Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 27 MHz távirányítós autó kérdések
Lapozás: OK   16 / 24
(#) Csabesz04 hozzászólása Nov 21, 2014 /

Nagyon szepen koszonom!
Megrendelem az akksit es kiserletezek vele
(#) rockersrac hozzászólása Jan 22, 2015 /

Van egy 4 kerék meghajtású kis jeepem, ami 27MHZ-es. Viszont a gyári szervó haldoklik benne, ami a kanyarodásért felelős, plusz emellé a távirányítója sincs a legjobb állapotban, így az lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy 2.4 GHZ-es távirányítót, ahhoz mindegy milyen elektronikát veszek, csak 2.4GHZ-s legyen az is, vagy ezek ,,párosítva" vannak? Mert a szervó amit nézegettem neten, nem biztos hogy kompatibilis a jelenlegi elektronikával, plusz a hatótáv is kifsi sajnos... 5m-re el tud menni, de távolabb már nem nagyon...
(#) gerenk válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A vezérlőrendszer két jól elkülöníthető részből áll. Rádiócsatorna és kódoló/dekódoló és végrehajtó /motorvezérlő/ áramkörökből. A rádiócsatorna adó és vevőoldalon frekvenciában és moduláció módjában meg kell egyezzen. A frekvenciát és stabilitását kvarc kristály
alkalmazása biztosítja. 2,4 GHz-es rádiós modulokhoz a második részt hozzá kell illeszteni.
Célszerűbb a 27 MHz-es rendszert rendbe tenni és a szervót cserélni.
(#) rockersrac válasza gerenk hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

A hatótávolsága kicsi a 27MHZ-esnek számomra, ezért gondolkoztam egy 2.4GHZ-es adó-vevő párra.Gyári minden, és új korában sem volt nagyobb a hatótávolsága....
(#) gerenk válasza rockersrac hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Egy pár kép az elektronikáról sokat mondana.
(#) csaba37 hozzászólása Feb 20, 2015 /

sziasztok uj vagyok hatotáv nővelés érdekelne meglévö 27.145 mhz kisautohoz lehetséges-e most kb 20 méter szeretnék kb 100-150 métert
(#) pucuka válasza csaba37 hozzászólására (») Feb 20, 2015 /

Tudod milyen messze van a 100 m? Vidd el az autót egy focipályára, rakd le az egyik kapuba, és lesd meg a másik kapuból. Pedig az csak 60 m.
(#) Sanyi74 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia! A 60m milyen pályán van a két kapu között?
(#) zolika60 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Focipályán. Még egy kicsit több is lehet.
(#) Sanyi74 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Szia!
Aha, én akárhogy olvasom, azt írja apálya hossza 90-120m. A 60m sehová nem sorolható szerintem....
(#) csaba37 hozzászólása Feb 22, 2015 /

sziasztok lehet roszul raktam fel a kérdést. hatotávolságot szeretnék növelni ado és vevö közt 27.145 mhz es távirányitorol van szo most kb 20 m a hatotávolsága és szertetném növelni kb 100-150 m-re megoldhato-e ha igen milyen modon
(#) gerenk válasza csaba37 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

A vevő szuperregeneratív 5-10 mikroV körüli érzékenységgel, itt legfeljebb az antenna hosszának növelésével, és optimális illesztésével érhetsz el jobb eredményt.
Az adó legtöbbször egy egyszerű kvarc stabil egytranzisztoros oszcillátor, itt a tápfeszültség emelésével, nagyobb teljesítményű tranzisztor alkalmazásával, emitter ellenállás csökkentésével és szintén az antenna optimális illesztésével lehet próbálkozni. Mivel itt a
kódoló ic tápfeszültségét nem emelheted ezért annak stabilizálásáról gondoskodni kell.
(#) varttina válasza csaba37 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Szia!
Manapság nagy választékban kaphatóak különböző frekvenciájú, és hatótávolságú soros adó-vevő modulok. Ha külön egységet képez az enkóder és az adó, valamint a vevő és a dekóder, egy ilyen adó-vevő párral is megnövelheted a hatótávot. Ha szerencséd van, az RF modulokon kívül mindössze egy-egy antennára, esetleg egy-egy feszültség átalakítóra (pl. 7805) lesz szükséged.
(#) pucuka válasza csaba37 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Értettük, hogy mit szeretnél, de ekkora hatótávolság felesleges. 100, 120 m -re már csak távcsővel fogod látni a 20 cm -es autódat, így meg hogy tudnád irányítani.

etetö hajoba átépitetem az elektronikát és azért kellene nagyobb hato táv

Idézet:
„hatotáv nővelés érdekelne meglévö 27.145 mhz kisautohoz”

Most akkor mihez is kell?
Mekkora az az etetőhajó? Abba lehet nagyobb méretű, jobb hatásfokú antennát tenni, amit ha rendesen lehangolsz, akár a 100 m is elérhető. Nagyobb távolságot pedig nemigen lehet szabályos keretek között elérni.

az adoba vagy a vevöbe kell nagyobb antenna és hogy tudom hangolni

Ha már így kérdezed, jobb ha szakemberhez kell elvinned, A hatótáv csökkenés oka több dolog is lehet, adó, és antennájának hangolása, vevőantenna hangolása. Ehhez műszerek kellenek, meg szaktudás.

hogyan lehet hangolni csavargatni kell valamit nem igazán értek az ilyen dolgokhoz viszont érdekelnek
(#) sany hozzászólása Ápr 10, 2015 /

Sziasztok!
Van egy távirányítós 27.145 MHz -es RC autóm, ami néha megboldogul. Azt vettem észre, ezt akkor csinálja, hogyha távolabb megyek az autótól és elkezdem mozgatni a távirányítót és a kihúzható teleszkóp antennája is "bemozdul". Ez lehetséges, attól, hogy az antenna már elhasználódott?
Köszönöm a választ.
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Ápr 10, 2015 /

Lehetséges. Egy adót, hogy jól működjön, antennára le kell hangolni. De ha közben változik az antenna hossza,mert a szegmensek közötti csúszóérintkező kontakthibás, drasztikusan lecsökkenhet a kisugárzott teljesítmény.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 10, 2015 /

Akkor ha teszek hozzá egy másik antennát akkor sem lesz jó? Sajnos ugyanilyet nem tudok szerezni.
(#) roddingg hozzászólása Ápr 24, 2015 /

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy elektromos kisautónk 12 V-os. A távirányítója bekrepált és vettem hozzá egyet. A bibi csak annyi, hogy csak újabb táv. volt hozzá de azt mondták, hogy azzal is működik. Na ez félig igaz, mert valóban viszi csak az előre-hátra az a jobbra-balra és fordítva. Azt mondták, hogy át kell kötni benne vmit. Gondoltam csak felcserélem a kábeleket ami a motorokhoz megy a kormányéval és kész is. Ez jó is volt kb 10 sec-ig utána elkezdett füstölni a vezérlője és meghalt benne a tranzisztor(D882). Gondolom azért mert a motorok többet kapnak mint a kormány. De akkor mit kellett volna felcserélni A D882-es tranzisztorokat a B772-vel?
(#) kameleon2 válasza roddingg hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

A távirányító gombjait elég lett volna átvezetékezni.
(#) roddingg válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Még nem szedtem szét a távot , de a régiben mintha nem lettek volna vezetékek, mert a kapcsoló közvetlenül a panelra voltak forrasztva. Egyébként meg azt próbáltam még kideríteni, hogy mi a különbség a 2 fajta tranzisztor között de nem jöttem rá
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) fecameca válasza roddingg hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

2SD882 NPN tranzisztor, a 2SB772 PNP, csak ennyi. Nem szabad felcserélni őket.
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Ha már a 2SD adatlapja a HEstore-n megtalálható, legyen itt emezé is:2SB772
(#) fater0827 hozzászólása Ápr 30, 2015 /

Üdv
Valakinek van tapasztalata róla ?
Problémám van , van 2 db játék autó 10-20cm , nincs jelenleg távirányítóm hozzá , ezeket frekvenciában összehangolják RX/TX vagy kódban kell azonosítani ? Addig nem akarok szerezni vezérlőt míg nem vagyok benne biztos ! A modell sem biztos hogy jó .
Köszi előre is !
János
(#) pucuka válasza fater0827 hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Az RF frekvenciának is, a kódoló dekódoló frekvenciájának, és kódjának is meg kell egyezni. Mivel a kódoló dekódoló áramkörök párban vannak, a játékautó vevőjében levő dekódoló áramkör párjával szerelt távirányítót kellene beszerezned.
(#) fater0827 hozzászólása Máj 2, 2015 /

Üdv
Köszi a választ .
Sejtettem nem lesz egyszerű az életem ! Legalább is a feladat !
Megsimogatom akitől kapta keresse meg ha még rossz is , .
Következő: »»   16 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem