Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   527 / 1158
(#) pittti válasza Pacso hozzászólására (») Ápr 24, 2015 / 4

Hello!

Ellenőrizd, hogy a fotón szereplő két jumper rajta van-e az alaplapi audio csatlakozón.

Audio.jpg

(#) Pacso válasza pittti hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Hát igen aki tud az tud!! Köszönöm a segítségedet valóban ez volt a hiba , most pótoltam és tökéletes!! További szép napot és kellemes hétvégét kívánok !!!

(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Arra hogy rossz a memória. Mem test 86ot neki és kiderül.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Hát igen azt már lefuttattam az este,ment egy jó 2 órán keresztül aztán semmi. (vagyis ennyi idő alatt hibát nem irt ki)
(#) kala1982a válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Ha 1.8-on megy a processzor akkor (mert benne van mindkét modul) Akkor 133MHz körül megy a memória. Ekkor nem valószínű hogy hibázik a 200-as ram. Külön-külön memtest.

Nekem is volt egy Asus alaplapom még a pentium 3-as korszakból az sem szerette a memóriák nagyrészét. Volt ami másik alaplapon hibátlanul ment, azzal meg nem is bootolt. Alaplapnak nézd meg a specifikációját ha nincs benne a RAMod típusa akkor azzal nem tesztelték gyárilag.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) vladcepes válasza kala1982a hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Most közben felmérgelődtem,aztán átszereltem a másik alaplapot amit korábban is írtam (majdnem hasonló-P4P800-X azzal egyből elfogadta az 1Gb os ramot is ja és 2.8Ghz ) most telepítem a wint remélem minden rendbe lesz )
"nem kínlódnék ennyit vele mert valóban régi,de gondoltam arra jó hogy a gyerek el bohóckodjon vele"
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Na ugye...
(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Viszont most én bohóckodok ,mert félúton megállt a telepítés most megkutyálkodva magát, azóta elemet ,dvd olvasót meg ramot is cseréltem. Még a Biosba sem megy be. Alaplapon észrevettem 4 db púpos kondit lehet gondolom ezek a ludasok?
Sehogy nem akar összejönni
(#) sprofan válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Valószínűleg igen. Nekem 1db púpos volt a procinál és nem akart betölteni, sem pedig helyreállítani magát a rendszer. utána próbáltam újra telepíteni, de a felénél sosem jutott tovább. Egy óra szenvedés után vetem észre a kondit, rögtön repült az alaplap az e-hulladékos dobozba.
(#) pittti válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 25, 2015 / 1

Idézet:
„...rögtön repült az alaplap az e-hulladékos dobozba”

Mennyivel egyszerűbb, mint kicserélni azt az egy hibás kondenzátort!
(#) sprofan válasza pittti hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Mindent meg lehet csinálni, kérdés hogy megéri-e? Egy s478-as alaplappal számomra nincs értelme foglakozni, pláne hogy van 13db másik....
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Volt egy gép nálam valamikor régen. Hasonló tünetekkel .A ram teszt elbukott de nem jelzett hibát. Másik gépben a ramok kitűnően működtek. A végén kiderült , hogy a videó kártya memória volt a hibás de az sem fizikailag hanem a kondik hibája miatt.Kicserélve azonnal helyre állt a rend.Csak egy ötlet.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Köszönöm az ötleteket,hozzászólásokat! Annyi esélyt azért adok neki mielőtt repülne hogy,most 300-400 ft azt a kb 10 db kondit kicserélni. (ha valóban ez lesz a baja és még menthető) arra jó lesz hogy a gyerek nézzen rajta rajz filmet (meg stb).
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 25, 2015 /

Sziasztok.Tablet Boxchipes ARM magos deszkákból lehet valami kliensgépet varázsolni úgy hogy nincsen kijelző amire ráköthető a board? Vagy abszurd az elképzelés?
Van egy milliárd darabra tört kijelzős tabletem, amiben az alaplap az egyetlen túlélő.
Minden funkció ki van vezetve, a mikroinduktivitásokkal ne foglalkozzatok, azokat cserélem!
Köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Észrevettem hogy lehúztam az Ide kábelt a vincseszterről, betudtam lépni a BIOS-ba, ha visszaraktam nem.(ezt egy párszor eljátszódtam). Cseréltem már közbe tápot is meg IDE kábelt is,most rajta van a Windows (attól még kicserélem azt a pár kondit.
Most 2.8MHz procival ,2,5Gb rammal hasít.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Azért azt nem értem hogy mi köze volt annak a kábel lehúzásnak a Bios-hoz. Ha lehúztam a DEL gomb megnyomáskor beengedett.Ha visszaraktam DEL gomb megnyomáskor ott állt várakozott aztán ott úgy meg is halt.
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Üdv!

Ezek a régi lapok nem igazán tudnak rendesen boot-olni USB-ről. Nem lehet, hogy csatlakoztatva volt valamilyen pendrive? Én is most szívtam egy s478-as lappal, nálam ez volt a probléma.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Üdv!

Egy USB-s egér meg egy USB-s Wifi .Ez kavarhatott volna be? (de ezek mindvégig be voltak dugva), itt a vincseszteres kábel ki be húzásával vettem észre azt hogy hol be Boot-ol hol nem.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Az alaplapon van Sata 1 Sata 2 foglalat is. A tápkábelen van satás csatlakozó. Laptopból van megmaradt Vincseszterem. Ezeket ha összekötöm,mit kéne beállítani hogy felismerje? Lehetne akár erre is telepíteni a wint-és hogy majd erről bootloljon?
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Nézd meg hogy a biosban milyen beállítás van a HDDre vonatkoztatva.Alapból S-ATA. Ezt állítsd át S-ATA+P-ATA beállításra. Egyébként lehet használni a laptop vinyót.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Köszönöm! Beállítottam. Megcsináltam.(persze a partition magic tools-al csináltam). Most ott van mint második vincseszter. Ha a meglévőt kiszedem gondolom boot kor rakhatom rá erre a wint.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Igen de akkor akár vissza is állíthatod SATA beállításra. Ha XP akkor kell a driver, ha fentebb akkor mehet simán.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Köszönöm! Már meg is van,még egy két drivert rakok rá és kész.
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Igen! USB WiFi adapter már csinált ilyet nálam is.
(#) Szabi1 hozzászólása Máj 7, 2015 /

Sziasztok!
Valaki találkozott már ilyen problémával? Adott egy Asus R510D laptop, Aptio (AMI) UEFI, AMD Virtualizáció menüpont nincs, de a processzor támogatja, és az AMD egyik segéd szoftverje azt állítja, hogy a virtualizáció működik...
A gond az, hogy az oracle virtualbox nem ad lehetőséget, csak 32-bites operációs rendszer telepítésére, és nem engedi a beállításoknál, csak 1 processzor használatát. Mit tegyek?
(#) bbb válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Első találat
A titok: kapcsold ki a Hyper-V támogatást és próbáld újra.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
(#) Szabi1 válasza bbb hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Nincs az UEFI-ben ilyen opció, mindenthol kerestem... Gondoltam arra is, hogy felrakom a Vmware-t
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Érdekesség képpen a programs and features-ba kikapcsoltam a virtualizációt, restartoltam, és megyen a Virtualbox, úgy hogy ki van kapcsolva elvileg a virualizáció (mert gondolom így nem használja más alkalmazás és elérhető a Virtualbox számára )
(#) Kismazsika hozzászólása Máj 11, 2015 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, adott egy asztali számítógép, a hiba pedig az, hogy ha bekapcsolom akkor maga a számítógép megy, csak a monitoron semmi nincs, hiába dogom át az integrált videó kártyába akkor sincs.
(#) mikrokapcsolo válasza Kismazsika hozzászólására (») Máj 11, 2015 /

Helló! Hangjelzést induláskor nem ad? Próbáld meg alaplapival indítani, úgy, hogy a vga-t kiveszed a gépből, és csak az alaplapit használod.
Következő: »»   527 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem