Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Tehát: A plc tranzisztoros kimenetei kapcsolják az ULN2003 bemeneteit. (gondolom a PLC kimeneteit véded esetleges balesettől) A 2003 bemenete pozitiv kapcsoló feszültséget vár! egyéb esetben határozott 0V-nak kell lennie! Ha nem így van akkor -esetleg- lobog a levegőben az ULN2003 bemenete a PLC kimeneti tranzisztora által (?) A PLC bemetei honnét vannak megtáplálva, esetleg ennek a közöse kerül az ULN bemeneteire(?) Arra figyelj, hogy a 0 és a védőföld az egyfázisú rendszerben azonos potenciálon van! Külső tápot használsz, vagy a PLC-ét(?) Tippek: amiket kérdeztem, azok mind okozhatják, továbbá készíts rajzot és ellenőrizd a valós huzalozásoddal! A PLC kimenetei és az ULN bemetéhez a 24V nullájára mindenhova tegyél egy 2,2-4.7K ellenállást. Ellenőrizd a rendszert az ULN2003 IC-k nélkül LED-ekkel. HA az jó, akkor utána van a hiba.
ULN darlington mindkét tranyó gnd-felé ellenállással lehúzza a bázisokat. szerinem próbáld ki 24V egyennel, azzal hogy viselkedik. Esetleg belsõ kontakthiba? Láttam már egynyákos helyett modul rendszerût, picurka csatlakozókkal csatlakotak. Pl telemech tsx micro, vagy nagyobb csatikkal pl Moeller... Tsx-et szervíz cserélte le, vadi új gépben hol ment, hol nem. Kontakthibákat okozott gépen vibrácio.
Itt a vibráció nek okozhat kontakt hibát, ugyanis a gép perpill felújítás miatt nem működik... Holnap lesz a próbaüzek, ha minden igaz.
Közben részben megoldódott a probléma, a plc tápján meg a plc sorkapcsán lévő földelést összekötöttem, és földeltem, nem szűnt meg a probléma, de érezhetően csökkent a hiba mértéke...
,,jelentem" a hiba elhárítva... Az uln panelre egy 250V 100nF kondit tettem, és a hiba megszűnt, úgy néz ki.
A plc kimenetét mekkora árammal terhelhetem, tönkremenetel nélkül?
Attól függ milyen típust használsz,általában 500mA tudnak kapcsolni.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2015
Omron Cp2a plc-t használunk...
Akarom mondani Omron Sysmac cpm2a plc-nk van...
Hi Mindenkinek!
Az easy719-DC-RC kimenete mit kapcsol? Relét vagy fogyasztót? És hogy kell bekötni?
Szia!
Adatlapba benne van hogy relé kimenete van.
Szia!
Nem szakmám, azért kérdem. A relé benne van, vagy relét működtet a kimenet?
Relé van benne. Létezik tranzisztoros kimenet is ott értelemszerűen tranzisztor van a kimeneten és általában 500mA a terhelhetősége.
Akkor a fogyasztót egyszerűen rákapcsolom? Ha jól olvastam 8 A-ig.
Tulajdonképpen igen, de mit is szeretnél vezérelni vele?
Szia!
Érdekes, meg akarom tanulni, szabadidő eltöltése, ilyenek vannak. Szereztem egyet, ki szeretném próbálni. Aztán biztos lesz valami cél is, ha már működik.
Hello,
Allen Bradley PLC milyen software-t használ? valahonnan esetleg letölthető az a progi otthoni gyakorlásra?
Mi anno RSlogix 5000-et használtuk, és ahoz volt student verzió az Allen Bradley oldalán, kipróbálás szintre butított természetesen. Ennek egy régebbi verziója tudtommal az RSlogix 500.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2015
Üdvözlet, Kapagerenda! PLC programozó szoftverre gondolsz? Ha igen, akkor az RsLogix500-zal az SLC-ket, RsLogix5000-rel újabb Logix-okat tudod programozni. Előbbit el tudom Neked küldeni, de időkorlátos, ezután egy másik mappába telepítve újraindul. 5000-hez van emulátor is. Üdv.: Meszes József
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy adott egy Omron Sysmac cpm2-a plc. Ahhoz megvan a gyári soros interfész. Ezen interfész Pc felőli oldala ,,sima" db9 csatlakozót fogad. A kérdésem az, hogy itt minden láb használva van, vagy csak a Rx-Tx? Mert most vettem laptopot, de ezen nincs soros port kimenet, és mielőtt veszek/csinálok usb-soros átalakítót, jobbnak látom kérdezni, tájékozódni.
Programozó kábel
(Csak egy jótanács, hogy ha PLC-zésre adtad a fejed, olvass sok sok manualt! )
A bekötés megvan, ezekszerint csak az Rx-Tx lábak vannak használva. Pompás, köszönöm!
Sziasztok!
Egy IMAGO 500-as folyamat- és programszabályozóval szeretnék hűtési feladatot megoldani. Egy 12V feszültségű és 10 W teljesítményű izzó hűtését kell megoldani egy 12V, 0,1A ventilátor fordulatszám szabályozásával oly módon, hogy minél melegebb az izzó, annál jobban pörög a ventilátor. A hőmérséklet érzékelést a folyamatszabályozó végzi el, és alakítja a kimenő jelét 0-10V között. Tehát amire szükségem lenne: - 12V, 10W izzó fényerő szabályozó áramkör, hogy tudjam változtatni az izzó melegedését - 0-10V bemenő feszültséget 0-12V között lineárisan szabályozni úgy, hogy meg tudja hajtani a 12V 0,1A ventilátort (szintén áramkör, az eszközöm kimenetére minimum 500Ohm terhelő ellenállást kell kapcsolni) Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm! * A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Az izzó fényerő szabályozáshoz a mellékelt kapcsolás szerintem a legjobb. Értelemszerűen a villanymotor helyére megy az izzó, és a motorral párhuzamos dióda is elhagyható. Ami a ventilátor vezérlését illeti, tudni kellene, hogy az eszközöd kimenetén "folyamatos egyenfeszültség" jelenik-e meg, vagy PWM-el állítja elő a kimeneti feszültséget. Ha ez utobbí a helyzet, és a kimeneten oszcilloszkóppal jól látható PWM jel van, akkor csak rá kell engedni egy N-csatornás FET gate-jére egy néhányszor 10Ohmon keresztül, és már tudja is a ventit vezérelni. Ha nem PWM jel a kimenet, akkor kicsit macerásabb a dolog, de akkor sem nagy ördöngősség, egy kettős műveleti erősítővel megoldható a dolog.
Helyesbítenék, rosszul emlékeztem, nem kettős opa kell hozzá, hanem egy quad opa. A mellékelt kapcsoláson az LM324 12-es lábára csatlakozó poti, 2 ellenállás komplexum elhagyandó, és a 12-es lábra kell kötni az eszközöd változó kimeneti feszültségét. FONTOS!!! Minél nagyobb a 12-es lábon a feszültség, annál kisebb a kimeneti PWM kitöltési tényezője!!! De ahogy néztem a folyamatszabályzódról képeket programozható kütyünek tűnik, tehát gondolom nem okoz gondot, hogy "fordítottan" kell a kimenetet vezérelnie, minél nagyobb ventilátor fordulat szükséges, annál kisebb kimeneti feszültséget kell szolgáltatnia.
Köszönöm szépen a segítséget mindkét hozzászólásoddal, az érdekelne még, hogy az első, fényerő szabályozós kapcsolásban fizikailag mivel tudom változtatni a fényerőt? Azt még meg kell nézzem majd, hogy PWM vagy folyamatos feszültség jelenik meg az eszköz kimenetén, de most a folyamatosra tippelek, remélem fel tudom használni a második kapcsolást is. Illetve még az érdekelne, hogy a második kapcsolásban az R8-as ellenállás értéke milyen, mert az nem derül ki.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
A fényerőt az 50KOhmos potival tudod változtatni. A második kapcsolásban az R8 értéke nem kritikus, 10-47Ohmo között bármi megfelel.
Elnézést, elkerülte a figyelmem, hogy az egy potenciométer. Köszönöm a segítséget ismét!
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, az új munka helyemen a főnöko ojan feladatot adott hogy egy klasszikust vagy is a kiogyót programozzam meg egy S7 - 1500 zasban 5 led kimenettel úgy, hogy nem használhatam semmi extra dolgokat mind például egy időzítő ilyeneket nem használhattam. Az volna a kérdésem, hogy hogyan lehetne meg oldani. A választ előre is köszönöm.
szia
Mi az a kiogyo? Csak találgatni tudok, hogy kígyót akartál írni, és futófényre gondolsz. Időzítést lehet csinálni rendszeridő felhasználásával. Vagy várakozást ciklussal, pl utasításlistában. |
Bejelentkezés
Hirdetés |