Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki elárulná nekem hogy a képen mellékelt eszköznek mi a pontos megnevezés és mire való?
mod: A képeket a válaszablakban lehet betallózni, nem külső tárhelyről, javítottam! A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Terhelő villa/leánykori nevén akku teszter...
De ezzel csak egy cellát tudsz vizsgálni, komplett 12V-os akkuhoz nem jó.
Leírnád hogyan kell használni melyik részét hova kell érinteni hány másodpercig stb.
Köszönöm ! A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Cellánként ártszúrod a szurkot
Látni fogod. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Söntvilla. De vigyázz akku teszteléskor, mert kegyetlenül fel tud melegedni - és bár nem láthatóan izzik - azért égési sérülést okozhat. Én is jártam így óvatlanul egy mérés után, amikor el akartam csomagolni.
Sziasztok! Egy barátom fordult hozzám, egy szennyvíz szivattyú vezérléssel. Többféle megoldás is kínálkozik a probléma megoldására, de mégis a legegyszerűbbnek a javítás tűnik. A szerkezet neve: SPBC-I Egyfázisú szivattyúvezérlő Az Elektro-Kontroll Mérnökiroda terméke. Kértem hivatalos segítséget is a cégtől, garancián túli javításhoz - eleddig nem kaptam. Egyetlen alkatrész tűnik nagyon macerásnak rajta - egy pic. Van valakinek több infója esetleg erről a cuccról? Esetleg... van valakinek 2 úszótökre hangolt ürítés vezérlése 1500W-os szennyvízszivattyúhoz, ami betonbiztos? A nálam lévő készülékről annyit: elég sok alkatrész elfüstölt benne. Ezeket apránként összeszedegetem, kimérem - amit még lehet, de sok ellenállásnál megpörkölődött a színkód. Alkatrész teszterrel nekiesek egyenlőre, amíg nem tudok jobbat. Én eddig ennyit találtam róla összesen. Sajnos a kép kevés az alkatrészek értékeinek beazonosításához.
mondjuk egy ólom akkura kivetítve hogyan képzeljem el a tesztelést?
*mod A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Ezzel csak régebbi szurkos akkut lehet tesztelni, amelyeknek az átkötése kivűl van. A mai műanyag akkukat nem. Egy cella két végét kell vele beterhelni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Akkor, ezt csak desztillált vízzel kell feltölteni vagy pedig sav+víz keverékkel? Mert a belsejében elektrolit nincsen.
Megtaláltam Itt ezüst-oxid akkumlátor. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Akkor már tudod, hogy lúgos.
Üdv!
Valaki tudna segíteni hogy a képen látható Navon GPS-be való (reset) SMD nyomógombot hol és milyen néven találok? Továbbá a másik képen látható helyről leesett egy másik gomb (power), a pad-ek alapján ez más fajta volt, ebben tud valaki segíteni?
Ezt már a ma gyártott akkumulátorokhoz nem tudod használni. Mint ahogy látod, ez a műszer 3Vig mér. Egy 12V os akku 6 db 2V os cellából tevődik össze, aminek a feszültsége db-on ként 2-2,2V. Ezeket a cellákat lehetett mérni ezzel a képen látható terhelő villával. A mai akksiknak a cellái nincsenek kivezetve, tehát 12V os terhelő villát kell alkalmazni. Gyüjtőnek eladható.
Üdv, mihez szokták használni a képen látható kábelt?
Talán valami SCSI csatlakozó lesz. Bővebben: Link.
Értelek, akkor valami nyomtatóféle cuccé lehet.
68 pines SCSI, inkább HDD kábel.
Szia! Erre én is gondoltam, de ki is van próbálva? Mert az nem kellemes ha az embert elönti a szutyok... Az eddigi vezérlés 10 évig ment gond nélkül.
Most mire gondolsz, az öntartó kapcsolásra, abból van egy pár millió...De komolyabban, én személy szerint szennyvíz ürítéséhez még nem állítottam össze, és nem tudom milyen speciális elvárások vannak ott, de ha az a cél, hogy ha eléri a felső szintet bekapcsol, ha eléri az alsót kikapcsol akkor működnie kell, és semmi plusz nem kell hozzá, hisz a két úszókapcsoló az mindenképp kell...( Annyi a különbség a hagyományos öntartóhoz képest, hogy itt a kikapcsoló is NO )
Szia, SCSI belső kábel, egy kábelre 6db drive-ot lehet "felfűzni" A címet a drive-on lehet beállítani. Általában serverekben és HDD-k voltak felfűzve rá. Ma már az új sata portok sebessége jóval meghaladja az scsi-ét, ezért kiment a divatból.
Az nyilvánvaló, hogy megnöveli a tökök életét a kisebb áram. Azonban figyelni kellene a maximális működési időt is, szárazonfutást stb.
SCSI Ultra Wide kábel. Merevlemezhez használatos, főként szerverben. Ahogy Chipmunk írta, elavult. Én úgy tudom, 10 eszköz is lehetett egy kábelen a vezérlővel együtt. (vezérlő+9 HDD) Volt is P2-es lapom, amin volt integrált vezérlő és 0-9-ig kereste az eszközöket. 0 volt a vezérlő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Minden kapcsolónak/relének van egy ajánlott maximális/minimális áram értéke amik közt a gyártó garantálja az élettartamot. (aztán majd a gyakorlat eldönti, hogy úgy is lesz-e) Nem biztos, hogy kisebb áram hosszabb élettartam. Egy 1500w-os szivattyúhoz nem szoktak száz ezerbe kerülő védelmeket kiépíteni, de mindent lehet, csak pénz kérdése. Simán el kell neki menni több műszakot megállás nélkül, ezalatt illene 20-30 köbmétert termelnie, mekkora tartályról van szó?De időrelé is létezik. Ha működik az alsó úszókapcsoló, kizárt a szárazonfutás, és nem is tudom szennyvízre milyen szenzor kellene, de ha az eredeti szárazonfutás érzékelő létezik, be lehet kötni bárhová. Az automatizálás, vezérléstechnika egy kicsit régebbre nyúlik vissza a mikrovezérlőknél, és kezdetektől fogva része a szivattyúvezérlés, de mindenki maga döntse el miben bízik, én személy szerint a minél kevesebb alkatrész=minél kevesebb hibalehetőség pártján vagyok.
Bocsáss meg - az elméleti részével tisztában vagyok. Nekem egy más által megépített, bevált kapcsolásra lett volna szükségem. Ha nincs ilyen - készítek - csak nem akarnám a csőbe a lyukat feltalálni. Nyilván meg tudnám oldani sorba építhető készülékekkel, PID szabályzóval, mikrokontrollerrel vagy PLC-vel is, de még Rasberry PI-vel is. Nem a képesség hiányzik, vagy a szakmai ismeret. Inkább az idő. De ha rá kell fordítani - megteszem, csak reméltem spórolhatok kicsit vele. Adná magát amúgy egy AD-vel szerelt nanoLine NLC LCD-vel és némi program. Csak az ára nem mindegy.
Sziasztok, van egy KT934 típusú tranzisztorom, nézegettem hozzá adatlapokat, de sehol se találtam információt, hogy melyik melyik lába, tudnátok küldeni képet, vagy oldalt ahol ezt megnézhetem, válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Itt van, igaz a felirat cirill betűs:
Köszi, sikerült megfejtenem...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |