Fórum témák
» Több friss téma |
Mesterem!
Ma áthebrákoltam közvetlenül az L idomra a panelt és a végfokokat. Nincs "óceánmély" kábel és a 30w-os toroidokat lecseréltem a 2X 18VAC szekunderű 160W toroidra. Sajnos most is búg, nyitott bemenetnél egy kicsit, de a javaslatod, illetve a baklövésem helyreállítása megoldja szerintem. Köszönöm!
A búgást a környezeti zavarok is okozhatják. Testre zárt bemenetnél illik viszonylag csendben lennie az erősítőnek.
Az erősítő testre zárt bemenetnél teljesen zajmentes. Itt az ideje meghallgatni!
Köszönöm a segítséget!
A tápföld visszacsatolásnál nekem most egy réz áthidalás van csak. Érdemes megcsinálni rendes ellenállással? Hány Ohm, illetve W kell, hogy legyen?
Brumm szűrésben segít?
Annak a pillanatnyilag átkötött pontnak akkor van jelentősége, ha egy közös tápról járatod a kétcsatornás erősítőt. Megjegyzem, sokkal egyszerűbb mint dupla, vagy speciális transzformátort használni.
A testvezetés megszakítását sajnos hibásan helyezte el a NYÁK rajzolója, így számodra nincs semmi tennivaló. Az eljárás akkor működne, ha a jelföld mellet a visszacsatolás föld pontja is le lenne választva. Ellenállásnak 10 ohm 1/2W -ot ajánlok. Az ellenállástól azt várjuk el, hogy a földhurokban kialakuló áram elsősorban rajta ejtsen feszültséget és ne a jel testvezetékén. A jelföld és visszacsatolás föld azonos mértékű változása a teljesítményföldhöz képest nem generál számottevő kimenő jelet. Részletekkel CMRR keresőszó böngészésével ismerkedhetsz meg.
Megkezdtem már a régen elkezdett JLH dobozolását , az alap lemez már elkészült aztán minden nap rákerül egy egy oldal ...
Gyakorlatilag be is van drótozva és totálisan üzemképes állapotban van . A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
Szia! A bal oldali trafó viszi a két oldalt? Elég neki?
Szerintem egy 150va-as trafó bőven elég a két oldalnak ? Ez az erősítő már megvan egy jó ideje és ha napokig bekapcsolva marad sem langyos a kis "trafócska" !
A kép becsap mert a doboz eléggé nagy 430 mm széles és 240 mm mély , és ha megnézzük a trafó az majdnem a feléig ér ! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
Mekkora áramra állítottad be? Nálam anno 2,5A volt beállítva és oldalanként 250W-os trafó. A bordákra már kellett egy venti is.
1,2 A , nekem ez van rendben hangilag ...
Milyen végfok tranzisztorokkal érdemes próbálkozni a JLH-nál?
Most járatok egy garnitúra békebeli Videoton 2N3055-öt. Ezzel már nagyon tetszik a hangja. A GC-vel összehasonlítva a GC kicsit részletezőbb és tisztább... Milyen végfog tranzisztorral tudom a JLH-t még tisztább és részletezőbbre hangolni? Már, ha lehet.
BDY73 még ami kívánatos bele...
Milyen különbség hallható a két tranzisztor típus között?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
BDY73 sajnos nem kapható már sehol.
Az Ágoston könyvben azt írják, azzal szól legszebben.
Magán kereskedelemben kell keresni. Én is ott vettem őket, még régebben, Tungsram gyártmányok.
Szimmetrikus + - -os táppal kicsatoló kondi nélkül jobb hangot lehet vele elérni?
Vagy építsek mást. Ha igen, akkor mit? A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2015
A kondenzátoron fellépő veszteség megint egy sokkal inkább szubjektív kérdés, mintsem műszaki. Van aki hallja, vagy legalábbis ezt állítja magáról.
A mit építsek kérdésre viszont egyszerű a válasz: mindent amit időd és a pénztárcád megenged A jelforrásod, hangsugárzód, lehallgatási környezeted és az ízlésed dönti el melyikben leled legnagyobb örömödet. Na, azt kell bedobozolni
Az igényem már kialakult. A mások által, száraz rideg valóságnak nevezett hangot keresem.
A JLH nem az, de imádom. Hamarosan dobozolom. Még kap gyors diódákat próbából. Erre van tapasztalatotok? Az LM1875-már közelít felé, de abban minden olyan kicsi a JLH-hoz képest. Valami grandiózusabb, de kifinomult hangot keresek. Sztem nem IC-s lesz. Zsolti Idézet: „Még kap gyors diódákat próbából.” A-osztályhoz vajon minek ?
Nem javulhat tőle a hangja? Mint írtam, a felső freki tartományban várnék egy kicsit részletesebb hangot tőle. Talán ezzel? De ha nem javasolod, akkor hagyom az egészet és bedobozolom.
Gondolkozom még másik végfoktranzisztorokon. MJL21194-el lehet a legrészletezőbb, de nem biztos, hogy hosszan hallgatható is egyben. Jelenlegi vén Tungsram 2N3055-ekkel szólt eddig a legjobban. Az ST 2N3055-nél sokkal jobb! Talán elég lesz a Tungi is. Most készültem el vele. Még hallgatnom kell. Vagy mást építek. De mit? Vagy veszek Tőled valamit. Szép a gyűjteményed!
A kompenzál tagok kihagyásával hallgattátok már az erősítőt?
Jó napot.
Én kompenzáló tagok nélkül építtetem meg azóta is úgy hallgatom de nincs összehasonlítási alapom .
Üdv!
Egy gyors kérdésem lenne ami már lehet lehangzott, nézzétek el nekem A kérdés, hogy 4 ohmra hány wattig lehet beállítani a végfokot? Régebben kísérletezgettem, de már nem emlékszem az eredményeimre... Jó lenne 20-25 watt 4 ohmon menne... 2n1613 a meghajtó és sescosemi 2n3055 a vég, hűtés van bőven max egy gyenge venti mehet még rá ha nagyon szükség lenne rá...
A cső az elején miylen kapcsolás és mi alapján választottad?
Szia! Bocsi, melyik JLH-ról van szó?
Mert van a klasszikus 10W-os, "A" osztályúebből nem tudom, hogyan vennél ki 20-25W-ot. Ha ki lehetne, az már nem az a JLH - természetesen. A másik a 75W-os, "AB" osztályú, az nem gond, hogy ne szóljon akkorát...
Bocsánat természetesen a 10 wattos...
20V, 2A kb. elég.
Reloop kolléga perfekt képlettel szolgált a tápfesz-terhelés-nyugalmi áram vonatkozásában.
Az egy jelkondicionáló. Musical Fidelity kapcsolás. Nálam a zene összes jellemzőjére pozitív hatással van.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015
Értem!
Mit lehet róla tudni? Régebben DOZ-hoz építettem csöves előfokott és ott én is hasonlót tapasztaltam így érdekelne atéma bővebben... |
Bejelentkezés
Hirdetés |