Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Automata mosógépmotor melegedés
Témaindító: csacsa2121, idő: Feb 9, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Egy öreg orosz gyártmányú félautomata mosógéppel bajlódok.A motornak 5 kivezetése van.Egy a 0 kettő kivezetés a jobbra és balra forgásé egy pedig a centrifuga,mint gyorsfordulat.A problémám a következő.Minden flottul működik, csak borzasztóan melegszik a motor enyhe amperszag.Egy idő után én kapcsolom ki a gépet,mert gondolom,hogy nem használ neki.Mi lehet a probléma okozója?Megcseréltem a vezetékek csatlakoztatását? Vagy esetleg kondenzátor? Valakitudna használható dolgot írni?
Hogy érted hogy kettő kivezetés a job bal forgás?
Ha a kondenzátor rossz(szakadt vagy zárlatos),a motor nem indul meg forogni.Más esetben,a nedves környezet miatt szóba jöhet a menetzárlat,ami a legvaló szinűbb,ezért melegszik.Innentől csak az újra tekercselés segíthet,vagy csere.
Egy kondenzátor próbát megér a dolog, előferdülhet hogy elhagyta magát vagy átvezet ( akkor a kondi is melegedne )
Esetleg vezérlési probléma is adódhat, A programkapcsoló hibásan kapcsol. Ezt is egyzsezű kizárni, kosd le a motort és a vezérléstől függetlenü (helyesen! bekötés, kondi először 1. majd 2. fordulatszám) tápláld meg, ha most nem melegszik túl vezérlő hiba, ha ekkor is, kuka!
Az 5 kivezetésből egy a jobbra egy pedig a balra forgásért felelős.Mindig az a kivezetés kapja a vezetéken a fázist amerre kell,hogy forogjon.Ezzel a két kivezetéssel vagyok a legtisztábban,mert ez kifogástalanul működik.
Én is ettől félek,de abban reménykedtem,hogy nem.Van egy pót motorom is hozzá.Bekötöttem ugyanúgy mint a másikat és az is" fűti" a fürdőszobát.Így gondoltam azt,hogy talán vagy én kötöttem el valamit,vagy valami más baj lehet.
Abban reménykedek,hogy tényleg a kondi is melegszik.Ezt még nem néztem,mert eléggé el van dugva.A motor jobban szem és kéz előtt van.
Hali!
Szerintemis kezd a kondi ellenőrzésével/cserével. A segédfázis, vagyis amelyik a forgásirányt adja, ugye kondin kereszül kapja a fázist? Amúgy mechanikailag rendben? Nem csapágyas? Szénkefék, kommutátor rendben?
Mechanikailag teljesen rendben van.egy ideig működött is hiba nélkül.Kapcsolókat kellett rajta cserélnem és úgy csak a vezetékek összeérintésével működött is rendben.Megvettem hozzá a kapcsolókat véleményem szerint jól be is kötöttem ami még nem zárja ki,hogy tévedtem és akkor jött a melegedés.
Igen.A kondiknál fogom kezdeni a hibakeresést.Ha esetlegesen rosszul kötöttem volna be valamit akkor nem az volna a válasza a motornak,hogy nem megy?
Idézet: „Ha esetlegesen rosszul kötöttem volna be valamit akkor nem az volna a válasza a motornak,hogy nem megy?” Nem feltétlen. Esetleg ha kimérnéd az egyes kivezetések közötti ellenállást, az sokat segíthet, hogy kiderüljön, jól van-e bekötve.
A mosógépben a forgó dobot nézted már?Nem-e csapágyas?Mert ha az is szorul egy kicsit,akkor a motor ugyancsak melegszik,mivel nemtudja felvenni a szinkron fordulatott.Próbáld ki levett szíjjal,ha a motorral minden rendbe nem szabadna melegednie.
A lassú fordulatnak van 3 kivezetése fázis ,nulla ,segédfázis.Nincs külön jobra balra tekercs eszt a kondi meg a bekötés határozza meg.a gyorsnak is ugyan igy 3 kivezetése van de azért lehet csak 5 mert belöl a nulla össze van kötve.Lehet hogy a fázis a segédfázis tekercsére van kötve a segéd meg az üzemire ekkor is megy csak gyengébb a motor meg melegszik.Bár meg kell jegyeznem hogy az orosz motorok birják a meleget elég jól.
Cserélj kondit ahogy írták!A motor mindenképp meleg fog lenni mivel ez az orosz mosógépekben természetes!
Megoldódott!
Köszi a segítségeket.Kondit cseréltem és jó lett.Működik mint azelőtt! Van egy másik motorom és annak a kondiait kötöttem be.Ebbe csak kettő kondi volt az eredeti 3 helyett,de így most jó. Ha már itt tartok akkor tudnátok tippet adni,hogy a 3 kondiból hogyan tudnám megállapítani a rosszat? 3 db 10 mf-os. Csaba
üdv. minden mesternek és barkácsolónak!
szeretném más célra használni a mosógépmotorját és akadt egy kis melegedési probléma.a magyar és olasz motort is teszteltem csak úgy simán semmi terhelés nélkül15-30perces üzemelés után már elég forró lesz.nekem 10-15órát is kéne gond nélkül üzemelni.ugyanis egy kürtős sütő gépet forgatna. van egy működő gép ami kb.10éve teszi a dolgát csak nem tudom milyen gyártmányú mert nincs semmi címke rajta .ha a képről valaki felismerné jó lenne. teljesítménye a maiakkal megegyező csak ami nekem szembetűnő hogy a hűtő ventilátorai egyforma nagyok,L alakba felnyúlnak az állórészhez is mind a két oldalon.érezhetően jobb a hűtése.kérdés:ha átalakítanám a melegedős hűtését jobb lenne vagy a tekercselés is befolyásolja a melegedést.a bekötés rendbe van.ráadásul az olaszba lenne is hely a nagyobb ventilátornak
Sziasztok! Nekem sürgősen kellene valakinek a segitsége. Az a problémám az autómata mosógépemmel, hogy csak melegiti a vizet, de nagyon melegre felmelegszik, és végül leállitom, mert félek hogy leég. A motor egyeltalán nem müködik, csak a vizmelegités indul el mármilyen programra is tekerem. Egyébként GORENJE gép. Ha kell a megoldáshoz mármilyen infó, irjatok! Előre is köszönöm!
Üdv nálunk!
Két hibaforrás lehet: - A vezérlő panel romlott el - A termosztát (amely a vízhőmérsékletet figyeli) hibásodott meg. Személy szerint az elsőre tippelnék, de mindenképpen szerelő fog kelleni hozzá, hogy behatárolja a hibát. (Ha a panel hibás, akkor az csere, és akkor nem két fillér a javítás, sajnos. ) Remélem, hogy hamar sikerül megjavíttatnod, és nem drágán! Addig viszont ne kapcsold be, sőt, húzd ki a hálózatból, és a vízről is kösd le!
Nagyon szépen köszönöm a gyors segitséget. Igaz nem lettem túl boldog a hírtől, de legalább tudom hogy mért nem működik. A panelt csak szaküzletben lehet megvásárolni, vagy használt gépből is belehet szerezni? Légyszives ird meg még ezt nekem. Köszönöm!
Sziasztok! Ha valaki tud olcsón autómata mosógépet és zalamegyei konkrétan Novához közel van akkor irja meg nekem. Előre is köszönöm!
Sziasztok,
Egy Bosch WFF1200 mosógép motorjával kapcsolatban merült fel a probléma, konkrétan hogy az ékszíjtárcsa is olyan forró, hogy nem lehet megfogni Nem tudom mióta ilyen, most kapott új csapágyakat, szénkeféket és kommutátorfelszabályozást, utána tűnt fel hogy forrósodik. A korábbi hozzászólásokban volt szó kondicseréről, itt a nagy indítókondiról volt szó? Mert a motorban és a környékén nincs más, csak az. Vagy a vezérlőn kéne valamelyik kisebb kondira gyanakodni? Köszi
Hali mindenkinek!
Meg kéne javítanom egy Whirlpool AWM 8125 típusú automata mosógépet.. Elindul, kinyomja a maradék vizet, forgatja a dobot, egy picike vizet is enged be majd megáll.. A hibakód "F09" valaki meg tudná mondani milyen hibának a kódja ez? Előre is köszönöm! Üdv!
Sziasztok! Olyan kérdéssel kéréssel fordulok a nagyérdemühöz, hogy egy Whirpool mosógép szereléséhez keresnék segitséget robbantott ábrát kapcsolási rajot ami lehet. Csapágyas szimeringes a kicsike és az érdekelne menyire kell szétszedni. A gép elöltöltős, gondolom nagyjából minmdegyik szimeringezése ugyan az AWM-248 a tipusa. Köszönettel.
Sziasztok
Energomat motor (6 kivezetés, 2 sebesség) fordulatszámát lehet e szabályozni?
Sziasztok!
Egy Bosch mosógép motorja túlzottan melegszik. Pár hete kapott új keféket, mostanában égett szag jön belőle és forrósodik. Működés szempontjából semmi szokatlan nem tapasztalható. Mi lehet a baj?
Látatlanban csak menetzárlatra tudok gyanakodni.
Esetleg a kommutátorszeletek közé kerülő szénpor is okozhat ilyet, de ez ritka. (Nálam már előfordult.) Ebben az esetben ki kell tisztítani a kommutátort, és reménykedni, hogy a motor nem károsodott.
Frekvenciaváltóval. Relatíve drága mulatság.
Ha valóban volt már ilyen problémád, akkor lehet, hogy nálam is ez lesz... Menetzárlatot már ellenőriztem, nem találtam, illetve nem is kellene, hogy legyen, mivel a motor nem lett szétszedve.
Szóval nálad is túlzottan forrósodott a motor, de a kommutátor tisztításával ez megoldódott?
Csapágyak nem szorulnak? Mikor már felmelegedett kézzel könnyen forog? A dob csapágyazása rendben? üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |