Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Betettem már 2 pár végtranyót,úgy is csinálja,a tápegység nem lehet,tutira az tökéletes,és a többit is ezzel próbáltam.Ez nem susogás,hanem mint a rossz potméter olyan kattogó,pattogó hangot ad.De halkan nagyon.
Hmm. Akkor csak szakadt valamelyik kondika. Vagy nincs beforrasztva.
Minden uf kondit cseréltem már,még a pikos értéküeket nem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Közben, próbáltad tekergetni a nyugalmit? Nem lehet onnan eresztődik át picit a recsegés, kontaktos? Vagy a bementnél is látok valami kis potit az mi akar lenni? Fáziseltoló?
A potikat már cseréltem,az a kis poti a kimeneti egyenfeszt állitja.Persze próbáltam állitgatni a potikat.
Hány voltról járatod? Nincs a tápágakban pl áramkorlát? A soros-párhuzamos LR kör, picit azért hiányolom, de ha elvileg enélkül is ment... akár megszűr mindenféle zajt és interferenciákat, kevésbé lesz érzékeny és gerjedékeny, valamint a meddő áramokat nem kell a tranyóknak elfűteni.
A 2SC párost kicsit túlzásnak tartom, inkább oda az MJE-ket raknám. Valamint átnézném még egyszer. Van-e elegendő puffer a tápnál? Érintkeznek-e? Ott is van-e szűrés (pár 100nF-es lencsék földön járatva a +/- ághoz képest) akkor esetleg adnék a csillagpontra egy 22 ohm / 2 W -ot és a hálózati védőföldre kötném.
Járattam 2x30,2x45,2x80vDc ről is különböző tápokról,de ugyan az.A nagy meghajtók kisérleti jelleggel vannak bent,Eddig amit csináltam st ket mind ment elsőre és nem voltak zajok,most épitgetem a másik panelt pontosan ugyan olyan alkatrészekkel és majd meglátom.Nincs ötletem mi okozhatja a zajt
Tehát akkor még a 2SC az eddig nem volt kipróbálva? Vagy eddig is azokkal szépen jártak az előzőek?
Azokat most próbálom először,eddig MJE volt a meghajtó 15032-33
Lehet, hogy azzal lesz a gond. MJE kéne oda, 340/350.
A meghajtók eddig 15032-33 volt azzal tökéletes volt
Van most kéznél? Ha igen nézzük meg mit produkál? Én a 340 párost csak azért ajánlottam mert kb a pár annyiba kerül, mint egy 15032-es, de ha az van az is jó persze, de végtranyónak is elmenne.
Már kipróbáltam MJE tranyókkal mindig ugyan az van,mászkál a kimeneti egyenfesz 4-8mV ot és a zaj a kimeneten
Korábban írtad, hogy lezárt bemenet. Az nálad mit jelent?
Már próbáltam,jelet is adtam neki szépen szól csak az a fránya pattogás.
Más nincs. Végig kell nézni az összeset egyesével. A kis nF-es kondikat is. Azok képesen pikk pakk megszakadni amint egy kis hő éri a lábuk végét. Ki tudja...
Szia !
Folyamatosan pattog, vagy csak néha amikor rájön ?
Nagyon rendszertelenül hallani,inkább látom a hibát a volt mérőn ahogy ingázik a kimeneti egyenfesz 4-8mV ot.
Közben összeraktam a másikat,és végtranyók nélkül tökéletesen működik nem mászkál az egyenfesz stabilan 0.00 mV A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Nekem egyszer véletlenszerűen akkor csinált hasonlót amikor az egyik végtranzisztor (8 közül) ) alatt nem csillám lemez volt, hanem valami szilikon valami. és egy nagyon apró fémrészecske került a hűtőborda és a szigetelőlemez közzé. Én is kicseréltem az összes kondenzátort de nem hozott eredményt. Nagyon sokat küszködtem én is vele. Egyszer aztán kiadta a hibát nagy csattanás és megolvadt a fémrészecske. Azóta én csak csillám lemezt használok azon nem lett volna képes átjutni átütni a fémszemcse.
Ja és műszerrel nem lehetett kimutatni . Még egy a BD139-140 tranzisztor felfogató furatánál lévő szigetelő rész annyira elvékonyodhat a sok ki és becsavarástól (M3 csavar ) , hogy ott is léphetnek fel hasonló problémák, én már azzal is megjártam egyszer. Én azzal a 4-8mV -al nem foglalkoznék az semmi egy végfoknak.
Nem az zavar hogy van fesz,hanem nagyon mászkál fel le,és pattog a hangszóró is.Semmi sincs még bordán csak simán a nyákon.
Neki állok átforrasztani az egészet hátha valami nem fog rendesen A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Nyugalmi áramot beállító potmétert nézd meg, kontakthiba nincs -e ? esetleg helyettesítheted is fix ellenállással, hiszen van egy másik működő panelod, ahol meg tudod mérni az ellenállás értékeket.
További tipp forrasztási hiba, vezetősáv összeérés, tranzisztor helytelen lábkiosztás szerinti beforrasztás, npn-pnp s tranzisztor felcserélése.
Szól rendesen csak alapból pattog.Már mindent átnéztem.Nem tudom mit nézzek tovább,nézegetem szkóppal,de nem nagyon tudom mit hol mérjek
Fogj meg egy teljesen működőt. Fordítsd fejre, fogd meg a rosszat és azt is. Adj mind a kettőnek tápot. Kezd a bemenettől átpöttyinteni multival mit hol mennyit mérsz és viszonyíts. Például ellenállásokon mennyi feszt mérsz? Kondiknál mi újság? Ez a kizárásos módszer azért jó mert rámérsz a jóra látod pl 20V van X és Y pont között, fogod megnézed a másiknál is ugyan ott mi újság? Ha rendben van kinézel egy Y és Z pont közt mi van? Ott is ugyan azt méred mint a jó panelon? Akkor tovább mész. Egyszer elfogynak a lehetőségek és rá találsz a bibire...
Lehet, hogy sokam megköveznek, de nekem ez a típus nem jött be, készítettem belőle egy 2-2 végtranyós példányt, kb 2 éve de már a párját se építettem meg. Jobban melegedett mint más végfokok így más mellett döntöttem.
Ha most lehetne káromkodnék,a 47pf kondikat cserélgettem,az MJE350 lábánál,és ahogy cseréltem jobb lett,cseréltem még egyszer harnadjára most pedig jó lett.00.0-00.2 között ingázik mV ban.Most pedig minden pikosat porcelán,fóliára cserélek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |