Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Köszönöm. Ehhez maradhat a 16 gombos távirányító?
Érdekel komolyan az óra építés. Vicsy féle órát össze is raktam. Megoldódott a fet melegedése is. Nem akarok ettől bonyolultabb órát, csak ebből akarom kihozni a maximumot amit tud. Egyébként végigolvastam már a fórumot és tényleg sok mindent lehet megtanulni belőle. Köszönöm a segítséget mindenkinek aki segített az óra elkészítéseben. Ez az óra amit én még össze tudok rakni és nem annyira bonyolult. Most azért kérdeztem melyik a legújabb verzió ehhez az órához, mert ezt már videofej motorral szeretném megcsinálni mert sajnos sorra halnak meg a venti motorjaim és akkor már szeretném a mximumot kihozni belőle.
Köszi
még egy kérdés Távirányító címfigyelés kikapcsolása a rotoron Van mindegyikben? ....... ha van melyik sor az
ha emlékeim nem csalnak ezt kell keresni :
#define RC5AddrCheck
egy Ventilátor motor ni a bánattól hal meg ? Túl nagy feszültségtől!?
Agyon verni sem lehet!! Fejmotor nekem is azzal megy most
Amint írtam már egyszerűen megáll vagy belassul és néha gondol egyet újraindul vagy épp nem indul el. Hozzáteszem ez nem pc venti hanem 12/24 12 cm-es venti motor.
Így sikerült az első óra.
Bővebben: Link
Szia!
A belassulás attól is lehet,hogy az álló tekercs örvény áramai fütik a venti motort és a bennelevő csapágy ettől megszorul.
1 perc után? és éppen csak langyos. Mindegy hagyom ezeket a kínai gagyikat és megcsinálom videomotorból.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2015
Szia!
Elnézést a bénázásomért.Ami nem ment el,azt most itt küldöm.
Sziasztok!
Felmerült egy kérdés a 886 rotorral kapcsolatban. Több helyen is látom, hogy ezt a hidat ajánljátok, de ha jól veszek ki az adatlapot ez nem gyors diódákból áll. Tudtommal ilyen célra nem megfelelő a sima hálózati egyenirányító, vagy csak az adatlapot olvasom rosszul?
Megy a híddal is de egy darab gyors diódával sokkal jobb a hatásfoka!
Szia!
Akkor úgy lesz! A dióda feszültség tűrése mekkora kell legyen minimum? Van egy ilyenem ennek a 2-3 lába N-S mind a kettőt be kell kötni? Csak mert kipróbáltam, hogy működik-e egy PC venti tápját kapcsoltam vele, de ha a két láb össze volt kötve akkor forgott a venti folyamatosan, viszont ha csak az egyik akkor érzékelte rendesen a mágnest. A 886 nyákján van egy bal jobb nevű ellenállás, ez jól sejtem, hogy a motor forgásával van kapcsolatban? És a mellettük levő fototranzisztor a köröket méri? Vagy más célt szolgál? És egy utolsó kérdés az alkatrészekkel kapcsolatban. Az RTC "ideglenes" elhagyása von maga után valami valami változtatást? A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Nem értem mit ezzel az alkatrésszel.
A jobb, bal nevű alkatrészt nyugodtan hagyd el, a programban egyszer kell beállítani, hogy merre forog. Csak a HALL szenzort rakj be, a tápcsati tetejére egy pici mágnes pillanatragasztóval és tökéletesen működik. Nem kell a fototranyó sem, azt könnyen becsapja a környezeti fény. Az RTC elhagyása annyit jelent, hogy ha kikapcsolod, elfelejti az időt és a dátumot.
Próbáld meg a 3.láb "s" . A nyákon azt forraszd át ne mindkettőt.Dióda bírjon legalább 50-60V feszültséget.Azok a "jobb ,bal" ellenállások nem kellenek bele,fototranzisztor sem kell bele egyenlőre. RTC élesztéskor nem javasolt csak majd utána.Megy RTC nélkül is csak nem jegyzi meg a beállításokat,időt,dátumot.Legelőször a rotoron lévő fet D-S lábait jvasolom röövidre zárni mert nem biztos,hogy ha megy is az óra ,hogy látnád ha alacsony a kitöltés. Ez ráér majd ha már megy rendesen.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Sikerült elérnem hogy forogjon rendesen a HDD motorral egy 16F886-os 20/3 hibrid rotor
Akár lehetne teljes is a siker ha kijelzés is menne. Most hogy tudom a fordulatot szabályozni maximális fordulat ami a súly miatt 3000 körül lehet szépen fokozatosan csökkentettem a fordulatszámot egészen a nulláig egy bizonyos fordulaton rendesen van kijelzés ez úgy 1000 fordulat vagy alatta. más fordulatszámnál nincsen kijelzés. Ez a rotor működött Videófejmotorral és azzal minden fordulatszámnál ment rendesen. Csak akkor van ugye kijelzés ha stabil a fordulat én ugyan nem érzékelem de ennyire instabil lenne a HDD motor fordulatszáma ? ezzel a vezérléssel ? vagy valamit én hibáztam ? JÓ Jó tudom azzal hibáztam hogy HDD motorral kísérletezem
elrettentő példa
Lehetséges,hogy a motor zavarja meg a rotort.
Szia!
Ez a probléma adatátviteli módban jelentkezik?
Milyen adat átvitel Erről a bázisról?
Ha innen van akkor az a baj
Sziasztok !
Lefordítottam ezt a programot az eredeti Vicsys órához amiben nincs Rtc , a leírás szerint állítottam be mindent viszont kijelzésem nincs annyit tud hogy a távival ki-be tudom kapcsolni. Valakinek van ötlete?
Az jó ha ki be kapcsolható! Tovább kell lépni,megmérni a rotoron mennyi a tápfeszültség a nagy pufferkondenzátor lábain.Index led világít a rotoron (kamerával látni)? Fototranzisztor jól van e beforrasztva illetve kéne rá húzni egy kis csövet vagy valamit,hogy oldalról ne érhesse fény.
Megy minden mert az eredeti programmal van kijelzés. Szerintem én szúrhattam el valamit a programozáskor csak nem tudom mit.
Üdv : Ehez mit szóltok, ezt néztem ki . Meg lehet csinálni . Propeller Clock v1.1.
Proci : Atmega32. Nagyon tetszik.,:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Itt PIC mikrovezérlős órák készültek.AVR órákat itt nem építettünk így segíteni sem igen tudunk a témában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |