Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   14 / 204
(#) GPeti1977 válasza papaiatis hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Vagy itt: Bővebben: CNCdrive
méretre is vágják talán.
(#) satpba hozzászólása Feb 25, 2015 /

Köszönöm a válaszokat.

Tudom a guugli a barátom. Használtam is, találtam is, de pont itt a bibi, sehol nem vágnak méretre (Peti a te linkedet még nem csekkoltam). Azért kérdeztem, hogy hátha van valakinek kisiparos ismerettsége, aki a meglévő tábláibólg k esetleikanyarít egy darabot, és nem kell egy egész táblát venni 30x30 cm miatt.
Ebayen lehet méretrevágva kapni igaz 9000 ft a 300x300x6mm darab. (5000 a posta belőle) Az 5mm-esből egy tábla itthon 27e Ft. Érzésre olcsóbb lenne itthon megvenni, de ha megveszek egy egész táblát, mit kezdek a maradékkal, leadom hulladékba? :S
(#) Mdavid válasza satpba hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

vagy fekrakod 8000 Ft-ért az ebayre
(#) satpba válasza GPeti1977 hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Úgy tűnik lesz lemez. igaz, csak 3mm-es . Meglatjuk használható lesz-e.
(#) GPeti1977 válasza satpba hozzászólására (») Feb 26, 2015 /

Már méregettem a 20x30 alu lemezt. Ahhoz hogy 100 fokra fel lehessen fűteni kell legalább 200W.
(#) satpba hozzászólása Feb 26, 2015 /

Csak 60-80 fok kell nekem egyelőre, de ezt, sőt még a 100 fokot is tudja a mostani asztalom 4mm üveglappal. Remélem az aluval sem lesz ez sokkal másképp. Viszont jó lenne, ha kevésbé vetemedne, hajlana. A fűtőasztal alatti (hőszigetelő) parafa/papírdoboz réteg puhasága miatt tekeredik meg az asztal, bár már sokkal jobb a helyzett, mint korábban (sokkal gyengébben szorítom most az üveglapot az asztalhoz).

Ha nem hajlana és ki tudnám iktatni az auto bed levelinget akkor végre áttérhetnék a dupla/tripla fejes többszínű nyomtatásra.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 2, 2015 /

Egy ilyen gépnek jó nagy tápegység kell. Az asztal fűtéshez max kell 200W (30x20cm), a 4 motor 1A fázis árammal számolva 12V ról az 100W, a fűtés 40W egyéb 10W, összesen 350W 12V-ról.
Biztosan elég a 12V a léptető motoroknak, mikor az A4988 IC 35V ig használható, ugye a sebesség nő úgy kell egyre több feszültség a motornak hogy a nyomaték megmaradjon.
Ehhez elég egy nagyobb PC táp? 12V ra kell 30A, ha elég akkor is át kell alakítani hogy a 12V ágról szabályozzon, vagy inkább építsek egy rezonáns tápot hozzá?
(#) piter89 hozzászólása Márc 3, 2015 /

Sziasztok!

Tudnátok segíteni hogy elektronikához milyen vezérlőt ajánlott beszerezni? A mechanikai részének az elképzelése megvan de elektronikával meg vagyok lőve hogy milyen vezérlőt válasszak. Tudnátok tippeket adni? Illetve ki honnan rendelte ?
Előre is köszi a segítséget.
(#) papaiatis válasza piter89 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Szia.
Nekem egy Arduino Mega 2560 board-om van, amihez egy RAMPS 1.4-et vettem. Utóbbihoz kell még 5 darab motor driver is.
Lehet ezeket csomagként kapni. eBay-en keress rá "RAMPS kit". Valamelyikhez LCD kijelzőt is adnak.
Attila
(#) satpba válasza piter89 hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

Detto a Mega 2560 + Ramps + LCD kombót javaslom. Mivel moduláris, egy esetleges meghibásodás esetén nem kuka az egész.
Sajnos egyébként sok a selejt a rampsból is, az aurdinobol is. Rampsból 4-ből 2 volt hibás különböző forrásokból. Az egyiket nem tudtam javítani, valahol van egy észrevehetettlen zárlat. De aurdinoból is érkezett már bootloader nélküli példány...
(#) Mdavid válasza papaiatis hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

De ha az Aliexpresszen veszed, akkor még spórolsz is párezer Ft-ot
(#) papaiatis válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 3, 2015 /

És talán még hamarabb is megjön eBayről minimum 4 hét, Aliról 2-3 héten belül megérkeznek a cuccok, pedig mindkettő kínai...
(#) piter89 hozzászólása Márc 4, 2015 /

Sziasztok!

http://www.ebay.com/itm/SINTRON-3D-Printer-Kit-RAMPS-1-4-Mega-2560-...9b5c7b

vagy

http://www.aliexpress.com/item/Ramps-1-4-A4988-Mega2560-R3-LCD-1286...9.html

Kinek mi a véleménye? Melyik jobb? Szoktak hozzá küldeni leírást is hogy mi hova megy ?
(#) papaiatis válasza piter89 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Szia.
Az ebayes annyival tűnik jobbnak hogy van benne extruder. Viszont mindkettőből hiányzik a kábel csomag. Azt is érdemes venni.
Leírásnak mindkét hirdetésben csatoltak egy bekötési rajzot. Az alapján ki lehet találni hogy mi hova megy.
Kelleni fog még egy ventilátor a RAMPS-ra meg az Extruderre is legalább egy darab.
(#) piter89 hozzászólása Márc 4, 2015 /

Milyen kábelcsomagra gondolsz? Elég egy kis ventillátor is vagy valami speciális kell ?
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 4, 2015 /

Ezt rendeltem (még nem jött meg)
Bővebben: MK8

Csak annyi kérdésem lenne hogy a rajzok és képek alapján nem találok rajta olyan helyet ahol fel lehet fogatni.
(#) papaiatis válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Nekem ezen úgy tűnik, hogy a hotend csavar részénél van a felfogatás: Kép1 Kép2
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
(#) papaiatis válasza piter89 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Erre: Ramps wiring kit

Én a RAMPS és a cold end hűtésére 40-es sima ventillátort használok, a hotend hűtésre meg egy satpba által javasolt ventit fogok beüzemelni.
(#) satpba válasza piter89 hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Egyiket sem választanám. Ha ugyanezeket alkatrészenként szeded össze szvsz -30% az árból...

Amit együtt érdemes venni: Mega 2560 + Ramps + 5db stteper driver + LCD (én LCD-ből a discont smart LCD-t választanám, mert a full graphic smart lcd túlságosan leterheli az arduinot) ezekért együtt szabad adni 12 ezrest
Léptetőmotorok(5db) : 15-20 e ahogy kifogja az ember
Hotend, szerintem E3D v5-v6 (mindegy hogy kínai utánzat a lényeg, hogy az összekötő csavarban legyen teflon béléscső): 8e
fűtött asztal:2,5e

Ventillátorok, vezetékek izlés szerint.
Ramps bekötési rajz és további részletek itt. Bővebben: Link
(#) satpba hozzászólása Márc 5, 2015 /

Hmm gondoltam összeállítok egy bevásárló listát, de sajnos a kínai akitől a léptető motorokat szoktam venni, már nem szállít Magyarországra 2750+1500 szállítás volt nála egy motor. Kifogástalanul, hűvösen működtek...
(#) piter89 válasza satpba hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Köszönöm a tippeket. Sikerült egész jól lefaragni a költségeket.

http://www.ebay.com/itm/Ramps1-4-Mega2560-DRV8825-LCD2004-MK2B-3D-P...afe90a

Ő lett a befutó mert külön külön is ilyen árba jönne ki és akkor így csak egyszer van posta költség. Ha jól néztem akkor ebbe minden van ami kell kivéve extruder.
Az extruderek pontosságánál mire kell ügyelni?
(#) Nanok hozzászólása Márc 6, 2015 /

Sziasztok!

Ezekhez a 3D-s nyomtatókhoz, hogy lehet fejet csinálni vagy hol kapni? Teljesen házilag lehet valamilyen fejet csinálni?
(#) Mdavid válasza Nanok hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Szia!
Lehet csinálni, csak nem éri meg. Ehhez olyan komoly gépek kellenek, amik képesek nagyon kicsi tűréssel dolgozni. Szerintem a korábban említett oldalakon keress rá a 3D printer head, vagy hasonló szavakra.
(#) GPeti1977 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Probléma megoldva kaptam egy ilyen tápot, 3x 12V / 16A-t tud.
(#) kaqkk hozzászólása Márc 10, 2015 /

Hozzájutottam egy RepRap v. 1.2-es 3D-s nyomtatóhoz, feltelepítettem a RepRapot és az USB-soros átalakító illesztőjét, properties fileban beállítottam a kimeneti portot, beégettem a firmwaret, a ReplicatorG nevezetű program megtalálja, csatlakozni próbál rá de nem kap választ tőle.Mit tehetek a probléma ellen?
(#) papaiatis válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

Milyen firmware-t tettél rá? Próbáld meg a Repetier vagy Pronterface programokat is.

Soros port sebessége is jól van beállítva?
(#) kaqkk válasza papaiatis hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

A sebesség 9600 és a ReplicatorG-vel égettem újra a RepRap v2.4-es hexet . extruder fej nincs hozzá de egyenlőre az a cél hogy mozogjon a mechanika (ha megmozdul valószínűleg teljesen újjáépítem a mechanikát)
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
(#) Nanok hozzászólása Márc 10, 2015 /

Sziasztok!

Vannak olyan 3D-s nyomtató szoftverek, amelyek tudnak kezelni step-dir motorvezérlőkkel épített nyomtatót? Tudnátok ilyeneket mondani, ha igen?
(#) GPeti1977 hozzászólása Márc 10, 2015 /

Megérkezett az extruder. Beállítottam 185C fokot, de a hőszenzor mellé behelyezett K típusú hőmérő, 195C és 205C fok között mutatott. Ez direkt egy kis ráhagyás vagy még állítanom kell valamit?

A léptető motorokat mekkora mikrolépésben szokták használni?
(#) papaiatis válasza GPeti1977 hozzászólására (») Márc 10, 2015 /

A firmware-ben meg kell adni, hogy pontosan milyen típusú hőmérőd van. Ha nem jó van kiválasztva, nem fog jól mérni.
Nem tudok semmilyen szándékos ráhagyásról.

Mikrolépés általában 1/16. Itt találsz erről bővebb infót: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
Következő: »»   14 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem