Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha most lehetne káromkodnék,a 47pf kondikat cserélgettem,az MJE350 lábánál,és ahogy cseréltem jobb lett,cseréltem még egyszer harnadjára most pedig jó lett.00.0-00.2 között ingázik mV ban.Most pedig minden pikosat porcelán,fóliára cserélek.
Azt ne, inkább örülj, hogy megvan a hiba.
Azért 47pF kondi kerámia szokott lenni, én még nem is nagyon találkoztam ilyen kis értékű fólia kondenzátorral. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Azért dühitő,sajna kimérni nem tudom őket a kondikat,amim van az csak 100pf től mér,most tökéletesen 00.0 a kimenet.
Szerintem 200 pF elmegy, nem kell annak olyan pontosnak lenni.
2db 100 pF sorba kötve csak ötven lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Van 47pf még,sajna fóliából csak 63v van ez meg 85vDc ről fog menni
2db -ot köss sorba akkor a feszültségtürése 126V lesz igaz, csak kb 22pF lesz,
de 2db nagyobb pf értékü (pl 100pF) sorba kötve lehet jó varriáld őket.
Na félkészen de működö képesen mind kettő.Még L idomot kell szereznem hogy betudjam fejezni majd a két panelt.Addig pihen most.
Minek oda olyan nagy tranyó két szélre, mje 350-340 nem lenne elég ?
Ezeknek nagyobb a bétája, ja és jóval olcsóbb is. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Csak kisérlet,elkezdtem válogatni Hfe értékre a tranzisztorokat,és érdekes számok lettek.?Az MJ21194 az 11-47 között,a párja a 21193 az pedig 49-575 között voltak.Az 575 értékeket nem tudom mire vegyem hogy az jó vagy nem?Túl nagy az eltérés
NPN és PNP végtranzisztorok között mindig is nagy az eltérés bétában. Épp ezért nehéz már 4-4 db összeválogatni. Én olyan nagy jelentőséget nem tulajdonítok a bétára válogatásnak.
Mert nem mindegy milyen kapcsolásban nézed a bétát, egy multiméter semmit se mond, azzal a pár mA es próbával.
Végtranzisztorokat értelmetlen multiméteres bétamérővel válogatni,hacsak nem spéci bétamérős kütyüd van persze...,itt egy példa..Bővebben: Link
Abban a kapcsolásban meg aztán főként nem számít.... A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Szia nem multival mértem,de gondolom nem pontos. Tájékozodásnak jó.De a lényeg nagyok a különbségek
Igen én is ezzel az áramkörrel nézegetem őket 1-2 másodpercig, inkább BD249-250 párokat válogattam, az egyik típús nekem 20 körül volt a másik 30 ig is elment. Az 500 körüli érték már inkább darlington végtranyókra jellemző.
Meg több is,csak kiváncsiságból tettem van egy rakat belőle.
A katalógus adat szerint 25-75 között kellene neki lennie?
Kérdezném, hogy hány mA bázisáramnál, milyen kollektor áramot mértél mA ben . A kollektor áramot elosztod a bázisárammal megközelitőleg ez lesz a béta.
Megnyugtatásképpen mondom,hogy voltam már egy-két gyárlátogatáson és a nevesebb készülékek gyártói sem igazán válogatják a végeket....
Ennyire nem mentem bele,ATmegás cuccal mértem,az pontosabb mint a multi
Én is hasonló véleményen vagyok, felesleges bétára válogatni, legfeljebb az egyik kissé nagyobb terhelésen lesz mint a másik. Ha belegondolunk abba hogy 1 db is milyen nagy teljesítményre képes akkor a 4 párhuzamosan jóval többre.
én személyesen 4-4 nél többet feleslegesnek tartok, ha megfelelően nagy a hűtőborda vagy aktív hűtése van. Nálam is ez volt a max amit még építettem ill van nekem.
Gondolom az is csak pár mA kollektor árammal mér, az meg nem jelent semmit.
Nekem is van az az ATmegás cucc,nem mér pontosabban mint a multi,2-5 mA árammal meg nevetséges csak megközelítő értéket ad ki.
Ez lett a legjobb idáig.Ez MJL21194-95 el készült.Teljesen zajmentes,és remek a hangja.
Még megközelitőt se , nekem 200mA árammal mérve kb 3-4 szer kevesebb volt a bétája mint a multiméterrel mérve BD249-250 nél.
Tehát multiméterrel 70-100 közötti bétát mértem, míg a 200mA kapcsolással 20-30-at. BC182...337 stb között elfogadható értéket ad ,de végtranyónál semmit nem jelent.
Ez volt az első,a mai már a 6- ik darab,és ez kínzott csak meg eddig,a többi pöc röff volt
Szia Gábor! Gratulálok a szép panelekhez.
Gratulálok hozzá,szép munka,a sok szenvedés meghozta a gyümölcsét
Megvettem az elkókat, drága, 15 Ft-os, audiohoz való darabok. Még várok egy alkatrészre, aztán azért majd a végén az eredményről beszámolok. Köszönök mindent.
Sziasztok,ma próbakép tettem az MJE340 C-E lábára is 47pF kondit és kérdezném hogy az segit e vagy nem?Azt látom hogy a kimeneti egyenfesz 00.4mV stabilan megmarad és sehova nem mászkál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |