Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC táp javítása
Hogyan tudom mérni ezeket az alkatrészeket?
A kondikat egyszerűen ki kell cserélni. A jelzett alkatrész nincs kidurranva véletlenül?
Nekem úgy tűnik, hogy jó, az a kis mélyedés gyári rajta, a lábain sincs égésre utaló jel.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
Sziasztok. Elnézést hogy most irok de nemigazán volt időm javitani a tápot, de most megint elő vettem kondik cserélve diodák kimérve jónak tünnek.A hiba még mindig fenn áll 3,3v-helyett 2,6v van a többi feszültség rendbe meg van.Mit kellene még átnéznem hátha meglehetne csinálni?Ez eggy HKC usp5550 táp.Várom válaszaitokat üdvözlettel :saca (Ha valakinek megvolna a kapcsolási rajza megköszönném ha feltenné sokat segitene.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Szia!
Csinálhatnál egy pár jó minőségű fotót a belsejéről, és az ICk számát is leírhatnád. Úgy értem a típusát. (PL KA7500 stb)
Sziasztok
Van egy HP gyári gépből kiszerelt tápom , a biztositék ki volt égve kicseréltem és csak semmi a primer oldalon a trafo bemeneteken 320v van a pufer kondin az egyiken 156v a másikon160v a szekunder oldalon semmi . Hol keressem a hibát ,érdemes vele foglalkozni ? Nem látszik égett alkatrész pupos kondi.
Szia!
Mire akarod használni?120W az nem sok mindenre elég.De ha csak "úgy" akarod akkor néz szét a készenléti résznél, a kapcsoló tarnyókat sem árt megnézni. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Kaptam egy 15 ohm os ellenállást ami meg volt szakadva kicseréltem most megjelent 4,65v de csak nem indul. Még mit nézzek meg ?
A vezérlő ic DNA1002D ez lehet hibás _KA7500 al lehet helyettesitteni ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
T."kolégák"! LC500H-12 V2.2 PC táppal van nagy gondom - az inditó rövidzárra induk-forog a ventillátor és a 3,3V kivételével minden feszültség rendben-/üresjáratban,terheletlenül /-nem vagyok a téma avatott szkértője - így tőletek kérek segítséget -a 3,3V helyett csak 2,65V van- mit mézzek meg - esetleg egy linken a rajz az nagy kérés volna. Köszönöm,ha kisegítetek!Üdv.
Udv mindenkinek! Kellene egy kis segitseg. Nagyon furan fog hangzani de az ocskavas telepen talaltam egy Zalman 500w-os tapot! Mekkora mazlim van! Megmertem es a keszenleti +5v-ot adja es raktam ra mu terhelest es 1mp-ig volillant az izzo es forgott eggyet a venti. Hol kellene kezdenem a hiba keresest? Kidobni nem akarom mert azert nevnapomra kaptam "ajandeknak"
Elore is koszi a valaszokat es bocsanat hogy ekezet nelku irok :T
Kondikat végig nézni púposak-e esetleg égett alkatrész keresés.
Vegig nezten es semmi eges vagy pupos kondi nincs benne. Hol folytassam a keresest?
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
Szia!
Műterhelés nélkül sem indul el?
Ossze raktam egy kongiguracioval de nem :T
Kicsit utána néztem az egésznek és van benne egy PS223H-s vezérlő IC ami nem az alaplap lapján van a tápnak hanem egy külön modulon van oldalt, a szűkös hely miatt szinte semmit rendellenességet se látok rajta de van tippje valakinek hogy miért tilthat le az IC? Nem kap megfelelő vissza jelzést vagy mi?
Az az íc felel a védelemért. Ha csak nem vagy profi a Zallman tápok javításában akkor ne tedd gépbe. Ha jól emlékszem aktív PFC vel van szerelve , és az is lehet hibás. Én most szedtem a szét a sajátomat ,a hűtést akarom átoperálni a kikukázott Zallman 400 ból.
A PFC az mi akar lenni? Mellesleg holnap beviszem a suliba, talán ott picit okulok nem mintha itt nem
PFC= Power Factor Correction. Magyarul talán úgy lehet értelmezni hogy elősegíti, hálózatból felvett energia jobb kihasználását.Ez lehet aktív , és passzív. De a googlin jobban le van írva.
Sziasztok!
Nekem is pici segítségre lenne szükségem, mindent kipróbáltam már szinte.. Adott egy DR-8400BTX(400W) táp, valami Deer márkájú pár ezer forintos vacak. A probléma vele, hogy 5VSB tökéletesen megjelenik, de hiába indítanám a tápot, nem reagál semmire. El sem jut, a ventillátor meg sem moccan. 12-5-3.3 = 0V, zárlatot nem mértem sehol, 5VSB ágon az összes kis értékű kondi kicserélve.. Másvalami esetleg?
Szia,
Szerintem a primer oldali kapcsoló tranzisztorokat érdemes végigmérni vagy az vezérlő IC által kapcsolgatott kis (általában TO92-es tokozású) tranzisztorokat. Találkoztam olyanokkal amikben ezek voltak hibásak és a cseréjük után elindult a táp. Üdv
Sziasztok! Van egy Corsair CX400 tápegységem, ami tönkrement, és a szétszedés után találtam benne egy ilyet kettérepedve: Kép
Utánanéztem a neten, és azt találtam, hogy ez egy NTC termisztor, de fogalmam sincs, milyen típus, mert nincs ráírva semmi se. Viszont ugyanilyen zöld, mint a képen (amit nem én fényképeztem). Ez a kép pedig azt mutatja, hogy hol volt: Kép A kérdésem az lenne, hogy valahogyan ki lehetne deríteni, hogy mégis milyen típus ez, vagy ne fűzzek hozzá sok reményt? Egész nap ezt kerestem google-ön, hátha találok valamit, de hiába.
Mezei 4,7 vagy 10 ohm-os NTC. Vagy veszel bele újat vagy kibontod egy másik üzemképtelen tápból.
És akkor melyiket kellene? Kipróbálom mindkettőt és amelyikkel megy? Vagy hogy működik ez?
Amúgy a többi adat fontos? Látok ilyeneket, hogy 2800K, 2900K, 3060K stb. (ez nem tudom minek lenne az értéke), meg min. és max. üzemi hőmérsékletek stb. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Ha jól látom az egy 50k NTc ami azt jelenti hogy 50 ohm os power NTC de ha az kipukkadt ott valami más is lesz
Szóval nem lehet igazából megmondani, hogy pontosan milyen kell bele?
Meg akkor gondolom hagyjam a fenébe. Mert ha teszek bele másikat, és nem jó, akkor a gépnek lesz baja, nem? Úgy meg aztán nagyon megérte megcsinálni
Szia!
A betápkábel csatlakozásánál lévő biztosíték jó? |
Bejelentkezés
Hirdetés |