Fórum témák
» Több friss téma |
Megpróbáltam, de én adtam fel hamarabb. Kivettem a nagy (13-as) csavart a motor mellett, de nem engedett semerre a felfüggesztés, biztos beállt már valamilyen szinten. Nem feszegettem, nem akarom hogy esetleg a kolléga darabokban érje, ha nem tudom összerakni. A másik ötletem a dobközép 11-es csavar lett volna. Na ahhoz ember is kell, nem csak ilyen puding mint én, mert az aztán meg van húzva. Fogtam most egy csövet a kulcsra, de még így sem mozdult. Viszont a motortengely enged valamennyit a szíjban is: érzetre könnyen jár, nem tűnik megszorultnak. Ellenben a dobcsapágyakkal, amik most így hogy ~1 hete áll a gép durván kezdenek befogni…
A dobcsavart mi sem egyedül szedjük le,néha még a ruszki krova is nyög Én arra gondoltam,hogy leugrasztod a szíjat,és beindítod a motort!
Tartok tőle, hogy utána nem tudnám feltenni, szóval most még békén hagytam. Megvárom én azt az árajánlatot... Azt hiszem elmegy a kedvük a családtagoknak az ilyen fajta akcióktól ezek után…
Mit gondolsz,mi hogy cserélünk szíjat!? Van annyi rugalmasság bennük,hogy ezt kibírják!
Gondolom ráhúzva. Én most inkább nem kokcáztattam még, mi lesz ha mégsem akaródzik visszamenni...
Nekem is volt ilyen hiba, ilyesmi készüléknél. A Fűtőszál reléje volt beégve. Akkor kidrótoztam egy 16A-es relét neki, azóta működik (3 éve).
Nem akarlak lenézni de ha ennyire bátortalan vagy inkàbb hívj egy szakit.
Nem bátortalanság, de a szaki bármelyik ünnep utáni napon beállíthat, mert már hívták a tudtomon kívül... Így meg nem akarom szétkapni, mert kitudja mennyi idő, mire sikerül összerakni. Nem túl nyerő párosítás azzal fogadni, hogy: "hát én már szétszereltem ám...". Ha elmegy és nem vele csináltatom, akkor lebontom ennél jobban!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Nevezetesen az LG mosógép centrifugájának fordulatszáma ingadozik, ami korábban nem volt. Természetesen a ruhák sem annyira szárazak, mint amikor normálisan működött. Tudna valaki nekem segíteni, hogy mi lehet a baj (bajok). Esetleg, ha könnyebben megoldható, akkor szívesen megpróbálkoznék vele. Köszönettel, István
Szerintem a motor tengelyvégről lelazulhatott a tachogenerátor.és össze-vissza küldi a jelet! Vissza kell ragasztani!
Váááááu de gyors voltál, köszönöm!
És az jól odaférhető helyen van, nem kell hozzá motort kivenni, remélem. És egyébként egy motor végzi ilyen szerkezetekben a mosást és a centrifugálást, vagy külön motor van erre a két műveletre? Még nem szedtem szét ilyen eszközt, de epekedve várom. Köszönöm az ötletet! A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
Mindent egy motor végez,a szivattyúzáson kívül. A tacho a tengely hátsó felén van,meg kell mozgatni,ha laza ott a hiba,de lehet laza saru is. Ezeket mind át kell nézni,általában nem megfelelő kontakt adja ezt a hibát!
Csatoltam a motor végén levő ház képét, amin látszódik, hogy van egy kupak, ami alatt van - gondolom - a tachogenerátor. Kérdésem, hogy ez a házfedél sérülés nélkül kivehető a házból? Egyébként van a fedélen 3 apró lyuk, azzal tudok valamit kezdeni a levétel elősegítésére? Próbáltam feszegetni, de meghajlott a kb 0,5mm-es lemez. Ha meghajlik simán visszarakható egy kis egyengetés útán?
Egyébként abban a házban van az elektronika és az lazulhatott fel? Érdekes lesz, már látom, ha ragasztani kell. Ha esetleg oldható kötéssel van a tengelyvéghez erősítve, akkor kicsit könnyebb lesz visszafogatni. Valami ötlet? A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
Feszegesd ki nyugodtan, egy kis egyengetés után mehet vissza. Persze csak ha szükség van erre. Inkább a tengelyen lévő mágnes szokott megrepedni és elforogni a tengelyen. Először azt nézd meg rendben van-e.
Ha stabilan áll,akkor nem biztos hogy ott a hiba! Forgasd meg a motort, 0-6 voltig váltófeszt tudsz mérni,ha van akkor máshol van a prücök. Mindent átnézni!(csatik,vezeték,panel)
Az ékszíjjat sem ártana megnézni lehet hogy megnyúlt.
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Tegnap, hogy felfordítottam, megmozgattam a csatlakozókat, mást egyelőre nem tettem vele, majd visszafordítás után elindított a párom egy centrifuga programot, ott teljesen jól működött. Ma mosni fog a kedvesem, kiderül, hogy csinálja-e a dolgát rendesen, vagy rosszalkodik még. Majd referálok, hogy tanulság legyen mindenkinek. Addig is köszi! A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a csatlakozók megmozgatása meghozta az eredményt, tegnap teljesen jól működött, nem ingadozott a centrifuga sebessége. Ezek szerint érintkezési nyűgje folt valamelyik csatlakozónál. Köszi mégegyszer mindenkinek minden tippet!
Sziasztok!
Eudora EuroNova 600 (EU 352/06) mosógép panel javításában kérnék segítséget. A gépet beázás miatt szétszedtem, és a panelon 2db égett alkatrészt találtam, amit nem tudok beazonosítani, mivel sajnos rajzot nem találtam róla sehol. Kérdezném a hozzáértő kollégákat, hogy esetleg tudják-e, a kérdéses ellenállások értékét? (R59-R60) Előre is köszönöm! Üdv :Zsolti
Sziasztok.
Hotpoint Ariston mosogatógép 3 hibakóddal leál, valaki nem tud infót a hibakódról ?
Nekem itt azt írja,a szivattyú lassan termeli ki a lúgot az üstből!
Sziasztok!! Van 1 AEG-mosógépünk,a dobba raktam be a culát, és RÁZ!!! Bármi fémhez érve,a gép RÁZ!!! De a mosás végig megy. Mi lehet a probléma? AEG 72720.
Ott akár víz is kerülhetett a motor,vagy a fűtés vezetékekre,de leginkább zárlatos zavarszűrő kondira gyanakszom(egy kis kondi 3 kivezetéssel,240 V).
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Hali.Ez a kis kondi,mere található a gépben?
A 240v bemenő végén,vagy a panelra megy??
Abemenő végén,egy bébi elem nagyságú kondi!
Ellenőrizd a dugaljat, védőfölded hiányzik!!!!! Először én is a gépre gondoltam, de bebizonyosodott a védőföld hiánya...
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Nos.A bemenő végén 1 nagy 250v-tos 15a 1,5müfatád plusz/2,kiosztásu 0,02mfarád,nagy kondi van!!És mint 2goliát elem!Más nincs.
A főld minden jó,nincs kilazulva semmi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |