Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   545 / 731
(#) Helios válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Kezdek elkeseredni... Keresem az alternatívákat ha valamelyik nem jönne össze, de eddig semmi nem találtam. Lenne ugye az általad javasolt Tannoy, de szeretnék még mellé pluszba egy másik variációt is. Mivel a 3 utasról lebeszéltetek - szerencsére - így marad a kétutas... De azt sem találok olyat ami tetszene.
(#) P_Laszlo válasza Helios hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Pedig sokféle megoldás van, árban felfelé növekvő sorrendben: olcsó kategóriában a székesfehérvári H2k, vagy HiVi-k szegedről, magasabb árkategóriában nekem is vannak mélyközepeim, ezektől is drágábban pedig SEAS, ScanSpeak. De arra szerintem nincs szükséged.

Amelyiknél nincs pontos terv, vagy bizonytalanok a hangszóró paraméterei, ott pedig hozzáértésre van szükség.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2015
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Az enyémben Class D.
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

No... engem lebeszéltél a HiVi hangszórókról.
Nekem erre a három utas (TVM mély és közép, Vifa magas) hangszórókra még a vájtfülú cimborám is azt mondta, hogy ezt elfogadná otthonra. Pedig sokat átkozott TVM hangszórók.
(#) voodoo hozzászólása Máj 4, 2015 /

Üdv.
PA ládákat csináltam 15" hangszórókkal, zárt. Úgy vettem észre, hogy ha kiszedem a magast akkor a rés miatt picit jobban mélyebbre megy a hangja.
Szerintetek tegyek rá két kissebb lyukat előre? 2x50mm kb

Amire nekem van szükségem az egy kellemesen hallgatható HiFi hangsugárzó pár. Álló kivitelben. Mindezt úgy összehozva, hogyha kell egy kis plusz "energia" akkor legyen benne. Amiket találok hangsugárzók tetszenek, de számomra megépíthetetlenek - nem íz miatt mert pancser lennék, csak semmit nem találok róluk. Az álltalad javasolt Tannoy is tetszik, de egy két Visaton hangsugárzó is nagyon bejön. Mérni sajnos nem tudok eszközhiány miatt. De ezt már leírtam.
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Az a belső hangszórónál logikus, a fülesnél nem annyira. Főleg hogy eleve line outként funkcionál, ha felismeri a telefon. De sosem lehet tudni.
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Máj 4, 2015 /

Minden csak igények kérdése.

Lebeszélni? Ne már. Se rá, se le.

Korábban már leírták a fórumozók a véleményüket ezzel kapcsolatban (meg én is). Ha tetszik az egyik Visaton, szerintem megépítheted, az átlagos HiFi színvonalat az is hozza. Tőlem azt tudod meg, hogy műszaki szempontból mik a gyengeségei/erényei (ha vannak), ettől függetlenül még tetszhet neked simán.

Tudom, és nagyon szépen köszönöm az építő jellegű tájékoztatást. Nem akarom elsietni a dolgot, viszont szeretnék egy olyan hangsugárzót összerakni amit nem kell 1-2 év múlva kihajítani. Viszont nem akarok kókány dolgot összerakni, ha már az erősítőmre is rengeteg időt és türelmet fordítottam. Az is nagy segítség hogy tippeket kapok Tőletek, hogy mit miért és hogyan. Én - ahogy eddig észrevehettétek - nem igazán konyítok az ilyen bemérősdihez. Viszont szeretek zenét hallgatni, ahhoz viszont megfelelő hangsugárzó is kellene. Mint ahogy leírtam fentebb nem egy erőművel akarom hallgatni, de azt sem szeretném ha ne adj isten - védelmek ellenére - lesülne. Ezért is ragaszkodok annyira a teljesítményhez.

Azért mert Visaton, és ráírnak 120W-ot, még nem lesz nagyobb a terhelhetősége, mint mondjuk egy Videotonnak, amire 50-et írtak.

Ezt tudom. Van egy ősrégi Somogyim - talán még amikor tényleg Somogyi volt - a mai napig azt használom subwoofernek... hajtottam már 20W-os és 200W-os erősítővel is... Semmi baja sincs. De vigyázok is rá, mert eszmei értéke van számomra. Pedig már 14-15 éve nálam van.

Kieg.: valami hasonlóra gondoltam méretileg. Ez ugyebár kétutas kivitel.
(#) Benji94 válasza Helios hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szerény véleményem szerint a két hangszóró közé szükség lenne középsugárzóra, mert ahogy P Laszlo kolléga is mondta, 2 és 5 kHz között gyakorlatilag egyik hangszóró sem nyújt használható produkciót.
A Qts-e nagyon magas, ami miatt bass-reflex hangolást én elfelejteném.
Inkább zárt vagy talán valami speciális ( talán TL ) konstrukcióhoz találták ki.
A hangjuk valószínűleg alapvetően jó minőségű lehet, de vedd figyelembe hogy ha ragaszkodsz ehhez a magassugárzóhoz, 3 útra lesz szükség, de próbáld csak ki, dobj össze gyorsan egy összeállítást 2 µF kondi a magasra sorosan, annyi elég csak azért h meglásd h a középtartomány nem lesz rendben.
Vagy pedig, inkább válassz egy másik magassugárzót, ami jobban terhelhető és mélyebbről indítható. Azzal - ugyan még mindig kompromisszumokkal, de magasabb rendű váltó alkalmazásával - valószínűleg elfogadható hangképet lehetne összeállítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
(#) Helios válasza Benji94 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Esetleg neked lenne-e tipped hangszóró "készletre"?
(#) Primary hozzászólása Máj 5, 2015 /

Az egyik Sony 637-em megsemmisült, zuhant 2 métert és felszakadt a pereme, illetve csálé lett a kónusz. Van értelme foglalkozni vele? Van valami hasonlóan olcsó és jó alternatíva?
(#) P_Laszlo válasza Primary hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szerintem nincs más, de egy darabot még tudok adni, ha van konkrét helye, és kell a párjához. Én nem használom semmire.
(#) Helios válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Szia! A Monacor DT99-ese használható a Tannoy projekthez dómként?
(#) P_Laszlo válasza Benji94 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Mélyben akkor is elég gyenge, ha középhangszóróval próbálkozik. Ezek a hangszórók a minőségtől elég távol állnak, a legolcsóbb kategória a Visatonnál, arra találták ki, hogy valami szóljon.

Megmutatom, mi a minőség például:
Vifa M21
(#) P_Laszlo válasza Helios hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Miért ne. Mennyi most az ára? Mert lehet, hogy ugyanott van, mint egy Vifa BC25, az meg sokkal biztonságosabb és jobb.

A hangszoro.net áruházában 4500Ft. - jelenleg nincs raktárkészleten.

Igen, mert árat emeltek, és 4500,-ért már nem lehet beszerezni. Bővebben: Link

Jelenleg 5334,-/db a monacornál, felteszem, ettől olcsóbb variáció nincs belőle, bár szokták mondogatni a monacor.sk-t, hogy ott olcsóbb: Bővebben: Link De hogy ez nettó, vagy bruttó ár, ahhoz én nem értek.

Ejjha... Így is úgy is két helyről kell majd rendelnem... Bár ahonnan a Tannoyokat rendelem ott egy 1000-essel drágább...

Ez csak annyiból nehezítő körülmény, hogy nem lesz váltóterved.

Őőő... Ez azt jelenti hogy akkor nem lesz hangváltó a Tannoy sugárzóhoz? Mert ugye 2 utas volt a "tervben". Ami azt jelenti hogy 2db 4ohm-os sorban, plusz DT99... ezek szerint mégsem olyan egszerű a tervezése?
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Bruttó
(#) steelbird válasza P_Laszlo hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Valamelyik kétutas Tannoy crossover nem lesz jó hozzá? Vagy más gyártó 8 Ohm -os kétutas váltója?
(#) P_Laszlo válasza steelbird hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Ezt tőlem kérdezed? Honnan tudjam?

Az M1 dómmal tudom megnézni a váltást, abból van nálam. Attól mert kétutas, a hangszórók nem cserélgethetők szabadon, tetszés szerint.

Tudom hogy nem cserélhető. Csak ugye 8 ohm-ra tervezünk. Ennél kisebb impedanciájú nem lehet.

Ezt ki mondta? Természetesen lehet. A magashangszóró névleges impedanciája nem lényeges.
Következő: »»   545 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem