Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nincs sajna. Most építek egy girdert mert ezt a távirányító kódozás már nagyon unom. Ha van egy jó prop progi azzal tuti nem működik a távirányító.
Szia!
Szerintem jó az elképzelésed.Én egy SK54-es diódát tettem bele és egy stab kockát 470µF-os kondival.
Szia!
A stab kockát úgy érted, hogy a rotor elé tettél egyet a táp panelra?
Szia!
Pontosan.Megelégeltem,hogy a zenner melegedett.És volt mikor kirepült a panelból. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Szuper, ha ezzel kiváltható a zener, akkor van itthon egy kilóra való 7812 Nálad a pont. Meglehet találni valahol ezt a módosított panelt?
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Szia!
A jövöhéten leszek othon akkor elküldöm.
Mottó:
Idézet: „Note: Absolute maximum ratings are those values beyond which damage to the device may occur. Functional operation under these condition is not implied.” Figyelem, a 78xx maximális bemenő feszültsége (absolute maximum ratings) 35V. A tekercsen üzemszerűen előfordulhatnak ekkora tüskék. Nem javaslom a módosítást. A 3..5W -os Zener kibírja.
Nem értem mit problémáztok egy zéneren Három működő rotorom van és mindegyiken van zéner vagy a táppanelen vagy a rotoron
Még a wireles pówerhez is van Kicsi a hely igénye nem drága egyszerű a beépítése De ti tudjátok én maradok a zénernél Idézet: „Nem értem mit problémáztok egy zéneren” Nem problémázás, mint egy lehetőség lett megemlítve. Idézet: „Kicsi a hely igénye nem drága egyszerű a beépítése” Csak épp kicseszettül nincs kéznél. Remélem ez megválaszol mindent. Még nincs addig szuper lesz a stab is. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Idézet: „Csak épp kicseszettül nincs kéznél. Remélem ez megválaszol mindent. Még nincs addig szuper lesz a stab is.” Azért remélem ezt is figyelted, mert meghibásodás esetén elég drága tud lenni és lehet, hogy több alkatrész is lesz, ami nem lesz kéznél !Bővebben: Link
Szia!
Mitől vannak ezek a "tüskék"?Ezekszerint egy FET tranzisztor tönkre teszi a 78xx-es kockát?
Szia!
Én úgy vettem észre,hogy a 886-os SMD rotor alatt lévő táp panelen a melegedő zenner miatt a hő érzékelő kissé melegebb értéket mutat.
Ha megnézed szkóppal az álló tekercsre menő jelet, már az is elég "tüskés", a két tekercs után már végképp semmi köze ahhoz a négyszögjelhez ami a bázis pic lábán elindul. A zener valóban melegszik, de annyira nem szabadna neki, hogy a forrasztás elengedje. Ha a rotor nem üzemel akkor melegszik jobban, de nálam még akkor is kézzel megfogható, tehát még 60 fokos sincs.
Szia!
Igen olvastam, és értelmeztem is. És eszembe juttatta az első megépített órámat. Ha megvédeném a 7812-öt a 30V-tól nagyobb tüskéktől akkor már szuper lenne. Jövőhéten elmegyek Békéscsabára, ha sikerül beszerezni zenert akkor marad az eredeti, de ha nem akkor ez lesz.
Ha a 7812 előtt korlátozod a maximális feszültséget, akkor biztosan jó lesz.
A melegedésnek az okozza, hogy túl nagy teljesítmény meg át a rotorra. A teljesítmény jó része hővé alakul. Ennek több oka is lehet: Túl nagy kitőltés, túl nagyra sikerült a forgó transzformátor áttétele, túl nagy áramot kapcsol a bázis. Egy video motorhoz (amit még Janocsi élesztett fel, és alakította át a táptranszfornátorát) egy 5 ohm 5W soros ellenállással kellett a bázison korlátozni a transzformátor primer áramát. Még az adatátvitel is megy rajta. Ha beszerezni kell menni, akkor már mindegy, hogy 30V -os vagy 13..15V közötti zénert veszel.
Nem mert a 30V os típusból van itthon... Feltételezem hogy ha a zener 30V-os akkor nem kell hogy 1W-nál nagyobb legyen.
Mindenesetre jövőhét elején vagy így vagy úgy, de ez megoldódik. Nem tudod véletlen, hogy Janocsi változtatott magán a tekercsen is, vagy az marat eredeti? Csak mert már egy videó motor tekercset sikerült megsütnöm a vadi új USB bázissal. Valószínű pont az 5Ω hiánya miatt, mivel a primer szált el nálam is a túl nagy kitöltés miatt.
Ha jól emlékszem, a párhuzamosan kapcsolt tekercs darabokat szétválasztotta és sorosan kötötte össze. Nem láttam, hogyan csinálta és nem szedtem szét.
A 30V-os zenerrel az a baj, hogy a rotoron lévő 7805- öt fogja fűteni mint a veszedelem. Nálam a kitöltés már 20-nál bőven jó. Érdemes első indításnál pici értékre állítani főleg ha már usb bázisod van és fokozatosan menni felfelé amíg meg lesz a rotoron a stabil 5V-hoz szükséges 9-10V.
Félre érted, a rotor nyákjára már csak 12V jutna a 30V zener korlátozná a 7812-re érkező max. feszt, így használható lenne az is, kockázat nélkül, hogy a tüskéktől elhaljon.
Szia! A videófejen nem kell semmit változtatni csak kísérletezéssel (egy 12V szofita izzóval nézni mikor izzik erősebben a szekunder tekercsre kötve közvetlenül) eltalálni a tekercsek sorba kötését (2 tekercs elég) . Jól hűtött fet,alacsony kitöltés kell. ha jól be van állítva nem kell ellenállás sem (teszteltem) a lényeg,hogy legyen pár menet tekercs ne olyan fej legyen miben egy menet van mert az nem jó.Ha ilyen megoldást választasz a kikísérletezett értékű kitöltést javasolnám a bázis asm forrásában erre az értékre módosítani és azt belefordítani a bázisba így elem lemerülés esetén sem lesz vele baj. Ha adatátviteles akkor azt is módosítani kell mert ugye ha az ki van kapcsolva akkor majdnem dupla lesz az áram.
Ha jól emlékszem nem is tettem hőérzékelőt panelra de minek is a bázisba van onnan veszi át az információt 886 Smd rotor kommunikációképes elég sok mindent el lehet hagyni a rotorról a ha olyan a bázis
Nem figyel a barátunk csak kapkod Látta az órámat látta a videó fejmotort is és még meg is kérdezte annó hogy miért van rajta az a szép nagy ellenállás. De hát annyi videófejmotort éget le amennyit csak akar
Megoldódott a zener probléma is, van Békéscsabán 5db... egyet félre rakattam szerdára. Jó nagy haszonkulccsal dolgozhatnak ezek, mert a neten 60forint itt meg 160 forint Ma elkészítem a nyákját úgy ahogy javasoltad 1 diófával.
Itt, Pesten sem jobb a helyzet. A dióda csak bruttó 100 Ft, de a minimális parkolási díj is 110 - 150 Ft legalább vagy a BKV jegy...
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
Vagy utánajársz,vagy webáruház mi a legolcsóbb ha mindent egyben rendelsz..Sajnos ez így van nem lehet megúszni ha a kívánt eredményt várod..
Vagy séta De akkor meg nekem be-be csusszan egy sör így az sem gazdaságos.
Szia!
Ha ennyi minden lemaradt a rotorról akkor ujra ki kellett egyensúlyozni igaz?
Van előnye és van hátránya, úgy tűnik Jól csináltam mert nem kellet sokat vesződnöm a kiegyensújozással
Vinetu már egy nappal előtte észlelte a tőlem felszállt füstjeleket, mielőtt hozzád a távirat megérkezett volna
Gyalog, a söröket is figyelembe véve, Ferihegytől a Lomexig sem jutnék el, nem tudnám kimondani, mit kérek és nem is maradna zseton rá... 10000
|
Bejelentkezés
Hirdetés |