítólag hűtőben voltak de nem tudom,hogy jók e egyáltalán hozzá vagy hogy kell bekötni számítok a segítségetekre .
előre is köszönöm ! képek lent
(#) Chipmunk1960 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia, Nem is írtam ólomról, azt már évtizedek óta kitiltották az ivóvíz rendszer szerelésből. Még emlékszem a régi ólomcsöves bekötésekre, a '60-as évekből.
(#) Chipmunk1960 válasza feca1997 hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia, Mivel a házi kompresszorok teljesítményében olyan nagy különbség nincsen, így szerintem jó az Orosz relé bármely kompira. A bekötéséről itt mazsolázhatsz.
(#) yulo5310 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Szia! Tudom,én is csak azért írtam le,mert még lehet kapni ólom alapú lágy,illetve kemény forrasz is,és az építkező erre is figyeljen!

Háát....,nem biztos. Én egyszer akartam egy rossz klixonos helyére ejtőmágnesest tenni de nem húzott be,pedig jó volt! Nem mindegy hogy a segédtekercs ellenállása mennyi.

A főfázis-tekercs áramára kell, hogy meghúzzon, az alsó-balszélső, az alsó-jobbszélső a segédfázis, erre adja az áramot, míg a főfázis árama le nem esik, s elejti a kontaktot.

Persze,de a leheleknél hegyére állított háromszög a képlet.

Egyről beszélünk szerintem.

Ez a rajz értelmezhetetlen,mert csak két tekercs van a kompriban(230V). A bal felső a közös C,jobb felső a segédfázis Sf,alsóra megy a fázis L,de vannak olyan elrendezések ahol talpán áll a háromszög,ott a kötést is vele forgatod!

Akkor neked nem azt hozta ki a link, természetesen 2 tekercs van benne a linken a 25 Ohm a főfázis, az 50 Ohm a segéd, amit berajzolt pirossal 75, pedig a 2 összege.

Közben értelmezni próbáltam,hogy a piros két tekercs összegé adja,de rosszul,rossz helyre van rajzolva! Mint írtam,a bal felső a közös,tehát két tekercset együtt mérni a jobb felső és az alsó közt lehet!
(#) Chipmunk1960 válasza yulo5310 hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Régen volt, nem emlékeztem pontosan, gugliztam, ezt adta.
(#) laacika hozzászólása Feb 28, 2015 /

Kész lett a termelő csövem.Nem lett valami szép de biztos hűti!!
(#) zoly15 válasza laacika hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Kapható 15-ös réz B-B-s könyök is és nem kell karmantyúzni
(#) neocska válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Lehet az volt neki othon.

Idöközben én is rávettem magam egy kompreszor épitésére, számitogépek kipucolására, bicikli kerekének felfujására, néha kocsinak a kerekét felfujni.
Egy LG hüttökompreszort használnék fel és egy 3,3kg kemping gáztartályt.
A gázpalackok kitakarithatoak szappanosvizzel, 2szer mostam ki majd 2 napot hagytam száradni s most nincs szaga.Csak ovatosan a gázpalackokkal, mert ha van benne még gáz s ugy vevödik le a csap akkor durrani tud, egyszer lekell ereszteni, elhasználni a gázat, majd 48 orát hagytam nyitott csappal s minen kijött belöle.

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani a kompreszor olajozását? gondoltam egy olyanra hogy az aljára s a tetejére furok 1-1 lyukat, kivezetem csövel és egy átláco tartályba vezetem, ha látom hogy csökken a tartályban az olajszint felpotolnám, ez lehetséges?

_DSC0002.jpg

(#) laacika válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Persze,tudom,majd a karmantyú helyére egy T idomot kell beraknom és abba fogom beleforrasztani a közdarabot amibe egy M8 as menettel csatlakozik a műanyag 6mm es tehermentesitő cső csatlakozója.
(#) Chipmunk1960 válasza neocska hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Szia, A hűtőkompresszor szórt olajozású, ha van a tartályban, nem kell utánatölteni évekig.
(#) neocska válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Szia, valahol olvastam olyat hogy egy idö után kinyomja magából, s azért akartam ezt a megoldást, hogy lássam az olajszintet.
De ha aztmondod hogy évekig elég akkor nem kell azzal is kinlodjak.
Köszönöm a választ.
(#) Chipmunk1960 válasza neocska hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Ha belegondolsz, azért nem lehet a hűtőt szállításkor megdönteni, hogy az olaj ne kerüljön bele a nyomóágba. Ha mégis meg kellett dönteni, akkor várni kell pár órát, hogy visszacsurogjon, különben eltömi a kapilláris csövet. H a végképp muszáj, a szívó ág fele szoktam, így "leszívja" a rendszerből a belekerült olajat. Ami belekerülhet, az csak olaj-pára.
(#) laacika válasza neocska hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Igen,kinyomja magából egy idő után,de hogy az az idő az mennyi azt nem tudom,én azért egy kontrol olaj csavart tennék az oldalára!(na de hova,meddig lehet most olajjal,azt nem tudni).
(#) yulo5310 válasza laacika hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Átlag egy háztartási motorkompresszorban cc 4,5 dl vékony olaj van,a sűrűt nem szereti! Én az alján megszoktam fúrni,és 6 mm rézcső darabot beforrasztok(a könyök idomra hajlított a legjobb),arra húzok 120 mm 6 os szilikon csövet és meg van oldva az olajkémlelő!
(#) neocska válasza yulo5310 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Ez joötlet, hétvégén lesz megint idöm vele foglalkozni akkor még irok a fejleményekröl.
Köszönöm az informáciokat.
(#) zsoltee0001 válasza neocska hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Én úgy oldottam meg anno az olajzásos dolgot, hogy való igaz, a hűtőkompresszor kidolgozza az olajat.
Összedobtam egy kis tartályt vizesek által használt rézcsőből, két végét lezártam.
Van egy belépő és egy kilépő cső amit forrasztottam, a kilépő magasabban legyen, így nem kerül oda olaj.
Az aljára is raktam egy csövet és időnként a szívóágára rákötöttem, így a kompresszor saját maga visszaszívta (megcumizta) az olaját
Üdv
(#) tyraw hozzászólása Márc 10, 2015 /

Hello,

Lehet volt már téma korábban, felvetném az én helyzetem: Haveromnak van egy hűtőkompresszora, gondoltuk, csináljunk belőle műhelyi légfúvót. Tartálynak egy PB gázpalackot használnánk, ha jól tudom 24,5l-es, 25 bar próbanyomással. 8 bar-ra állított lefűvószelepet akarok rárakni, illetve láttam hogy jó dolog ez a nyomáskapcsoló, ilyet hol tudok szerezni?

Ahogy néztem, remek réz szerelvények érhetők el, és még a fűtés rézcsövei is simán kell hogy bírják a 8 bar túlnyomást. A kérdés, hogy ezeket lágyforraszthatom?

A másik gondom a palack első feltöltése: tekintve hogy a PB alsó robbanási határa a 1,5 m/m%. Arra gondoltam, légkörire leeresztett nyomású palackot melegvizes lavórba állítom, és a kompresszor szívóoldalával levákuumozom, majd eleinte 0,5-0,6barig töltögetem-eresztem le.

Nem szempont a tartály gyors feltöltése, az se baj ha egy napot ketyeg, de ha 4 gumit fel kell fújni 1 bar-ról, az problémamentes legyen, illetve lehet hogy homokszórást ki szeretném próbálni a továbbiakban.

Előre is köszönöm segítségeteket.
(#) neocska válasza tyraw hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Hello!
Homokszorást el lehet felejteni!
Gázpalackot én is használtam(használok), egyszerüen a csapot rajta kinyitottam kiraktam a szabadba 2napot szellözöt, s utána lecsavartam a csapot(már rég kiszivárgott belöle minden gáz), majd szappanos vizzel kimostam(igy nincs szaga se).

A melegvizes áztatás felgyorsitja a gázfejlödést benne(a gázpalackban), azaz nem muszály 2napot hagyni szellözni(nekem volt idöm).

Én is hüttökompreszort használok(2 egyformát párhuzamosan, ha kereket fujok vagy airbrush-al festek), majd rakok fel képeket is mikor véglegesitem a konstrukciom.
Következő: »»   67 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem