Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Ezt már eljátszottuk ha emlékeim nem csalnak
Vagy nem te voltál? De ha már órát akarsz építene akkor már valami normálisabbat válassz kly órája A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
No igen csak gondoltam hogy hátha valaki ilyet is készit /csinál/. És azt meglehet csinálni.
Szépnek szép, de órának nem biztos, hogy alkalmas, ha ilyen a kijelzése megörülnék kivárni, mire kiírja hány óra is van, ha meg kikapcsolhatóak az efektek akkor mi értelmük?. Neked nem óra kell hanem "monitor", egyébként szép.
Szia!
Szerintem ez a bázis is adhat jeleket.Ahogy mondtad,hogy szinte hallani a jelátvitel hangját.Majd megmutatom mire gondolok ha hazaérek.Probáld leárnyékolni a motor vezetékeit.Ez csak egy tipp.
az interneten rengeteg féle változat van de ezt egyébként kicsinek tartom Kb 10m átmérő
zsebóra? Patexati 16f886 smd órája 20cm átmérőjű
Te is tudod hogy bázis rotor adatátvitel lehetséges Az SND rotor amit építettem az tudja a kommunikációt. És ha azt szeretném hogy működjön az adatátvitel fel kell emelnem a kítöltést akkor viszont Tényleg halható az adatátvitel. Annyira hogy ha nincsen szükség rá akkor minimális kitöltési tényezővel pörög az óra mert zavaró az átvitel hangja
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Meg tudná nézni valaki mi lehet a hiba hogy nincs kijelzés?
Szia!
Erről van szó.Van olyan motorom,amin halható.A motor fordulatszámával arányos hang.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, ha átírom a távirányító kódjait a propelleren akkor át kell írni a bázisban is? Vagy ez hogy működik?
Köszönöm. Tehát a bázis és a propeller távi kódja nem lehet ugyanaz vagy a gombkódok nem lehetnek ugyanazok?
A készülékcímük legyen azonos. A parancskódoknál azt kell betartani, hogy funkciónként egyediek legyen. A STANDBY kódja azonos a rotoron és a bázison, de a többi funkcióhoz tartozók már egyedieknek kell lenniük. A készülékcím 5 bites, a parancskód 7 bites.
Köszönöm így értem. Mert az a bajom, hogy Vicsys óráját építettem meg és most a propellerbe az a progi van ami az rtc-s órához lett írva,viszont csak a ki-be kapcsolásra reagál másra nem.
Ha Mplab-ban átírom a kódokat akkor elméletileg működőképes lesz? És elég csak átírni a kódokat és menteni a keys.asm-et?
Kevered a dolgokat a ki be kapcsolásnak semmi köze a rotorhoz!
És ha semmire sem reagál a rotor akkor nagy valószínűséggel a rotor programjában a távirányító azonosítója nem jó esetleg a ki kellene kapcsolni a címfigyelést
Le is kell fordítani hex -re...
Felpörgés után nincs kijelzése? Van tápfeszültsége? Van index jele? A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Kijelzés van de csak a ki-be kapcsolásra reagál. Ez van benne. Ebben ki van kapcsolva s címfigyelés.
Tehát átírni a kódokat, és lefordítani a prop.asm-et hexre vagy hogy működik ez? Ilyet még nem csináltam és nem vagyok otthon benne. Köszi a segítséget.
MpLab8 indít, Project / Project Wizard + next, típus kiválasztása + next, MPASM Toolsuite + next, project könyvtár és név beállítása + next, csak a prop_*.asm hozzáadása + finish.
Az MpLab ablakában középen, fenn a Debug átállítása Release -re. Project / Build. Válaszd az Absolute módot. Ha minden jól megy a project nevével keletkezik egy hex állomány.
Valahogy így gondoltad az 1 diódát? Jut eszembe most vettem csak észre, hogy a táp panelon van egy zener, eddig elnéztem diódának kérdés az, hogy erre a pozícióra hány vattos lenne a minimum ami jó lehet? Gondolom az ilyen 0,5W szoba se jöhet, de talán egy ilyen? 3W körüli példányból csak 18V körüli van itthon.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
3W zener minimum kell de jobb ha 5W. Ezen ne spórolj mert ha ez megszakad tönkremegy az egész rotor! Nem tudom megnyitni a lay filet de a szekunder tekercsről egyik szálat kösd a pufferkondik negatívjára a pozitív lábra forraszt be a dióda jelölt felét a másik végére meg forraszd rá a tekercs másik kivezetését.
Jol van, megpróbálok megfelelőt beszerezni! Mennyi lehet a max. feszültsége 15,20V? Csak mert itt eléggé elszórva vannak az elektronikai boltok, és jó lenne tudni ha nincs pontosan olyan típus, akkor mi az ami még megfelel.
Ha rákeresel a típusra, láthatod, hogy az egy 12V 5W-os zener.
12-15V legyen. Jó a dióda is csak a polarításra ügyelj! Mérj mielőtt a rotort rátennéd,hogy valóban jól van e a zener és a többi dolog..
Ezt értem. A keys.asm átírásával nem vagyok tisztában. Mert próbálgatom és mikor fordítom a propot akkor hibával megáll a fordító. Ha visszaírom eredetire akkor lefordul .
A csatolt filet írnám át a linkesre.
Bővebben: Link
A hexa formátumot tartani kellene! Tehát: 3740 -> 0x40, 3741 -> 0x41 stb. így próbáld!
Ezt tudom én is. De átírom a kódokat mplab-ban elmentem, fordítom a prop.asm-et és build failed.
Próbáld úgy, hogy a keys-t egy sima notepad-del átírod és elmented, csak ezután nyisd az mplab-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |