Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Felveszed a méreteket, majd egy rajzolóprogramban megrajzolod a neked tetsző számlapot, kinyomtatod és az órára ragasztod. Eleve egyszerűbb a dolog, ha öntapadó papírra nyomtatsz. Esetleg a kész rajzot elviszed egy nyomdába és megondod nekik, milyen anyagra nyomtassák rá. A folyamat melyik részében kell nagyobb segítség?
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2015
Megtervezem addig oké, de mire nyomtassam kis és hogy oldjam meg ,hogy ahol pl pirosnak kell lennie ott piros legyen ? és máshol ne üssön át a háttér világítás ? Milyen papira nyomtassak és milyen nyomtatóval ? gondolom ahol világítani kell pl pirossal a számoknak ott nem csak pirosat nyomtatok hanem kihagyom és vmi fólia szerűvel pírosítom el ? ?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egyedi műszerhez előlapi nyomógomb megoldást szeretnék, ami normálisan néz ki, pl. olyanra gondolok, öntapadós hajlított rugós lemez, és mögé raknék egy mikro nyomógombot és gyakorlatilag a lemezzel nyomnám be. Conrad-nál láttam előlapi öntapadós alumínium fóliát, de szerintem ez ilyen célra nem felelne meg. Gondolkodtam előlapba pattintható gumi nyomógomb sapkával, de igazából sehol nem találtam. Esetleg valami ötlete vagy megoldása, ha lenne, valakinek megköszönném. Előre is köszönök mindent.
Üdv!
Alumíniumról hogyan tudom nyom nélkül eltávolítani a rá eszkábált felíratot? Ha végig húzom az ujjam a mintán akkor érzem hog érdes, tehát vagy rá van festve, vagy valami rá van égetve... A hígítóra, acentonra, benzinre és egyéb festék eltávolító szerekre nem reagál. Előre is köszönöm a segítséget.
Ezek egyike sem festékeltávolító, hanem higítók, ami nagyjából annyit jelent, hogy a még felhasználás előtt álló festékek folyékonyságát lehet velük beállítani.
Festékeltávolító vegyszer a kromofág. Ezt próbáld meg, jó eséllyel segíteni fog. Lehetőleg nyitott térben, és kesztyűben illik használni. Másik megoldás a csiszolás, ami szintén remek eredményt ígér.
Csziszolni nem szeretném, mert szálhúzott a felület. A kromofágot még nem használtam. Az alumínium felületet nem kezid meg?
Az alumíniumnak nem árt. Sajnos a manapság kapható EU szabványos kromofág a festékeknek is csak alig.
![]()
Azt tudom hogy szinte semmit nem érnek... 2 napig marattam vele a bicajomról a festéket... A végén inkább vettem egy gázpalackot és kis lángon perzselővel leégettem a festéket...
A kromofág a festék molekulaszerkezetét kezdi ki. A kerékpáron, tippem szerint nem "festék" volt, hanem egy "műanyag bevonat". Ilyet többféle módon is lehet készíteni. Nem tudom milyen műanyag lehet, de el tudom képzelni, hogy erre ne legyen hatással a kromofág.
A mai minőséget nem ismerem, de a régi-klasszikus az nagyon hatékony volt, ha a felhasználó egyébként nem pusztult bele (a fejfájás volt a legenyhébb tünet). Akumínium lemezek melegítésévéle óvatos legyél, mert ha nem sikerül egyenletesre, akkor deformációkat okoz. Méghozzá nagyon nehezen helyrehozhatóakat.
Meg kérdezem holnap a szomszéd festő bácsit hátha van neki a "régi" kromofágból. Ha nem maradt neki akkor lövésem sincs mivel szedjem le. Természetesen nem akartam az égestéssel próbálkozni az alu lemezen, mivel nincs másik hogy pótoljam ha véletlenségből eldeformálódik.
A mellékelt képen, a bal szélén lévő gombok feletti, illetve a gyártó nevét szeretném levarázsolni. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
Az a baj , ha le is fog jönni , akkor alatta ott fog maradni a helye a betűknek az biztos.
Ajjaj... Erre nem is gondoltam... Akkor lehet hogy nem szenvedek vele... Lecsiszolom és lefestem... Csak akkor meg a felíratokat nem tudm rá tenni... jaj de bonyolult ez...
![]()
Nem biztos , de általában úgy szokott lenni , hogy ott marad.Mivel amikor kezelték a felületet , és rátették a feliratot ahhoz képest sok idő eltelt , és a felirat alatti felület nem érintkezett a levegővel .Tehát valószínű lenne eltérés , és ez abban mutatkozna meg , hogy a betűk nyomai ott maradnának.
Foglalkozik itt valaki valami ilyesmivel? Felírat készítésre gondolok... Mert akkor maximum beruházok egy ilyen műveletbe.
Persze ez a topik azért van .Sőt ha visszább olvasol biztos megtalálod azt a technikát ami esetleg neked jó lenne.
Nincs nagy igényem - nem kell ilyen csili vili matyóhímzéses mit tudom én mi... Egyszerű minimalista megvalósításra gondoltam.
Ahhoz képest is sokféle megoldás létezik , ha csak egyszerű dologról beszélünk.
Például : Alphaset , vasalós , stencil, stb stb stb .
Sziasztok! A Front designerhez hasonló előlaptervező programot tudnátok ajánlani, ami lehetőleg Win7 64 biten is működik?
Szerintem érdemes megtanulni egy vektorgrafikus program kezelését. Abban kb. olyan formát (értsd ezt mindenre) rajzolsz, amilyet akarsz és a végtelen nagyságú felbontással a végső minőségnek csak a nyomtató szab határt.
Konkrét programnévvel nem tudok szolgálni, mert nem Win-t használok, de szinte biztos, hogy van ilyen ingyenes alkalmazás. Rá kell szánni az időt és az meghálája magát. Én pl. NYÁK tervet is csak ilyen programban készítek. Igaz, ennek megvan az a hátránya, hogy nincs automatikus alkatrész elrendezés és Auto Route, de cserébe a szabadság végtelen. Javaslom, tégy egy próbát.
Autoroute-t én sem használok.Kipróbáltam egyszer, az eredmény brutális lett, azóta nem is használom. De megoldódni látszik a dolog, mert más programok miatt is sajna vissza kell álljak 32bitre...
A korlátokat magam is rosszul tűröm, ezért a paneltervezés (rajzolás) sokáig gond volt. A SprintLayout viszont ebből a szempontból nagyon jó, csak annyi korlátozás van benne, amire tényleg érdemes odafigyelni. Van itt külön témája, érdemes megnézni.
Korábban én is AutoCAD-el rajzoltam a panelokat, de a SprintLayout sokkal jobb erre a célra. Sok más mellett, tud gerbereket létrehozni, és furatfájlt is generál. A FrontDesigner, szintén az "SL család" tagja, azt is az ABACOM készítette, és egészen jól használható. Már egy átlagos vektorgrafikus rajzoló program is sok-sok százezer pénz. Ezekből nincs ingyenes, mert munkára vannak kitalálva, vagy ha mégis, akkor azok vélhetően nem elég jók.
A FrontDesigner simán megy 64 bites gépen, Win7-el, legalábbis nálam.
Akkor valami nálam van galiba...
![]() Idézet: Az oldal szerint akad pár:Bővebben itt.Mivel előlapokról és esetleges NYÁK tervről van szó, ezeket kb. a legalapabb funkciókkal is meg lehet csinálni. Vélhetően ezek azért működnek a programokban. Mondom ezt úgy, hogy a linek szereplőek közül egyiket sem teszteltem. Az Inkscape-et több helyen úgy említik, mint a legjobb ingyenes vektorgrafikus program. „Már egy átlagos vektorgrafikus rajzoló program is sok-sok százezer pénz. Ezekből nincs ingyenes, mert munkára vannak kitalálva, vagy ha mégis, akkor azok vélhetően nem elég jók.”
Nem vagyok tájékozott a témában, ezért vitát sem akarok generálni. Az Inkscape-re egy egészen rövid kis időt szántam, de sokkal inkább a Paintra emlékeztet, mint mondjuk az AutodCad-re, vagy a CorelDRAW-ra (utóbbikat napi szinten használom).
A panelkészítéshez kulcskérdés egy állítható raszter, és valamilyen alkatrészbázis.
Nem hiszem, hogy off lenne, lévén a témába vág. Rajzolóprogram, teljes szabadsággal. Nyílván nem azt kell elvárni, mint egy CAD programtól. A raszter minden bizonnyal beállítható, alkatrészbázis viszont felesleges akkor, ha megvannak azok az alkatrészek, amelyeket a NYÁK-ra szánsz. Le kell mérni a lábak távolságát és kész. Én erre egy kinyomtatott négyzetrácsos lapot használok, természetesen raszteres osztással.
Kipróbáltam, 32 bites rendszeren sem akar működni, másik gépen is próbáltam, ott sem akart menni. :/ Oprendszer: Win7 ultimate 32 bites verzió, amire fel a gép egy kb 1 hónapos lenovo laptop Amd A6 processzorral. A FrontPanel designert, és a cetina front panel designert kipróbáltam, de nem váltak be. Valaki tud tippet adni, mi lehet a baj? Esetleg más a FrontDesignerhez hasonló programot tudtok ajánlani?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Töltsd le újra, máshonnan (pl. tükörszerver) és próbáld meg azt feltenni. Ha több gépen sem megy, akkor valószínűleg hibás a telepítő fájl.
Szia Alkotó!
Én a CorelDraw-t és az InkScape programot is használom, és szerintem csak nem szántál elég időt ez utóbbinak. Kifejezetten hasznos kis programocska, néhány bosszantó aprósággal (úgymint, hogy a vonalméretet beleszámolja arajzolt elem méretébe, meg így az illesztés se mindig sikerül neki úgy, ahogy elgondolná az ember), de ezekre van járható kerülőút (pl. nulla vastag vonal használata). Előlapok készítéséhez teljesen jó és mivel vektorgrafikus, így annak minden előnyét ki lehet benne használni. Emellet ráadásul ingyenes is ![]() Persze nyílván, ha választani kell, akkor én előbb nyúlok a Corelhez, mint az Inkscapehez, de természetesen ez utóbbit is szívesen használom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |