Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   79 / 119
(#) Aang válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Hogyan tudom mérni ezeket az alkatrészeket?
(#) belfi2 válasza Aang hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

A kondikat egyszerűen ki kell cserélni. A jelzett alkatrész nincs kidurranva véletlenül?
(#) Aang válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 26, 2015 /

Nekem úgy tűnik, hogy jó, az a kis mélyedés gyári rajta, a lábain sincs égésre utaló jel.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
(#) belfi2 válasza Aang hozzászólására (») Márc 26, 2015 /

Ok látom akkor csak fénytörés volt.
(#) saca200 hozzászólása Márc 28, 2015 /

Sziasztok. Elnézést hogy most irok de nemigazán volt időm javitani a tápot, de most megint elő vettem kondik cserélve diodák kimérve jónak tünnek.A hiba még mindig fenn áll 3,3v-helyett 2,6v van a többi feszültség rendbe meg van.Mit kellene még átnéznem hátha meglehetne csinálni?Ez eggy HKC usp5550 táp.Várom válaszaitokat üdvözlettel :saca (Ha valakinek megvolna a kapcsolási rajza megköszönném ha feltenné sokat segitene.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
(#) belfi2 válasza saca200 hozzászólására (») Márc 28, 2015 /

Szia!
Csinálhatnál egy pár jó minőségű fotót a belsejéről, és az ICk számát is leírhatnád. Úgy értem a típusát. (PL KA7500 stb)
(#) saca200 hozzászólása Márc 29, 2015 /

Rendben ma megcsinálom a képeket és leirom az ic tipusait.
(#) leeheel hozzászólása Márc 31, 2015 /

Sziasztok
Van egy HP gyári gépből kiszerelt tápom , a biztositék ki volt égve kicseréltem és csak semmi
a primer oldalon a trafo bemeneteken 320v van a pufer kondin az egyiken 156v a másikon160v a szekunder oldalon semmi .
Hol keressem a hibát ,érdemes vele foglalkozni ? Nem látszik égett alkatrész pupos kondi.
(#) belfi2 válasza leeheel hozzászólására (») Márc 31, 2015 /

Szia!
Mire akarod használni?120W az nem sok mindenre elég.De ha csak "úgy" akarod akkor néz szét a készenléti résznél, a kapcsoló tarnyókat sem árt megnézni.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
(#) leeheel válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

2 db. 10w os led tápnak használnám
(#) leeheel válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

Kaptam egy 15 ohm os ellenállást ami meg volt szakadva kicseréltem most megjelent 4,65v de csak nem indul. Még mit nézzek meg ?
(#) leeheel válasza leeheel hozzászólására (») Ápr 1, 2015 /

A vezérlő ic DNA1002D ez lehet hibás _KA7500 al lehet helyettesitteni ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
(#) kralikandras hozzászólása Ápr 3, 2015 /

T."kolégák"! LC500H-12 V2.2 PC táppal van nagy gondom - az inditó rövidzárra induk-forog a ventillátor és a 3,3V kivételével minden feszültség rendben-/üresjáratban,terheletlenül /-nem vagyok a téma avatott szkértője - így tőletek kérek segítséget -a 3,3V helyett csak 2,65V van- mit mézzek meg - esetleg egy linken a rajz az nagy kérés volna. Köszönöm,ha kisegítetek!Üdv.
(#) simonpon3 hozzászólása Ápr 3, 2015 /

Udv mindenkinek! Kellene egy kis segitseg. Nagyon furan fog hangzani de az ocskavas telepen talaltam egy Zalman 500w-os tapot! Mekkora mazlim van! Megmertem es a keszenleti +5v-ot adja es raktam ra mu terhelest es 1mp-ig volillant az izzo es forgott eggyet a venti. Hol kellene kezdenem a hiba keresest? Kidobni nem akarom mert azert nevnapomra kaptam "ajandeknak"

Elore is koszi a valaszokat es bocsanat hogy ekezet nelku irok :T
(#) morzsa15 válasza simonpon3 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Kondikat végig nézni púposak-e esetleg égett alkatrész keresés.
(#) simonpon3 válasza morzsa15 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Vegig nezten es semmi eges vagy pupos kondi nincs benne. Hol folytassam a keresest?
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015

DSC_0003.jpg

(#) kadarist válasza simonpon3 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Szia!
Műterhelés nélkül sem indul el?
(#) simonpon3 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /

Ossze raktam egy kongiguracioval de nem :T
(#) simonpon3 hozzászólása Ápr 5, 2015 /

Kicsit utána néztem az egésznek és van benne egy PS223H-s vezérlő IC ami nem az alaplap lapján van a tápnak hanem egy külön modulon van oldalt, a szűkös hely miatt szinte semmit rendellenességet se látok rajta de van tippje valakinek hogy miért tilthat le az IC? Nem kap megfelelő vissza jelzést vagy mi?
(#) belfi2 válasza simonpon3 hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /

Az az íc felel a védelemért. Ha csak nem vagy profi a Zallman tápok javításában akkor ne tedd gépbe. Ha jól emlékszem aktív PFC vel van szerelve , és az is lehet hibás. Én most szedtem a szét a sajátomat ,a hűtést akarom átoperálni a kikukázott Zallman 400 ból.
(#) simonpon3 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

A PFC az mi akar lenni? Mellesleg holnap beviszem a suliba, talán ott picit okulok nem mintha itt nem
(#) belfi2 válasza simonpon3 hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

PFC= Power Factor Correction. Magyarul talán úgy lehet értelmezni hogy elősegíti, hálózatból felvett energia jobb kihasználását.Ez lehet aktív , és passzív. De a googlin jobban le van írva.
(#) micsinai hozzászólása Ápr 22, 2015 /

Sziasztok!

Nekem is pici segítségre lenne szükségem, mindent kipróbáltam már szinte..

Adott egy DR-8400BTX(400W) táp, valami Deer márkájú pár ezer forintos vacak. A probléma vele, hogy 5VSB tökéletesen megjelenik, de hiába indítanám a tápot, nem reagál semmire. El sem jut, a ventillátor meg sem moccan.
12-5-3.3 = 0V, zárlatot nem mértem sehol, 5VSB ágon az összes kis értékű kondi kicserélve.. Másvalami esetleg?
(#) zoli0078 válasza micsinai hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Szia,
Szerintem a primer oldali kapcsoló tranzisztorokat érdemes végigmérni vagy az vezérlő IC által kapcsolgatott kis (általában TO92-es tokozású) tranzisztorokat. Találkoztam olyanokkal amikben ezek voltak hibásak és a cseréjük után elindult a táp.
Üdv
(#) lajby95 hozzászólása Ápr 29, 2015 /

Sziasztok! Van egy Corsair CX400 tápegységem, ami tönkrement, és a szétszedés után találtam benne egy ilyet kettérepedve: Kép
Utánanéztem a neten, és azt találtam, hogy ez egy NTC termisztor, de fogalmam sincs, milyen típus, mert nincs ráírva semmi se. Viszont ugyanilyen zöld, mint a képen (amit nem én fényképeztem).
Ez a kép pedig azt mutatja, hogy hol volt: Kép
A kérdésem az lenne, hogy valahogyan ki lehetne deríteni, hogy mégis milyen típus ez, vagy ne fűzzek hozzá sok reményt? Egész nap ezt kerestem google-ön, hátha találok valamit, de hiába.
(#) Ge Lee válasza lajby95 hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Mezei 4,7 vagy 10 ohm-os NTC. Vagy veszel bele újat vagy kibontod egy másik üzemképtelen tápból.
(#) lajby95 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

És akkor melyiket kellene? Kipróbálom mindkettőt és amelyikkel megy? Vagy hogy működik ez?
Amúgy a többi adat fontos? Látok ilyeneket, hogy 2800K, 2900K, 3060K stb. (ez nem tudom minek lenne az értéke), meg min. és max. üzemi hőmérsékletek stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
(#) belfi2 válasza lajby95 hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Ha jól látom az egy 50k NTc ami azt jelenti hogy 50 ohm os power NTC de ha az kipukkadt ott valami más is lesz
(#) lajby95 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szóval nem lehet igazából megmondani, hogy pontosan milyen kell bele?
Meg akkor gondolom hagyjam a fenébe. Mert ha teszek bele másikat, és nem jó, akkor a gépnek lesz baja, nem? Úgy meg aztán nagyon megérte megcsinálni
(#) kadarist válasza lajby95 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szia!
A betápkábel csatlakozásánál lévő biztosíték jó?
Következő: »»   79 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem