Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Automata mosógépmotor melegedés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) csacsa2121 hozzászólása Feb 9, 2008 /
 
Sziasztok!

Egy öreg orosz gyártmányú félautomata mosógéppel bajlódok.A motornak 5 kivezetése van.Egy a 0 kettő kivezetés a jobbra és balra forgásé egy pedig a centrifuga,mint gyorsfordulat.A problémám a következő.Minden flottul működik, csak borzasztóan melegszik a motor enyhe amperszag.Egy idő után én kapcsolom ki a gépet,mert gondolom,hogy nem használ neki.Mi lehet a probléma okozója?Megcseréltem a vezetékek csatlakoztatását? Vagy esetleg kondenzátor?

Valakitudna használható dolgot írni?

(#) antekirt válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 9, 2008 /
 
Hogy érted hogy kettő kivezetés a job bal forgás?
(#) szmihaly hozzászólása Feb 10, 2008 /
 
Ha a kondenzátor rossz(szakadt vagy zárlatos),a motor nem indul meg forogni.Más esetben,a nedves környezet miatt szóba jöhet a menetzárlat,ami a legvaló szinűbb,ezért melegszik.Innentől csak az újra tekercselés segíthet,vagy csere.
(#) oldman válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Egy kondenzátor próbát megér a dolog, előferdülhet hogy elhagyta magát vagy átvezet ( akkor a kondi is melegedne )
Esetleg vezérlési probléma is adódhat, A programkapcsoló hibásan kapcsol. Ezt is egyzsezű kizárni, kosd le a motort és a vezérléstől függetlenü (helyesen! bekötés, kondi először 1. majd 2. fordulatszám) tápláld meg, ha most nem melegszik túl vezérlő hiba, ha ekkor is, kuka!
(#) csacsa2121 válasza antekirt hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Az 5 kivezetésből egy a jobbra egy pedig a balra forgásért felelős.Mindig az a kivezetés kapja a vezetéken a fázist amerre kell,hogy forogjon.Ezzel a két kivezetéssel vagyok a legtisztábban,mert ez kifogástalanul működik.
(#) csacsa2121 válasza szmihaly hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Én is ettől félek,de abban reménykedtem,hogy nem.Van egy pót motorom is hozzá.Bekötöttem ugyanúgy mint a másikat és az is" fűti" a fürdőszobát.Így gondoltam azt,hogy talán vagy én kötöttem el valamit,vagy valami más baj lehet.
(#) csacsa2121 válasza oldman hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Abban reménykedek,hogy tényleg a kondi is melegszik.Ezt még nem néztem,mert eléggé el van dugva.A motor jobban szem és kéz előtt van.
(#) titi válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Hali!

Szerintemis kezd a kondi ellenőrzésével/cserével.
A segédfázis, vagyis amelyik a forgásirányt adja, ugye kondin kereszül kapja a fázist?
Amúgy mechanikailag rendben? Nem csapágyas?
Szénkefék, kommutátor rendben?
(#) csacsa2121 válasza titi hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Mechanikailag teljesen rendben van.egy ideig működött is hiba nélkül.Kapcsolókat kellett rajta cserélnem és úgy csak a vezetékek összeérintésével működött is rendben.Megvettem hozzá a kapcsolókat véleményem szerint jól be is kötöttem ami még nem zárja ki,hogy tévedtem és akkor jött a melegedés.
Igen.A kondiknál fogom kezdeni a hibakeresést.Ha esetlegesen rosszul kötöttem volna be valamit akkor nem az volna a válasza a motornak,hogy nem megy?
(#) titi válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Idézet:
„Ha esetlegesen rosszul kötöttem volna be valamit akkor nem az volna a válasza a motornak,hogy nem megy?”

Nem feltétlen.
Esetleg ha kimérnéd az egyes kivezetések közötti ellenállást, az sokat segíthet, hogy kiderüljön, jól van-e bekötve.
(#) szmihaly válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
A mosógépben a forgó dobot nézted már?Nem-e csapágyas?Mert ha az is szorul egy kicsit,akkor a motor ugyancsak melegszik,mivel nemtudja felvenni a szinkron fordulatott.Próbáld ki levett szíjjal,ha a motorral minden rendbe nem szabadna melegednie.
(#) Gyu válasza titi hozzászólására (») Feb 10, 2008 /
 
Ebben nincs szénkefe és kommutátor.
(#) antekirt válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /
 
A lassú fordulatnak van 3 kivezetése fázis ,nulla ,segédfázis.Nincs külön jobra balra tekercs eszt a kondi meg a bekötés határozza meg.a gyorsnak is ugyan igy 3 kivezetése van de azért lehet csak 5 mert belöl a nulla össze van kötve.Lehet hogy a fázis a segédfázis tekercsére van kötve a segéd meg az üzemire ekkor is megy csak gyengébb a motor meg melegszik.Bár meg kell jegyeznem hogy az orosz motorok birják a meleget elég jól.
(#) patexati válasza csacsa2121 hozzászólására (») Feb 11, 2008 /
 
Cserélj kondit ahogy írták!A motor mindenképp meleg fog lenni mivel ez az orosz mosógépekben természetes!
(#) csacsa2121 válasza patexati hozzászólására (») Feb 17, 2008 /
 
Megoldódott!

Köszi a segítségeket.Kondit cseréltem és jó lett.Működik mint azelőtt! Van egy másik motorom és annak a kondiait kötöttem be.Ebbe csak kettő kondi volt az eredeti 3 helyett,de így most jó.
Ha már itt tartok akkor tudnátok tippet adni,hogy a 3 kondiból hogyan tudnám megállapítani a rosszat?
3 db 10 mf-os.

Csaba
(#) fazakas66 hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
üdv. minden mesternek és barkácsolónak!
szeretném más célra használni a mosógépmotorját és akadt egy kis melegedési probléma.a magyar és olasz motort is teszteltem csak úgy simán semmi terhelés nélkül15-30perces üzemelés után már elég forró lesz.nekem 10-15órát is kéne gond nélkül üzemelni.ugyanis egy kürtős sütő gépet forgatna.
van egy működő gép ami kb.10éve teszi a dolgát csak nem tudom milyen gyártmányú mert nincs semmi címke rajta .ha a képről valaki felismerné jó lenne.
teljesítménye a maiakkal megegyező csak ami nekem szembetűnő hogy a hűtő ventilátorai egyforma nagyok,L alakba felnyúlnak az állórészhez is mind a két oldalon.érezhetően jobb a hűtése.kérdés:ha átalakítanám a melegedős hűtését jobb lenne vagy a tekercselés is befolyásolja a melegedést.a bekötés rendbe van.ráadásul az olaszba lenne is hely a nagyobb ventilátornak
(#) Kati hozzászólása Feb 18, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem sürgősen kellene valakinek a segitsége. Az a problémám az autómata mosógépemmel, hogy csak melegiti a vizet, de nagyon melegre felmelegszik, és végül leállitom, mert félek hogy leég. A motor egyeltalán nem müködik, csak a vizmelegités indul el mármilyen programra is tekerem. Egyébként GORENJE gép. Ha kell a megoldáshoz mármilyen infó, irjatok! Előre is köszönöm!
(#) Frankye válasza Kati hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Üdv nálunk!

Két hibaforrás lehet:
- A vezérlő panel romlott el
- A termosztát (amely a vízhőmérsékletet figyeli) hibásodott meg.
Személy szerint az elsőre tippelnék, de mindenképpen szerelő fog kelleni hozzá, hogy behatárolja a hibát. (Ha a panel hibás, akkor az csere, és akkor nem két fillér a javítás, sajnos. )
Remélem, hogy hamar sikerül megjavíttatnod, és nem drágán! Addig viszont ne kapcsold be, sőt, húzd ki a hálózatból, és a vízről is kösd le!
(#) Kati válasza Frankye hozzászólására (») Feb 19, 2010 /
 
Nagyon szépen köszönöm a gyors segitséget. Igaz nem lettem túl boldog a hírtől, de legalább tudom hogy mért nem működik. A panelt csak szaküzletben lehet megvásárolni, vagy használt gépből is belehet szerezni? Légyszives ird meg még ezt nekem. Köszönöm!
(#) Kati hozzászólása Feb 19, 2010 /
 
Sziasztok! Ha valaki tud olcsón autómata mosógépet és zalamegyei konkrétan Novához közel van akkor irja meg nekem. Előre is köszönöm!
(#) mbence hozzászólása Márc 22, 2010 /
 
Sziasztok,

Egy Bosch WFF1200 mosógép motorjával kapcsolatban merült fel a probléma, konkrétan hogy az ékszíjtárcsa is olyan forró, hogy nem lehet megfogni

Nem tudom mióta ilyen, most kapott új csapágyakat, szénkeféket és kommutátorfelszabályozást, utána tűnt fel hogy forrósodik.

A korábbi hozzászólásokban volt szó kondicseréről, itt a nagy indítókondiról volt szó? Mert a motorban és a környékén nincs más, csak az. Vagy a vezérlőn kéne valamelyik kisebb kondira gyanakodni?

Köszi
(#) zoly15 hozzászólása Márc 27, 2010 /
 
Hali mindenkinek!
Meg kéne javítanom egy Whirlpool AWM 8125 típusú automata mosógépet..
Elindul, kinyomja a maradék vizet, forgatja a dobot, egy picike vizet is enged be majd megáll..
A hibakód "F09" valaki meg tudná mondani milyen hibának a kódja ez?
Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) liderces hozzászólása Ápr 3, 2010 /
 
Sziasztok! Olyan kérdéssel kéréssel fordulok a nagyérdemühöz, hogy egy Whirpool mosógép szereléséhez keresnék segitséget robbantott ábrát kapcsolási rajot ami lehet. Csapágyas szimeringes a kicsike és az érdekelne menyire kell szétszedni. A gép elöltöltős, gondolom nagyjából minmdegyik szimeringezése ugyan az AWM-248 a tipusa. Köszönettel.
(#) pimi hozzászólása Aug 22, 2010 /
 
Sziasztok
Energomat motor (6 kivezetés, 2 sebesség) fordulatszámát lehet e szabályozni?
(#) Roky hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy Bosch mosógép motorja túlzottan melegszik. Pár hete kapott új keféket, mostanában égett szag jön belőle és forrósodik. Működés szempontjából semmi szokatlan nem tapasztalható. Mi lehet a baj?
(#) gömb válasza Roky hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Látatlanban csak menetzárlatra tudok gyanakodni.
Esetleg a kommutátorszeletek közé kerülő szénpor is okozhat ilyet, de ez ritka. (Nálam már előfordult.)
Ebben az esetben ki kell tisztítani a kommutátort, és reménykedni, hogy a motor nem károsodott.
(#) gömb válasza pimi hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Frekvenciaváltóval. Relatíve drága mulatság.
(#) Roky válasza gömb hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ha valóban volt már ilyen problémád, akkor lehet, hogy nálam is ez lesz... Menetzárlatot már ellenőriztem, nem találtam, illetve nem is kellene, hogy legyen, mivel a motor nem lett szétszedve.

Szóval nálad is túlzottan forrósodott a motor, de a kommutátor tisztításával ez megoldódott?
(#) liderces válasza Roky hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Csapágyak nem szorulnak? Mikor már felmelegedett kézzel könnyen forog? A dob csapágyazása rendben? üdv
(#) Roky válasza liderces hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Nem szorul semmi, nincs szokatlan hangja, rendesen működik, csak mocskosul melegszik a motor. Szikrákat sem hány, szépen gyöngyöznek, ahogy kell. Pont ezért vagyok meglőve. Szerintem gömb tanácsára megpróbálom kipucolni a kommutátort.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem