Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Szép lett a fenyőbe való marás.
Bővebben: Link
Nem egyszerű mutatvány, majd szét esik a gép. ![]() Most már csak a progiban és a számítógépben bízom, hogy nem téved el. ![]() Persze benne van egy 10mm es marószár. Le kell marnia 25mm mélységig. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
Bélám! Köszönöm szépen.
![]() Vezérlő IC -id nem jöttek még meg? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Még nem de tűkön ülök ... Ha meg jött volna már néznéd a videót
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Értem. Az én mart végtermékem most inkább nem mutatom meg. Lenne sok mosoly.
Na, de, mutasd, ígérem nem nevetlek ki!
Készűl a marómotor palást.
Bővebben: Link A képen sajnos látszik a marószár kopottsága, a rosszúl kiválasztott fordulatszám, és főleg a hibámból egyszer kifogott munkadarab. ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
Üdv a Hobbielektronikásoknak!
Sikerűlt felfaragnom a mosógépmotort. Régebben Proli007 jóvoltából kaptam egy kapcsolási rajzot, amivel ezt a motort kordában tudom tartani fordulatszámban és talán nyomatékban is. Így már a puha fenyő anyagot is tudom marni. Már nem sok fordulatszám növelés kell, hogy tökéletes legyen. Lassan úgy néz ki szegény gép mint egy reaktor. De cserébe jól végzi a dolgát. ![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Nagyon komoly gép lett
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
![]()
Nagyon jó, már csak egy V maró kellene, ha nézegetted az Aspire teszt projektjeit.
Szia! Hol találom ezeket a teszt projekteket?
Szia. Köszi a linket. Nagyon hasznos !!!!!
Szia! Kapott a még nem működő vekker egy Ikea-s barna árnyalatot. Nóra feleségem majd meglepem vele.
Sziasztok!
CNC marógépen 2mm vastag balsa fa lapot szeretnék megmunkálni. A nyersanyag befoglaló mérete 160x100 mm. Azt nem tudom, hogy miként fogassam le a balsa fa lapot a gépre. A kétoldalas ragasztószalagot, a csavarokat és a leszorítóvasakat már elvetettem.
Akkor vákumasztal. Szivd le vákum folián keresztül. Ez a fólia megengedi az átmarást is
Tudsz adni linket ?Ez a fólia érdekelne ...
A sárga fórumon nézd meg! Mostanában volt szó róla. Most akarok én is venni, de a nevét már elfelejtettem. Idáig itatos papirt használtam az egész felületen ha maradt kilógó rész azt imregnáltam gyorsan száradó lakkal persze mindig van valamennyi veszteség, de még nem volt problémám. Az is igaz, hogy ritkán kell igy használni. Sorozat munkához javasolnám ezt a vákum fóliát. A novia-nál talán a jövőben kapható lesz.
Én a technológiai keret mentén ragasztanám le kétoldalúval, körbe. Szerintem korrektül megfogná.
Hiába néztem nem találtam , nem tudnád belinkelni ?
Mechanikai ötletek! 12900 bejegyzéstől.
Ha a sárgán akarsz valamit keresni-Pl:"Hobby cnc fórum vákum fólia" Igy kidob néhány lehetséges találatot és nem kell áttúrni az egészet
Még balsa fát nem martam ilyen 2mm körüli méretben. Az én asztalom biztos, hogy hullámosra szivná. Mindenképpen kellene egy közbenső perforált lemez ami ezt a hatást megakadályozná.
Az ilyen megoldásokkal az a fő probléma, hogy a munka kb 5-10 perc és az előkészület pedig a "sokkal többszöröse" igy szépen megfogalmazva
Mindenkinek köszönöm a gyors választ!
Egyenlőre marad a ragasztószalag, ha nem válik be akkor utána nézek ennek a vákuum fóliának. Remélem fel tudom majd valahogy szedni az asztalról a kész munkadarabot anélkül, hogy széttörne. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
Bevált a ragasztószalag, szerencsére elég gyengén fogja a fát, így egy spakli segítségével könnyedén fel tudtam szedni az elkészült munkadarabokat. Eddig hárommal lettem kész, az egyik ugyan megsérült, de az is csak a kapkodásom miatt.
Amikor modelleztem mi úgy csináltuk hogy csak 2 sablont készítettünk lemezből , ezek közé rögzítettük a balsa lapokat két átmenó csavarral , majd egyszerűen lecsiszoltuk a felesleges balsát , így lett egy csomó egyforma szárnybordánk ....
Csak egy ötlet! Lehet csinálni 15perc alatt méretre szabott kis vákum asztalt.
Tételezzünk fel egy 100x100mm munkadarabot. Egy 25mm hasonló méretű mdf vagy valami hasonló hulladékba képezzünk ki egy 90x90mm20mm mélységű zsebet. A maradék 5mm tetőbe furjunk valamilyen raszterbe 1.5-2mm furatokat. A zsebbe vezessük a vákum csövét. Ha van a cnc asztalán egy ekkora méretű sima felület akkor már csak le kell ragasztani a zsebbel lefelé a peremet. Ez müködik! már csináltam ilyet igaz kör alakú volt, de akkor óriási szolgálatot tett. Ennyi idő alatt már meg is csináltam volna ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |