Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Sziasztok!
A csatolt nyákterven a C1, és a C2 oldalt ketté lehet valahogy választani, hogy egy lapra kitudjam mind a kettőt egyszerre kitudjam nyomtatni?
Nyomtatásnál van rá gomb. (pirossal karikáztam)
Köszönöm, ha egy évig néztem volna akkor se esik le.
Szia! Nálam valamiért nem működik a magyar verziód. A régebbi verziók sem működtek sajnos. 6 SP használok Win XP alatt de valahányszor indítanám a programot mindig az alábbi üzenet fogad.
Az eredeti .exe fájl viszont hibátlanul működik. Tudnál segíteni? A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Az angol nyelvű mappájába telepíted a magyar nyelvűt? Oda kell!
Ha jól látom, demo könyvtárban van a program. Demo verziód van ezek szerint. Azzal nem is működik.
Kokozó megoldása tökéletes, de bizonyos esetekben egyéb ügyeskedés is jól jöhet. Ilyen pl. mikor egy nyomaton akarod megjeleníteni az alkatrész feliratot, és a rézoldalt (ehhez nem jó az előbbi módszer).
Ilyen esetben, egymás mellé/alá lehet másolni kétszer a panelt, majd a nem kívánt részeket mindkettőről letörölni (egyikről a feliratot, másikról a rézoldalt), a feliratot tükrözni kell, és utána egy oldalra (ez rézoldal legyen) helyezni mindent. Ha ez megvan, akkor elvileg úgy néz ki, mintha a rézoldalon lenne a felirat is, ami persze butaság, de mégis alkalmas egy közös film (akár negatív) elkészítéséhez. Gyártáskor a film akár szétvágható, akár elcsúsztatható úgy, hogy csak az érintett rész fedje a panelt.
Igen, és ez akkor igaz ha nem otthon nyomtatod ki, mert mint többször is felmerült a nyomtatók torzítanak, tehát a lap tetején lévő első kép nem lesz akkora mint az attól kettővel lejjebbi. Ez nem 100%, csak 97%
Én Mircsof helyében mielőtt nagy erőket tennék bele, kinyomtatnám aztán összehasonlítanám az 1 lapra egy időben nyomtatott rajzokat. Csak az esetleges meglepi elkerülése érdekében.
Az arány nálam 100% (miután kikapcsolom az átméretezést).
A nyomtatók valóban torzítanak, de ennek mértéke egészen kicsi. Nyomtatófüggő lehet, de kipróbáltam kb. 10 féle nyomtatót, és a hiba nagyon kicsi, 20x20 cm-es rácson mérve, 0,2-0,5 mm a hiba. Ez is lehet jelentős, de azt gondolom még beleférhet. Sőt további kísérleteket is végeztem, megpróbáltam a nyomtatási korrekciót átállítani a mért hiba kiküszöbölésére (erre a programban van lehetőség). Itt lepődtem meg kicsit, mert tényleg nem egyenletes a dolog. Ha azonos képet többször kinyomtatok, azonos nyomtatón, akkor a nyomat eltérően fog torzulni. Először a nyomtató továbbító mechanizmusának hibájára gondoltam, de aztán ezt elvetettem, mert megsúgta a nyomdász ismerősöm, hogy maga a papír torzul el a hőmérséklet hatására. Összefoglalva, tényleg van hiba a nyomtatáskor, de a mérték nálam mindig 0,5% alatt maradt. Ennek elfogadhatóságát egyedileg kell megítélni. Mostanában nem készítek itthon panelt, gyártatom őket, így ez a tényező nálam már nem lényeges.
Igy van nyomtató függő, én nem próbáltam ki több nyomtatót, csak itt olvastam, hogy többen meglepődtek mikor szembesültek ezzel a problémával. Volt aki milliméterekről beszélt.
Ennek oka lehet az alapértelmezett lapmérethez igazítás, ami valóban 97-98% körülire nyomja össze az A4-re állított SL-t. Ezt ki kell kapcsolni az arányos nyomtatáshoz.
Mindezzel együtt, azt is el tudom képzelni, hogy valóban vannak olyan nyomtatók, amik képesek akár mm-eket is tévedni. Amiket én próbáltam, abból a legolcsóbb is 100 "pénz" körül verdesett, de a nagyobb irodaiak, ennek többszörösébe fájnak. A saját XEROX-om olyan pontosan nyomtat, hogy tolómérővel nem érzékelek mérhető hibát (csak a festék pocsék benne, nem jó vasaláshoz egyáltalán).
Sziasztok!
A magyar verzió fejlesztőjének köszönhetően mostmár nekem is van magyar nyelvű programom. Többszöri nekifutásra sikerült. Köszönet Ozotyo! A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Nekem semmi bajom az angol verzióval. Mind az 5 darab használt feliratot megtalálom.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogyan lehet egy nyáktervet exportálni úgy, hogy mondjuk egy CNC megrajzolja. Tehát nem marás állomány kellene, hanem a vezetősávokat megrajzolni egy fóliára.
Ha van egy olyan gerber néződ, szerkesztőd amiben tudsz menteni, akkor egyszerű.
Egy kis gyorstalpaló kezdőknek:
Saját logo készítés SL-ban.
A módszer kicsit fáradságos, de bárhová illeszkedő, kifogástalan eredményt lehet elérni vele. Viszont ha egyenesekkel közelítünk meg egy akármilyen alakzatot, akkor célszerű átállítani a "Change bend mode" paramétert 5-re, mert így elérhető, hogy a két megadott pontot egyetlen egyenessel köti össze, nem pedig 45°+90° kombinációval. Kellően rövid szakaszokkal, nagyon pontos követés érhető el.
Mellékeltem azt az oldalt, ahol próbáltam erről információt adni.
Szia !
Percek alatt lehet logot készíteni
De ha nem nyomtatod simán, hanem egyéb formátum szükséges (pl. gerber), vagy mondjuk egy teleföldbe akarod bekombinálni, akkor ezek nem jók.
A mellékleted alapján azt feltételezem, hogy csak simán bmp típusú képeket illesztettél be. Ha ebben nem tévedek, akkor ezek a képek nem jelennek meg a gerbereken, illetve nem lehet őket a telifölddel kerülgetni. Sőt ha jól emlékszem, akkor a negatív megjelenésük is csak akkor lehetséges, ha már eleve a fotót így manipulálod, nem lehet simán kapcsolgatni a negatív megjelenést.
Vicsys megoldása egy teljes értékű "rézoldali objektumot" hoz létre. A megfelelő körülmények között, mindkét módszert életképesnek tartom.
Feltételezés a kudarc szülőatyja
Hogyan csinálod? Mert nekem most valahogy nem akar működni a dolog.
Nincs értelme ködölni. Ha neked van egy jó módszered, akkor örülj neki, hogy nem kell annyit dolgoznod. Nekünk nincs ilyen, ezért mi más módszert kell használjunk.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Valahogy úgy, hogy a grafikát (bmp?) átkonvertálja gerber formátumra és úgy importálja.
Szia !
Végre valaki hajlandó volt gondolkodni kép - gerber - SL... Gondolkodni kell nem megsértődni. Ezért tart itt a fórum, hogy kinek van makrója BC547-hez ? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |