Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ellenőrizd, hogy a fotón szereplő két jumper rajta van-e az alaplapi audio csatlakozón.
Hát igen aki tud az tud!! Köszönöm a segítségedet valóban ez volt a hiba , most pótoltam és tökéletes!! További szép napot és kellemes hétvégét kívánok !!!
Arra hogy rossz a memória. Mem test 86ot neki és kiderül.
Hát igen azt már lefuttattam az este,ment egy jó 2 órán keresztül aztán semmi. (vagyis ennyi idő alatt hibát nem irt ki)
Ha 1.8-on megy a processzor akkor (mert benne van mindkét modul) Akkor 133MHz körül megy a memória. Ekkor nem valószínű hogy hibázik a 200-as ram. Külön-külön memtest.
Nekem is volt egy Asus alaplapom még a pentium 3-as korszakból az sem szerette a memóriák nagyrészét. Volt ami másik alaplapon hibátlanul ment, azzal meg nem is bootolt. Alaplapnak nézd meg a specifikációját ha nincs benne a RAMod típusa akkor azzal nem tesztelték gyárilag. A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
Most közben felmérgelődtem,aztán átszereltem a másik alaplapot amit korábban is írtam (majdnem hasonló-P4P800-X azzal egyből elfogadta az 1Gb os ramot is ja és 2.8Ghz ) most telepítem a wint remélem minden rendbe lesz )
"nem kínlódnék ennyit vele mert valóban régi,de gondoltam arra jó hogy a gyerek el bohóckodjon vele"
Viszont most én bohóckodok ,mert félúton megállt a telepítés most megkutyálkodva magát, azóta elemet ,dvd olvasót meg ramot is cseréltem. Még a Biosba sem megy be. Alaplapon észrevettem 4 db púpos kondit lehet gondolom ezek a ludasok?
Sehogy nem akar összejönni
Valószínűleg igen. Nekem 1db púpos volt a procinál és nem akart betölteni, sem pedig helyreállítani magát a rendszer. utána próbáltam újra telepíteni, de a felénél sosem jutott tovább. Egy óra szenvedés után vetem észre a kondit, rögtön repült az alaplap az e-hulladékos dobozba.
Idézet: „...rögtön repült az alaplap az e-hulladékos dobozba” Mennyivel egyszerűbb, mint kicserélni azt az egy hibás kondenzátort!
Mindent meg lehet csinálni, kérdés hogy megéri-e? Egy s478-as alaplappal számomra nincs értelme foglakozni, pláne hogy van 13db másik....
Volt egy gép nálam valamikor régen. Hasonló tünetekkel .A ram teszt elbukott de nem jelzett hibát. Másik gépben a ramok kitűnően működtek. A végén kiderült , hogy a videó kártya memória volt a hibás de az sem fizikailag hanem a kondik hibája miatt.Kicserélve azonnal helyre állt a rend.Csak egy ötlet.
Köszönöm az ötleteket,hozzászólásokat! Annyi esélyt azért adok neki mielőtt repülne hogy,most 300-400 ft azt a kb 10 db kondit kicserélni. (ha valóban ez lesz a baja és még menthető) arra jó lesz hogy a gyerek nézzen rajta rajz filmet (meg stb).
Sziasztok.Tablet Boxchipes ARM magos deszkákból lehet valami kliensgépet varázsolni úgy hogy nincsen kijelző amire ráköthető a board? Vagy abszurd az elképzelés?
Van egy milliárd darabra tört kijelzős tabletem, amiben az alaplap az egyetlen túlélő. Minden funkció ki van vezetve, a mikroinduktivitásokkal ne foglalkozzatok, azokat cserélem! Köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
Észrevettem hogy lehúztam az Ide kábelt a vincseszterről, betudtam lépni a BIOS-ba, ha visszaraktam nem.(ezt egy párszor eljátszódtam). Cseréltem már közbe tápot is meg IDE kábelt is,most rajta van a Windows (attól még kicserélem azt a pár kondit.
Most 2.8MHz procival ,2,5Gb rammal hasít.
Azért azt nem értem hogy mi köze volt annak a kábel lehúzásnak a Bios-hoz. Ha lehúztam a DEL gomb megnyomáskor beengedett.Ha visszaraktam DEL gomb megnyomáskor ott állt várakozott aztán ott úgy meg is halt.
Üdv!
Ezek a régi lapok nem igazán tudnak rendesen boot-olni USB-ről. Nem lehet, hogy csatlakoztatva volt valamilyen pendrive? Én is most szívtam egy s478-as lappal, nálam ez volt a probléma.
Üdv!
Egy USB-s egér meg egy USB-s Wifi .Ez kavarhatott volna be? (de ezek mindvégig be voltak dugva), itt a vincseszteres kábel ki be húzásával vettem észre azt hogy hol be Boot-ol hol nem.
Az alaplapon van Sata 1 Sata 2 foglalat is. A tápkábelen van satás csatlakozó. Laptopból van megmaradt Vincseszterem. Ezeket ha összekötöm,mit kéne beállítani hogy felismerje? Lehetne akár erre is telepíteni a wint-és hogy majd erről bootloljon?
Nézd meg hogy a biosban milyen beállítás van a HDDre vonatkoztatva.Alapból S-ATA. Ezt állítsd át S-ATA+P-ATA beállításra. Egyébként lehet használni a laptop vinyót.
Köszönöm! Beállítottam. Megcsináltam.(persze a partition magic tools-al csináltam). Most ott van mint második vincseszter. Ha a meglévőt kiszedem gondolom boot kor rakhatom rá erre a wint.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
Igen de akkor akár vissza is állíthatod SATA beállításra. Ha XP akkor kell a driver, ha fentebb akkor mehet simán.
Köszönöm! Már meg is van,még egy két drivert rakok rá és kész.
Igen! USB WiFi adapter már csinált ilyet nálam is.
Sziasztok!
Valaki találkozott már ilyen problémával? Adott egy Asus R510D laptop, Aptio (AMI) UEFI, AMD Virtualizáció menüpont nincs, de a processzor támogatja, és az AMD egyik segéd szoftverje azt állítja, hogy a virtualizáció működik... A gond az, hogy az oracle virtualbox nem ad lehetőséget, csak 32-bites operációs rendszer telepítésére, és nem engedi a beállításoknál, csak 1 processzor használatát. Mit tegyek?
Első találat
A titok: kapcsold ki a Hyper-V támogatást és próbáld újra. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
Nincs az UEFI-ben ilyen opció, mindenthol kerestem... Gondoltam arra is, hogy felrakom a Vmware-t
Érdekesség képpen a programs and features-ba kikapcsoltam a virtualizációt, restartoltam, és megyen a Virtualbox, úgy hogy ki van kapcsolva elvileg a virualizáció (mert gondolom így nem használja más alkalmazás és elérhető a Virtualbox számára )
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, adott egy asztali számítógép, a hiba pedig az, hogy ha bekapcsolom akkor maga a számítógép megy, csak a monitoron semmi nincs, hiába dogom át az integrált videó kártyába akkor sincs.
Helló! Hangjelzést induláskor nem ad? Próbáld meg alaplapival indítani, úgy, hogy a vga-t kiveszed a gépből, és csak az alaplapit használod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |