Fórum témák
» Több friss téma |
Ó, köszönöm, mindjárt megnézem. Csak lement a házban a Fi relé.
Hat az erintesvedelmileg tokeletes geped eseten nem csodalom
Megrajzolni meg tudtam, de hogy hogyan kell kimarni az nem tudom . Bemutató.
Na akkor a hetvegen nekem is lesz mit kiprobalni. Ez nagyon tetszik. Mar csak azt nem tudom milyen szerszam lenne hozza az idealis.
Szia Tamás! A Tiéd az már nagyon a közelében jár.
A Kaqkk -ét is sikerült G code- ba átvinnem, annál a fájlnál a fonatok teteje mint ha le lenne köszörűlve, de lehet, hogy én rontottam el valamit a méretezésnél. Azért ez jó érzés, hogy egy jó páran önzetlenül nekiálltatok nekem segíteni. Ez szép dolog, és boldoggá is tesz. A Tamásé nagyon hasonlít a kért feladathoz, csak a 80x80 mm ben 15x 15 fonat kéne. A Vanzer kollégánk egyik mintáját kezdtem el marni, gravírozni a kőbe, arról teszek fel képet is. Jó éjt Nektek, és szép álmokat. Majd holnap jelentkezem a képekkel. Köszönöm szépen. A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Bocs egy r betűvel írtam a Neved. Felteszek 2 db fotót. Köszi. Sajnos a hiba ott van mert véletlenül csináltam egy pozició nullázást, és már nem tudtam vele mit kezdeni.
Kőbe vésem a Nevetek! A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Szia! 30 fokos gravírtűvel csináltam, de lehet, hogy van jobb megoldás.
Es milyen elotolassal, fordulattal? Mi ez az anyag konkretan? Ez marhara tetszik.
Belga pala volt. Előtolás 500 mm/ perc. A fordulat, meg ami kijött a motorból.
Ha még mindig ugyanazt a tűt használod megjegyzem a forrást.
Az első sikeresnek mondható plexi marás (itt már nem kellet fogóval letördelni a megolvadt anyagot a marószárról ). Gyakorlatilag ezért építettem a gépet, most, hogy kész el is raktam mert csak útban van.
Csak ennyi dicséretet kapsz tőlem.
Műanyag marásnál általában kicsit bátrabbnak kell lenni a sebességgel mint szokásos. A szerszám hűtését ugyanis a forgácsleválasztás adja, ha lassan haladunk a műanyagban továbbra is viszonylag magas a súrlódási erő (ezért melegszik), viszont kicsi a hűtés (kevés a forgács és az is kicsi). Ha pedig meleg a szerszám akkor lelkesen olvad a műanyag (termoplasztik, ugye).
Tamás ez milyen vastag anyag volt?
Nem rossz a végeredmény.
A klasszikus 3mm plexi, és valami hasonló maró..
Én a következőt csináltam, igaz nem ilyen kis hordócskákból, hanem ferde, síkokból. A vége egy lámpabúra lett a térdvilágításnak. Google Sketchupban berajzoltam, átkonvertáltam dxf-be, majd Vectric CUT3D konverter, Vectric Aspire-ben finomítások a végén Mach3. Hogyan lett ferde a sík? a marófej 90 fokos volt..... Azaz a szerszám profil is bele lett kalkulálva. Igaz - ez csak a Sketchup 3d modell, a valódi azonnal be lett építve a falba. Persze Ha már egy sakktáblát összeraktál, azok a kis síkok, vagy a kis síkokat határoló élek külön is fel-le húzhatóak. Ugyanígy félhordócskákból is összeraksz 4-et aztán már csak copy-paste.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2015
Nem is tudom, amit én rajzoltam az Aspire-ben kb. 10 percig tartott .
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2015
Aspire-ben is megrajzolható, de ez csak 5 perc volt a konverziókkal együtt .
Csak vicceltem. Nincs túl nagy jelentősége valóban. Meg lehet csinálni és egyáltalán nem tűnik nagy falatnak még ilyen egyszerű programokkal sem. Én már beletenyereltem egy nehezebb 3D alakzatba - az macerásabb volt. A Gorenje hűtő fogantyújának másolata. Van persze program, ami erre szakosodott - például a Solidedge. Azzal megoldható lenne, csak túl nagy a telepítője és elvinné a jól összekonfigolt gépemet. Így maradok az egyszerűbb programoknál.
Megoldható Solid Edge programmal a tervezés ha gondolod!
Mint említettem elkészült végre a gépem néhány elemének eloxálása. Hamarosan hozzáfogok az összeépítéshez...
Ja és köszönöm aki segített korábban néhány alkatrészek legyártásában... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
Kivágtam 0.8 mm es bükk furnérból. Munkaidő nagyon sok, ragasztást sem vállaltam . 3. ra sikerült és persze az előző kettő hibáiból kellett tanulnom, új postprocesszor is kellett hogy jó legyen.
Szia. Mutatnál fotókat hogy is készült el ez a remekmű. Lehet kedvet kapok én is hozzá.
Szia !
Kék lézerrel linuxcnc alatt. És persze mivel ilyen apró így csak ragasztás jöhetett szóba. Ám ha kell vagy dxf be vagy a cam program kiterjesztésébe átküldöm. Annyit elárulok előtte nem árt az alja közepe teteje összeállítást gyakorolni mert akkor vághatsz újat. De marni is lehet 3-4 mm es rétegelt lemezből.
Mai termés CNC gépre.
Léptetőmotoros kamera. Egy léptetőmotor újrahasznosítása. |
Bejelentkezés
Hirdetés |